Παρουσίαση προγράμματος «Κώων Βίος – Εστία» με αφορμή τα Βάρβαρα από Αστική Εταιρεία στο 5ο Δημοτικό Κωό

0
3834

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με αφορμή το έθιμο για τα παραδοσιακά Βάρβαρα το οποίο τηρείται απαρέγκλιτα στην Κω εδώ και αιώνες η Αστική εταιρεία «Ιπποκράτης» παρουσίασε το πρόγραμμα «Κώων Βίος – Εστία» στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κω.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κορύφωση των δράσεων που υλοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και όχι για μία απλή επετειακή εκδήλωση.

Για τις δράσεις αυτές μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Επιστημονικός Διευθυντής της Αστικής Εταιρείας Δρ. Δημήτρης Γερούκαλης, η Πρόεδρος της Αστικής εταιρείας Διονυσία Τελλή, ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού σχολείου Γιάννης Διακομανώλης και η Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Κω Ντίνα Σβύνου.

Όπως τόνισε ο κ. Γερούκαλης η επένδυση στον πολιτισμό είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος στον τομέα της πρόληψης και η αξιοποίηση του συμβολικού κεφαλαίου που έχει να κάνει με ένα πανελλαδικό δίκτυο μέσα από τον συμβολισμό που εμπεριέχουν τα Βάρβαρα ήταν μια ιδέα του Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Τα «Βάρβαρα» (Θρακική Βαρβάρα κατά Μιχάλη Χαραλαμπίδη) είναι ή επιτομή τού «συμβολικού» καί ή έκφρασις «τής παραδόσεως ώς σύγχρονης»

https://www.kpippokratiskos.gr/theseis

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ