Με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση του βιβλίου «Μαρία Βουνάρα» του Δημήτρη Βοναπάρτη στο Αμανιού

2
7926


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με μεγάλο ενδιαφέρον και με την παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου Αμανιού με την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ, η παρουσίαση του βιβλιου-ποίηματος « Μαρία Βουνάρα» του συμπατριώτη μας Δημήτρη Βοναπάρτη, από τις εκδόσεις «ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
Στην παρουσίαση συμμετείχαν, η Μαρία Παρισίδη, πρόεδρος του πνευματικού ομίλου «ΦΙΛΗΤΑΣ», ο Νικολιός Χατζηνικολάου, η Γεωργία Κασιώτη, η Σέβη Βλάχου, η Διονυσία Κασιώτη, με συντονίστρια την Αναστασία Παππούλη.
Πρόκειται για αυτοτελές, λυρικό ποίημα, που ξετυλίγει μια αληθινή ιστορία στην Κάσο . Αναφέρεται σε δύο νέους ,που παρά την αγνή αληθινή αγάπη τους, οι συγκυρίες τους αδίκησαν και ο ανεκπλήρωτος έρωτάς τους είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό τέλος και των δύο.
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης μάλιστα και αφού αναφέρθηκαν σε ένα σύντομο βιογραφικό του Δημήτρη Βοναπάρτη μέσα από τα ποιήματα του βιβλίου στάθηκαν μέσα απ’ τα ποιήματα σε αυτήν την όμορφη και αληθινή ιστορία δείχνοντας την δύναμη της αληθινής αγάπης που μπορούσε να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.
Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά ο Κυριάκος Παππούλης βιολί, ο Νικόλας Σοφός λαούτο, ο Μάνος Πόγιας Ακορντεόν – σαντούρι, και στο τραγούδι η Θωμαΐς Βοναπάρτη με Κυριάκο Παππούλη.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου, Ναθαναήλ, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, ο Σοφολογιότατος, Ιρφάν Τράμπα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Κωνσταντίνος Ζαχαρός, ο πρόεδρος της Μαρίνας , Κώστας Χόνδρος, ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής , Γιώργος Κυρίτσης , ο πρόεδρος της κοινότητας Πυλίου, Ανάστασης Κεφαλιανός, ο ο Εντεταλμένος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Κρητικός και πλήθος κόσμου.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/politismos/17465-i-parousiasi-tou-vivliou-maria-vounara-tou-sympatrioti-mas-dimitri-vonaparti-video-pics

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ