Με ευλάβεια και κατάνυξη ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Στυλιανού με κ. Ναθαναήλ στο Ζηπάρι

1
12770


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

 

Ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος εψάλη απόψε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ναθαναήλ στο φερώνυμο Ιερό εξωκκλήσιο της οικογένειας Κίννα – Σώκιαλη στο Ζηπάρι.

Τον εσπερινό τέλεσε ο π. Ιωάννης Κουτάντος και το χορό των ιεροψαλτών λάμπρυνε και διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης – καθηγητής Γιώργος Σακέλης, Μιχάλης Γκινής, Νίκος Διαμαντής, Βαγγέλης Κίννας και Γ. Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής και πολλοί προσκυνητες.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον αξιοθαύμαστο και ασκητικό βίο του Αγίου Στυλιανού που κατόρθωσε με τη Θεία Χάρη να ελκύσει πλήθος κόσμου κοντά του, αλλά και στην ιδιαίτερη αγάπη που είχε και έχει στα άρρωστα παιδιά, τα οποία έκανε καλά με τις προσευχές του με πάμπολλα θαύματα μέχρι σήμερα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια του κ. Κώστα Κίννα και της συζύγου του εκπαιδευτικού κ. Αικατερίνης Σώκιαλη οι οποίοι έχτισαν και αφιέρωσαν το ιερό αυτό εξωκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού στην ενορία Αναλήψεως Ζηπαρίου και μέσω αυτής στην Ιερά Μητρόπολη.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική προσφορά της κ. Σώκιαλη ως εκπαιδευτικού και στην επιρροή που είχε σε πολλούς μαθητές της, οι οποίοι της εκφράζουν πάντα με κάθε τρόπο την αγάπη τους, αλλά και στο πόσο επηρέασε και τον ίδιο προσωπικά στα μαθητικά του χρόνια .

Παρόντες ήταν αρκετοί προσκυνητές, στους οποίους υπήρξε θερμή φιλοξενία στο παρακείμενο σπίτι αρχονταρίκι της οικογένειας και προσφέρθηκαν διάφορα νηστίσιμα κεράσματα.

Η κυρία Σώκιαλη με τον Σεβασμιώτατο ως μαθητή, πάνω αριστερά

Άγιος Στυλιανός: Βιογραφία

Ἀσκήσεως πέπτωκεν ὁ στερρὸς στῦλος.
Στυλιανὸς γὰρ τὸν βίον καταστρέφει.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ