»Συνδυάζω –Μετακινούμαι»: Με ενθουσιασμό, δυναμισμό και πολλές συμμετοχές η ποδηλατοβόλτα στην Κω

2
5619


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

 Σε κλίμα ενθουσιασμού και με τη συμμετοχή πολλών αθλητών αλλά κι απλών φίλων του ποδηλάτου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 18:00 η ποδηλατοβόλτα με σημείο εκκίνησης – τερματισμού την πλατεία Ελευθερίας. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Αθλητισμού, Σέβη Βλάχου.
Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν η εξής: »Πλατεία Ελευθερίας, Ιπποκράτους, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Κουντουριώτη, Αβέρωφ, Φιλίνου, Κανάρη, Ακτή Κουντουριώτη, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ιακώβου Ζαράφτου, Γρηγορίου Ε’, Βασιλέως Παύλου, Πλατεία Ελευθερίας».
Η δράση αυτή αποτέλεσε το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων εκπαιδευτικού κι ενημερωτικού περιεχομένου που ανέπτυξε ο Δήμος Κω καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο πλαίσιο της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Με σύνθημα »Συνδυάζω –Μετακινούμαι» και με βασικούς αποδέκτες τα παιδιά του νησιού μας, έλαβαν χώρα δράσεις ενημέρωσης, ευασθητοποίησης και τελικά ενθάρρυνσης των πολιτών να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης ώστε να ανακαλύψουν τις ομορφιές του τόπου μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιηθούν αθλοπαιδιές με τη χρήση ποδηλάτου από τον Αθλητικό Όμιλο Ακαδημία Κω έτσι ώστε να μυηθούν στην τεχνική του ποδηλάτου νέα παιδιά. Παράλληλα, υλοποιήθηκαν δράσεις και παιχνίδια από τα τμήματα Ποδηλασίας του Κ.Α.Ο Φιλίνος και του Ασκληπιού.
Το δικό του παρόν δήλωσε και ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω με αρκετούς νεαρούς αθλητές του παραταγμένους στο σημείο εκκίνησης της σημερινής ποδηλατοβόλτας την οποία υποστήριξαν η Δημοτική Αστυνομία Κω, το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός-Σαμαρείτες.
Η Κως, το νησί του ποδηλάτου, στέλνει ακόμη μια φορά το δικό της ξεχωριστό μήνυμα αναφορικά με την ποδηλασία καλώντας μικρούς και μεγάλους να τη δοκιμάσουν είτε για να γυμναστούν είτε για να μετακινηθούν είτε για να αποδράσουν από την καθημερινότητα είτε για να ζήσουν μια όμορφη εμπειρία με τον σύντροφο τους ή ακόμη και με όλα τα μέλη της οικογένειάς τους.
Βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, είναι η προσέλκυση του αθλητικού τουρισμού αναφορικά με το ποδήλατο καθώς η Κως ενδείκνυται για ποδηλατικές διαδρομές όχι μόνο εντός των ποδηλατόδρομων της αλλά και λόγω των εξαιρετικών φυσικών διαδρομών που διαθέτει εκτός της πόλης. Επίσης, το κλίμα της επιτρέπει στον καθένα να χρησιμοποιεί το ποδήλατο πολλές ημέρες του χρόνου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ