ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Γιόρτασαν τον προστάτη τους Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη οι Δικηγόροι και οι Δικαστικές αρχές Κω

10
3936


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σήμερα  Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, ημέρα Εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Προστάτη της Δικαιοσύνης, ημέρα αργίας των Δικαστηρίων, τελέστηκε με τη δέουσα επισημότητα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, με συλλειτουργό τον Ιεροκήρυκα της ΙΜ Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ στο Ιερό παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού Κω.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης-καθηγητής Γεώργιος Σακέλλης και ο Νικόλαος Παπαθωμάς.

Παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης στην περιοχή μας, Δικαστικές, Εισαγγελικές αρχές και μέλη του Δικηγορικού συλλόγου Κω.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Κω Εμμανουήλ Χατζηάμαλλος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή εορτή είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε πόσο σημαντικό είναι το έργο όλων εμάς των λειτουργών της δικαιοσύνης, ας αναλογιστούμε μέσα στο ναό του Θεού, την τεράστια σημασία που η εκκλησία μας δίδει στο θεσμό της Δικαιοσύνης. Οι άνθρωποι είναι καμωμένοι για την αγάπη, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη»

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου κάλυψε και τον ίδιο με την πληρέστατη ομιλία του τονίζοντας μόνο το χαρακτηριστικό περιστατικό από το συναξάρι του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη ο οποίος μετά της δι’ αποκεφαλισμού μαρτυρικής του τελειώσεως στο Παρίσι, περπάτησε περίπου δύο χιλιόμετρα κρατώντας την κομμένη κεφαλή στα χέρια του, παραλληλίζοντάς το με το πολύ σοβαρό έργο απόδοσης της Δικαιοσύνης από τους λειτουργούς της.

Βιογραφία

Τέμνῃ κεφαλήν· καὶ τὸ λοιπὸν ὡς μέγα!
Ἄρας γὰρ αὐτήν, Διονύσιε τρέχεις.
Τμηθεὶς Διονύσιε τρίτῃ κεφαλὴν θέες αἴρων.

Ἔρωτι φλεγόμενος τοῦ σοῦ Δεσπότου,
τῇ φλογὶ παρέδωκας σαὐτὸν ἡδέως.
Τρίτη Ὀκτωβρίοιο θάνε Διονύσιος.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πληρώνουμε για να γιορτάζουν οι πιο ακριβοπληρωμένοι Έλληνες υπάλληλοι.Αυτοί που είναι αιτία για τουλάχιστον τα 2/3 των στραβών του κράτους μας.Δοξάστε τους.

  2. Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΘΘΩΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ..ΘΑ ΑΘΩΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΗΔΕΙΑ…ΓΙΑ 500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ…ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ…ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ..ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ..ΔΕΝ ΜΠΑΝΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ.

  3. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΙ ΓΙΑ 1000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΣΥ ,..ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ....ΟΧΙ

    ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ