ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αμανιού | κ. Ναθαναήλ: Όταν η Δασκάλα μας η κ. Μαρία «μας έβαζε στη γραμμή» και μας έφερνε στην εκκλησία

0
4998


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

 

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και με την προσέλευση πολλών προσκυνητών εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία λειτουργία της μεγάλης Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ενιριακό Ιερό Ναό του Αμανιού στην οποία προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ιερού ναού π. Ιωάννη Καραγιάννη, τον π. Κωνσταντίνο Κουκούλα και τον π. Ηρακλή Ζωγραφάκη.

Έψαλλαν οι χοροί των Ιεροψαλτών που αποτελούσαν οι: Αναστάσιος Γιακουμής, Εμμανουήλ Κυπραίος, Γιώργος Σανιδάς, Γιώργος Κανδήλης, Μιχάλης Γκινής και Γιάννης Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Κω Γεωργία Κασιώτη, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής και πολλοί προσκυνητές.

ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μήνυμα και το περιεχόμενο της σημερινής Θεομητορικής εορτής.

Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν θερμά στον Θεό να την αξιώσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, με την υπόσχεση ότι θα αφιέρωνε το τέκνο της σε Αυτόν. Πράγματι, ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε ένα παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο τη γυναίκα που θα γεννούσε το Μεσσία, το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό. Όταν η Παναγία έγινε τριών χρόνων,  η Άννα και ο Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία. Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, όπου δεν έμπαινε κανείς εκτός από τον ίδιο, επειδή γνώριζε έπειτα από αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου. Στα ενδότερα του Ναού η Παρθένος Μαρία έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση αναφέρθηκε στην παλιά εικόνα των Εισοδίων του Αμανιού που δείχνει με πόση προθυμία ο Άγιος Ιωακείμ και η Αγία Άννα αφιερώνουν την Παναγία στο Ναό και η ίδια τρέχει για την εκπλήρωση του θελήματος της Θείας Οικονομίας.

Συγκινητική η αναφορά ευγνωμοσύνης του Σεβασμιώτατου στην αγαπημένη Δασκάλα του Μαρία Χατζηνικολάου Τσακανιά – η οποία ήταν παρούσα- ενθυμούμενος τα παιδικά του χρόνια που τους έφερνε με το σχολείο «στη γραμμή» στην εκκλησία αυτή τη μεγάλη ημέρα (με τις δυσκολίες της εποχής μέσα στις λάσπες κλπ).

Και η απάντηση της κ. Χατζηνικολάου πως ευχαριστεί τον Θεό που την αξίωσε να δει και να έχει τον σεπτό Ποιμενάρχη μας ως επίγειο Άγγελο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ