Με πολύ κόσμο και συγκίνηση η Εκδήλωση Αποκάλυψης του Μνημείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην Κω

8
16971

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με πολύ κόσμο και έκδηλη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε απόψε στην Κω η Εκδήλωση Αποκάλυψης του Μνημείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Κω «ο Ξενιτέας» με την στήριξη του Δημοτικού συμβουλίου Κω φόρος τιμής, στους 353.000 γενοκτονημένους¨Ποντίους αδελφούς μας, το οποίο φιλοτέχνησε  ο γλύπτης-καλλιτέχνης  κ. Γιώργος Κικώτης και τοποθετήθηκε στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού, στην είσοδο του ιστορικού κέντρου Κω.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου μας καθώς και ο Κοσμήτορας της Βουλής, Βουλευτής Δωδ/σου Β. Υψηλάντης και πλήθος κόσμου που με την παρουσία του.

Αμέσως μετά τους επίσημους χαιρετισμούς, ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Κω Χαράλαμπος Ναβροζίδης, έδωσε βραβεία σε όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν οικονομικά στην υλοποίηση του μνημείου.

Την Καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο γνωστός ηθοποιός κ.Τάκης Βαμβακίδης ο οποίος συγκλόνισε με την ερμηνεία ενός μονολόγου που ράγισε καρδιές!

Επίσης έλαβαν μέρος οι Πόντιοι καλλιτέχνες: Αλέξης Παρχαρίδης, Παναγιώτης Στεφανίδης και  Πανταζής Πονερίδης.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη του μνημείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κωου και Νισύρου κκ Ναθαναήλ, με τον ιερό κλήρο, τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση για τους γενοκτονημενους .

Το μνημείο αυτό, αποτελεί ιστορικής αξίας, γιατί η γνώση και οι θύμησες παραμένουν ανεξίτηλες και βαθιά χαραγμένες στη σκέψη μας. Αυτές οι θύμησες θα καθοδηγούν τις προσπάθειές του ελληνισμού, ώστε να μην ζήσει ξανά η ανθρωπότητα παρόμοια δράματα. Αυτές οι θύμησες μάς δείχνουν το δρόμο που πρέπει να διαβιούμε παραμένοντας ενωμένοι και δυνατοί!

Ολόκληρη η εκδήλωση:

Βίντεο: KOS TV

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΚΩΟΙ ΚΑΙ///////ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕ ////////////////////////,ΤΩΡΑ ΧΕΡΙ,ΧΕΡΙ.ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΣΕΡΝΕΙ.

  2. Εύγε στους συντελεστές. Έτσι για να θυμούνται οι παλαιότεροι και για να μαθαίνουν οι νεότεροι τα φρικτά εγκληματα και την Γενοκτονία των αδελφών μας Ελλήνων του Πόντου. Γιατί η ιστορία γράφεται ανεξίτηλα με αίμα ηρώων και μαρτύρων .

  3. ετοιμάστε και μνημείο γενοκτονίας πεσόντων πειραματόζωων που έκαναν τα φ-όλια, οι οποίοι θα είναι δυστυχώς πάρα πάρα πάρα πολλοί περισσότεροι…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ