Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εκδήλωση «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρών στη Μικρασιατική καταστροφή»

0
4181

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Περιφερειακό Τμήμα Κω σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος» και την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022 και των εκδηλώσεων Μνήμης για την Επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο « Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρών στην Μικρασιατική Καταστροφή» την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο(Χάνι).

Χαιρετισμό απηύθυναν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέβη Βλάχου η οποία επισήμανε πως με τη συγκεκριμένη εκδήλωση κλείνει ουσιαστικά το αφιέρωμα του ΔΟΠΑΒΣ στη Μικρασιατική καταστροφή. Για τη συμβολή στα γεγονότα που σημάδεψαν της χώρα μας και συνέβαλε ο Ερυθρός Σταυρός, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Κω Αλέκος Μαρκογλου.

Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι παρών για να προσφέρει αρωγή και συμπαράσταση με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Η δράση του υποστηρίζεται από τη συλλογική κινητοποίηση των πολιτών, γεγονός που αναδεικνύει την πολύπλευρη και πολυσήμαντη δράση των εθελοντών του ως αδιάψευστο μάρτυρα της αλληλέγγυας προσφοράς που είναι έμφυτη στην ελληνική κοινωνία. Η ανθρωπιστική συμβολή του Ερυθρού σταυρού είναι μεγάλη!

«Το διεθνές κίνημα του Ερυθρού Σταυρού έχει ριζωθεί στη συλλογική μας μνήμη από τη Μικρασιατική καταστροφή» και το 1940 «οι νοσηλεύτριες του ΕΣ έγραψαν το δικό τους έπος».

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ