Εκοιμήθη η γερόντισσα Ισιδώρα, αμέσως μετά την Ιερά πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου Κω | Πάνω από 50 χρόνια Πνευματικής προσφοράς μαζί με την γερόντισσα Μαριάμ

9
13324

Αμέσως μετά την Ιερά πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου, εκοιμήθη εν Κυρίω η μοναχή Ισιδώρα, η οποία ήταν η δεύτερη κατά σειρά μοναχή που εγκαταστάθηκε από τις 29 Μαϊου 1969 στην τότε νεόδμητη Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κω.

Υπενθυμίζεται ότι και η μακαριστή Ηγουμένη Μαριάμ προετοιμάστηκε για την Άνω Ιερουσαλήμ με ραγδαία επιδείνωση της υγείας της αμέσως μετά την πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου πριν ακριβώς από 2 χρόνια και εκοιμήθη ειρηνικά στις 12 Νοεμβρίου 2020.

Η μοναχή Ισιδώρα Τρικοίλη γεννήθηκε το 1937 στην Κάλυμνο (κατά κόσμον Ισιδώρα Τρικοίλη) και το 1967 γνώρισε την τότε παραιτηθείσα δασκάλα από τη Ρόδο Μαριάμ Τσουβαλλά η οποία είχε μεταβεί στην Κάλυμνο προς αναζήτηση Μονής.

Όταν στις 11 Ιανουαρίου 1968 έφτασαν στην Κω ο Μητροπολίτης Κώου Ναθαναήλ ο Α’ τις ενημέρωσε ότι ήδη κτιζόταν Μονή και σύντομα θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε αυτήν (αρχικά διέμεναν στον Άγιο Ιωάννη Χωστό στο Ζηπάρι και αργότερα στον Ασώματο Ασφενδιού έως τις 29/05/1969 που εγκαταστάθηκαν στην νέα Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κω (μαζί με την τρίτη μοναχή Ευφροσύνη Μπάρκα).

Και η μοναχή Ισιδώρα για πάνω από 50 χρόνια μαζί με την Ηγουμένη Μαριάμ (ήταν η επόμενη στη σειρά εκλογής μετά την κοίμηση της Αγίας Ηγουμένης, αλλά τα σοβαρά προβλήματα υγείας της δεν τις επέτρεψαν να αναλάβει αυτή καθήκοντα) πρόσφερε με καλοσύνη, αγάπη και κατανόηση τους πνευματικούς της καρπούς στους πολυάριθμους προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα 10 Νοεμβρίου 2022 και ώρα  14:30 και ο ενταφιασμός θα γίνει στον περίβολο του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ραφαήλ εντός της ιεράς μονής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ (παρών θα είναι και ο Καθηγούμενος της ιεράς Μονής Ιβήρων π. Ναθαναήλ)..

Ο Κύριος που τόσο αγάπησε να την αναπαύσει μετά των εκλεκτών του.

Να έχουμε την ευχή της.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θρηνούμε γιατί έφυγε μια καλή πνευματική φίλη. Πάντα με παρηγορούσε η Αγγελική Ισιδώρα όταν κοιμήθηκαν δικοί μου ιερείς και συγγενείς. Ήσουν αδελφή μου πλήρης με αγαθή καρδιά γεμάτη προσφορά και καλοσύνη και μοιραζες τα πνευματικά σου δώρα και τις ωφέλιμες συμβουλές σου με Χριστιανική αγάπη. Οι Ασώματοι Αρχάγγελοι και ο Άγιος Νεκτάριος που υπηρέτησες πιστά σου δείχνουν το δρόμο για τον αιώνιο Παράδεισο . Η ευχή σου μαζί μας αξέχαστη αδελφή μας.

  2. Πνευματική μας Μητέρα καλη εν Χριστώ ανάπαυση!Σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες !Σε ευχαριστούμε για την χείρα βοήθειας που απλόχερα μας πρόσφερες

  3. Θα είστε μια παρέα όλες οι γυναίκες του Αγίου Νεκταρίου…πολλά χαιρετίσματα στην Γερόντισσα στην Μαριγώ στην Διονυσία στην Ζαχαρώ και σε όλες που λάτρεψαν την γειτονιά και τον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΆΡΙΟ!!! Ο ΠΑΡΆΔΕΙΣΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ!!!!

  4. Καλό παραδεισο Αγία Μοναχή Ισιδωρα,αλλαξε η γειτονια μας οπως ειπε και πιο πανω το αλλο γειτονακι χαιρετισματα στην Γεροντισσα Μαριαμ ,στη Μαριγω μας στη Διονυσια μας στη Ζαχαρω μας στη κυρα Δεσποινα απ τη πανω γειτονια και σε αλλους τοσους που εφυγαν απο κοντα μας.Αιωνια η μνημη σου!

    • Αδελφή μας Ισιδώρα ,καλή ανάπαυση ,καλό παράδεισο ,δεν θα ξεχάσουμε την ανοιχτή αγκαλιά σας ,την δική σου κ της Γερόντισσας Μαριάμ .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ