Η ΣΤ του Δημάρχου Κω: Νησίδα στο δρόμο από καταστήματα Σεγραίδου έως Αρπαγή Ευρώπης | Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

20
15347

Χαρίκλεια Χριστοφή

Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Κω έδωσε σήμερα Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με κύριο θέμα το έργο κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην είσοδο της Πόλης και στο 1ο Γυμνάσιο.

Ο δήμαρχος Κω ανέφερε συγκεκριμένα πως η Κως ξεπέρασε τις αφίξεις του 2019. Κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά του πληθυσμού της στην τελευταία απογραφή. Καταγράφεται ως ο 1ος προορισμός που αξίζει να ζεις. Τόνισε πως ολα αυτά μας γεμίζουν ευθύνη και τον ίδιο και τους πολίτες. Εν μέσω πανδημίας λοιπόν η δημοτική αρχή «σήκωσε τα μανίκια » και ξεκίνησε κυκλοφοριακές μελέτες για αρκετά σημεία του νησιού μας.
Πρόσθεσε πως οι κυκλοφοριακές μελέτες προχωρούν κανονικά και στο Δήμο Κω και στους υπόλοιπο νησί. Στην Καζα Ρομανα δεν έχει διευθετηθεί ακόμα και μένει σε εκκρεμότητα το πάρκινγκ, λόγω πολλών συνιδιοκτητων και κληρονόμων.
Εστιάσαμε σε συγκεκριμένα σημεία . Ο κόμβος της μαρίνας (σχέδιο κυκλικού κόμβου) και κατάργηση των φαναριών. Κόμβος στην είσοδο της Πόλης στην οδό Νυμφαιας. Τα φανάρια μπορούν να καταργηθούν και να δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος. Οδός Αργυροκάστρου (λαϊκή), δημιουργία μικρού κυκλικού κόμβου για αποσυμφόρηση κυκλοφορίας. Εκεί θα δημιουργηθεί και το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Στη συμβολή των οδών Κανάρη και Φιλινου (2ο Δημοτικό) , θα γίνει παρέμβαση. Στην οδό Μακρυγιάννη που οδηγεί στη μαρίνα, υπάρχει χαρτογραφημενη πρόταση. Επίσης στις οδούς Βενιζέλου και Κοραή (πρώην αγροτική τράπεζα), υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία ασφαλούς διασταύρωσης. Η ίδια η Βενιζέλου χρειάζεται παρεμβάσεις και ήδη υπάρχουν σχέδια για το μετασχηματισμο της. Ο κομβος του συνεταιρισμού παρόλο που δεν υπάγεται στις υποχρεώσεις μας , είδαμε την ανάγκη και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, κάναμε πρόταση να γίνουν δύο κυκλικοι κόμβοι. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κω, άφησε τελευταίο -αλλά βρισκόταν σε προτεραιότητα- τον κόμβο της Πειραιώς. Η μελέτη που συντάχθηκε αφορά τη ρύθμιση της κυκλοφορίας από τα καταστήματα Σεγραίδος μέχρι την αρπαγή της Ευρώπης. Όλη αυτή η απόσταση θα διαχωριστεί με νησίδα. Παράλληλα βλέπουμε και την απορροή των ομβρίων στην είσοδο της πόλης.
Στην Πειραιώς έχουμε μια κυκλοφοριακή ρύθμιση εγκεκριμένης μελέτης από το 2014, η οποία τελικά ήταν επικίνδυνη… Ο κ.Νικηταράς τόνισε πως δεν κάνει αντιπολίτευση μετά από τον άδικο χαμού ενός νέου ανθρώπου. Απλά διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη μελέτη είχε ψηφιστεί στο ΔΣ η οποία αποδείχθηκε λάθος. Όταν ολοκληρωθεί η νέα ρύθμιση στην είσοδο της πόλης, οι επισκέπτες δε θα γνωρίζουν ακριβώς ποια θα είναι η είσοδος από την τεράστια αλλαγή που θα επέλθει.
Ο Θεοδόσης Νικηταράς ευχαρίστησε και αναφέρθηκε στο όνομα του Κώστα Χαρίση, ο οποίος έδωσε το παρών στη συνέντευξη τύπου και είχε την πρωτοβουλία της συμβολικής βόλτας με τα δίκυκλα την Κυριακή που μας πέρασε…

πηγή: https://www.kostv.gr

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΗΜΑΡΧΕ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΡΟΦΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ, ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.

        • Φίλε Γιάννη. Στις δέκα φορές που περνώ την Βασ. Παύλου, στις πέντε θα βρεθεί μπροστά μου ένα δίποδο «ζώο» που στρίβει αριστερά, παρά τις ΔΥΟ πινακίδες που το απαγορεύουν. Το ίδιο συμβαίνει και στην έξοδο από τό Μάρκετ στη Νεογάλ. Παρά την πινακίδα, στρίβουν αριστερά προς το κέντρο μπλοκάροντας την νόμιμη στροφή δεξιά για τα χωριά. Τα πραγματικά τετράποδα ζώα έχουν περισσότερο νιονιό!!!

  2. αποφαση οικονομικης επιτροπης
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
    Την έγκριση του 3ου Πρακτικού Διεξαγωγής Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού (α/α συστήματος 183460)
    και την ανάδειξη ως οριστικού μειοδότη τον οικονομικό φορέα «ΛΕΡΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΤΕ» με
    μέση προσφερόμενη έκπτωση 37,51 % και ποσό κατακύρωσης 343.053,31 € (χωρίς ΦΠΑ) –
    401.372,37 € (με ΦΠΑ 17%).

  3. Έβλεπα τόσα χρόνια το χάλι στην Πειραιώς και αναρωτιομουνα πόσο μυαλό είχαν αυτοί που είχαν φτιάξει έτσι τον κόμβο. Τώρα βλέπω με ικανοποίηση τον Δήμαρχο να έχει μελετήσει το πρόβλημα και να δίνει λύσεις. Χαίρομαι πραγματικά. Δικαιολογημένα τα καλά λόγια που ακούω για αυτόν

  4. Χαίρομαι που ακούω επιτέλους για κυκλικούς κόμβους στις εισόδους της πόλης (Eurobank, Μαρίνα κτλ.) και με βρίσκουν σύμφωνο οι παρεμβάσεις και ειδικά αυτήν μπροστά στην Πειραιώς. Με την ελπίδα να γίνουν όλα αυτά. Και σύντομα. Θα ήταν μία πολύ καλή αρχή.

    Σειρά πρέπει να πάρει βέβαια κάποια στιγμή ο Επαρχιακός σε όλο το μήκος του.

      • Βρε καλώς το τρολ!
        Έγραψα πως ΑΝ γίνουν αυτά που είπε θα είναι μια καλή αρχή! Πού το είδες εσύ το γλύψιμο?
        Εκτός βεβαια αν προτιμάς αυτό το μαύρο χάλι που υπάρχει σήμερα… Τότε πάω πάσο, συνέχισε να ζεις στον κόσμο σου.

    • Φίλε ΓΝΠ. Για τα φανάρια της Γιούρο πολλοί έχουμε γράψει χρόνια τώρα. Η κίνηση είναι σωστή αριστερά και ευθεία. Εδώ πρέπει να βρούμε τον κατασκευαστή των φαναριών και του εγκαταστάτη για τις απαράδεκτες βλάβες κάθε λίγο και λιγάκι. Εκεί ο Δήμαρχος πρέπει με εξώδικο να τους καλέσει και με την απειλή προσφυγής στα Δικαστήρια να ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΫΝ να αποκαστήσουν την σωστή λειτουργία τους, όπως έχουν υποχρέωση, το πασαραδάκι το τσέπωσαν, έτσι? Το πρόβλημα είναι στις ¨σημαίες» στην είσοδο ην πόλη και η κάθοδος της Ασκληποιού. Τα αιώνια δίποδα «ζώα» βγαίνουν από τα Στόπ αριστερά και μετά δεξιά, χωρίς κάν να κοιτάξουν αν υπάρχει ερχόμενη κίνηση. Τις τρείς φορές που πέρασα τα «στρογγυλά» Αντιμάχειας και Αεροδρομίου, διαπίστωσα για την ώρα, ότι τα Στόπ λειτουργούν, να δούμε.

  5. Νοσοκομείο, Γιατρούς, και άλλα πολλά λόγια του αέρα από τον Νικηταρά, τώρα μιλάει για κυκλικους κόμβους διαχωριστικές νησίδες και άλλα τόσα φούμαρα ήρθε η ώρα να πας Σπίτι σου.

  6. Πρόχειροδουλειές και πεταμένα λεφτά, θα φάει τέτοιο φόρτωμα στα φανάρια της eurobank που θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει. Και επόμενο επικίνδυνο σημείο έξω από του σεγραιδου. Τελικά το μόνο που ξέρετε είναι να διογκώνεται τα προβλήματα και όχι να τα λύνετε.

  7. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙΘ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ) ΠΟΣΟ ΜΙΑΛΟ ΕΧΕΤΑΙ ΔΛΔ ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΕΙΟ ΗΤΑΝ ΠΡΕΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΙΝΗ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΡΟ ΓΙΡΟ
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΣΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΟΡΩ ,ΑΥΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΙΜΦΟΡΕΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΣΩ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΣΤΟ ΑΡΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙ ΑΚΟΜΑ …………………….

  8. Μπραβο σας στην αποφαση να γινει το εργο στην Τραπεζα Πειραιως.(σαν επαγγελματιας οδηγος )…και 50 μετρα ποιο πανω εχασε την ζωη του ενας ακομα νεος απο Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ