ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η εορτή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Πυλί | κ. Ναθαναήλ: Ελάτε να σας δείξω καθώς πρέπει συμπολίτες μας να περιμένουν τη λύση των προβλημάτων τους από μαντείες και μαγείες…

7
9058

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Ο εσπερινός της εορτής των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης εψάλη απόψε στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της οικογένειας Καμπούρογλου, στην περιοχή Βάγια Πυλίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

 

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν οι Ιερείς της περιοχής π. Ηρακλής Ζωγραφάκης, π. Κωνσταντίνος Κουκούλας και π. Ιωάννης Καραγιάννης από την ενορία Εισοδίων της Θεοτόκου Αμανιού όπου και υπάγεται το Ιερό παρεκκλήσιο.

Τους ύμνους απέδωσαν: ο καλλίφωνος παλαιός Ιεροψάλτης π. Μιχαήλ Τσακίρης, ο αειθαλής Ιεροψάλτης Βασίλειος Γιακουμής, ο Αναστάσιος Γιακουμής, ο Αριστείδης Χαραμαράς, ο Γιώργος Σανιδάς και ο Γ. Κιάρης.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής και πολλοί προσκυνητές.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο ανήγειρε η κ. Κατερίνα Καμπούρογλου έπειτα από μια συγκλονιστική περιπέτεια ζωής, για να ευχαριστήσει τον Άγιο Κυπριανό και την Αγία Ιουστίνη που την έσωσαν. Αμέσως μετά το πέρας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής της αγαπημένης της μητέρας Διονυσίας η οποία κοιμήθηκε προ μηνών.

Μεγάλος αριθμός πιστών και εφέτος συμμετείχε με κατάνυξη και ευλάβεια,

Μετά το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκαν λουκουμάδες και γλυκίσματα σε όλους τους προσκυνητές.

Ο Άγιος Κυπριανός, τιμάται από την Εκκλησία στις 2 Οκτωβρίου έκαστου έτους, μαζί με την Αγία Ιουστίνη. Ωστόσο, για πολλούς ο Άγιος Κυπριανός, αλλά και η Αγία Ιουστίνη θεωρούνται κάτι περισσότερο από Άγιοι- προστάτες, γιατί άραγε;

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση ο Άγιος Κυπριανός είναι ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία.

Ποια όμως είναι η ιστορία πίσω από τον Άγιο Κυπριανό και γιατί αυτός ειδικά θεωρείται ως ο κατεξοχήν Άγιος κατά της μαγείας, σύμφωνα και με τις σχετικές ευχές της εκκλησίας μας;

Ο Άγιος Κυπριανός ο οποίος έζησε τον 3ο αιώνα δεν ήταν καν Χριστιανός. Αντίθετα, ήταν ένας από τους πιο ονομαστούς μάγους της εποχής του. Εξαιτίας της πολύ καλής οικονομικής κατάστασης της οικογένειας του, είχε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες και είχε διδαχθεί αποκρυφιστικές πρακτικές.

Σε κάποιες από τις βιογραφίες του καταγράφεται ότι ήταν τόσο ισχυρός μάγος που επικοινωνούσε απευθείας με τον ίδιο τον Σατανά!

Κομβικό γεγονός στην ζωή του ήταν η προσπάθεια του να «μαγέψει» μια νεαρή γυναίκα, την Ιούστα, για λογαριασμό ενός ευγενή. Εκείνος ήθελε να την παντρευτεί αλλά εκείνη είχε αφιερωθεί στο Θεό, έτσι ο ευγενής πήγε στον πιο φημισμένο μάγο για να της κάνει μάγια.

Οι βιογράφοι του Αγίου Κυπριανού υποστηρίζουν πως ήταν τέτοια η δύναμη της πίστης της Ιούστας που ακόμη και τα πιο ισχυρά μάγια του δεν έπιαναν πάνω της. Λέγεται δε, πως ο ίδιος ο Σατανάς αποκάλυψε στον Κυπριανό πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο Κυπριανός, όχι μόνο σταμάτησε να ασκεί τη μαγεία, αλλά βαπτίστηκε Χριστιανός. Έφτασε να γίνει μέχρι και Επίσκοπος.

Ο ίδιος χειροτόνησε την Ιούστα, διακόνισσα και της έδωσε το όνομα Ιουστίνη.

Ο Κυπριανός και η Ιουστίνη αφιέρωσαν τη ζωή τους στην διάδοση του Χριστιανισμού, μέχρι τη στιγμή που συνελήφθησαν από τους ειδωλολάτρες.

Το τέλος τους ήταν μαρτυρικό. Με εντολή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, αποκεφαλίστηκαν.

Με το πέρασμα των χρόνων οι πιστοί εξαιτίας της παλαιάς ενασχόλησης του Κυπριανού με την μαγεία τον συνδύασαν με τους εξορκισμούς. Μάλιστα υπάρχει μια ευχή κατά της μαγείας η οποία αποδίδεται στον Άγιο Κυπριανό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος η μαγεία, η μαντεία και τα τεχνάσματα του σατανά δυστυχώς συνεχίζονται και στις μέρες μας στην υποτιθέμενη εξελιγμένη κοινωνία. «Ελάτε να σας πάω σε κάποια σπίτια στην Κω να δείτε τον κόσμο και καθώς πρέπει συμπολίτες μας να περιμένουν απέξω να τους δώσουν τη λύση των προβλημάτων τους μέσα από τη μαντεία και τις μαγείες…

Όλα αυτά όμως -όπως απέδειξαν περίτρανα ο Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη-δεν έχουν καμία ισχύ σε ανθρώπους που είναι κοντά στην εκκλησία, εξομολογούνται και κοινωνούν τακτικά με την ευλογία του πνευματικού τους. Επίσης, προστασία κατά των κακών πνευμάτων είναι ο σταυρός. Γι’ αυτό και οι πρόγονοί μας είχαν την καλή συνήθεια να πίνουν και να βάζουν πάνω τους Αγιασμό, πριν φάνε ή πιουν οτιδήποτε να κάνουν τον σταυρό τους και να το σταυρώνουν πρώτα λέγοντας την γνωστή φράση «Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά», κάνοντας πράξη το γνωστό ψαλμικό «Κύριε, ὅπλον κατὰ τοῦ Διαβόλου τὸν Σταυρόν σου ἡμῖν δέδωκας· φρίττει γὰρ καὶ τρέμει, μὴ φέρων καθορᾶν αὐτοῦ τὴν δύναμιν, ὅτι νεκροὺς ἀνιστᾷ».

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παπαμιχαλη μας λείπεις ήσουνα Και είσαι ο καλύτερος καλλίφωνος ιερέας

  2. ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ
    ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

    https://twitter.com/visegrad24/status/1576208082564440064?s=20&t=0fVd_oK5WstA1W2GYuSMIA

    Δεν έχουν καμία σχέση με τους άθεους ΡωSSους που στηρίζουν οι άθεοι αριστεροι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ