ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με κατάνυξη και πολύ κόσμο ο εσπερινός και το καθιερωμένο πανηγύρι στην Οσία Πολυξένη στο Μαρμάρι

3
14035


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

 

Με ευλάβεια,  κατάνυξη και με την προσέλευση πολλών προσκυνητών εψάλη απόψε   ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αγίας Πολυξένης στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσι στο Μαρμάρι ιδιοκτησίας της οικογένειας του κ. Τάκη Κοροπούλη το οποίο ανηγέρθη το 2005 στη μνήμη της μητέρας του.
Τον εσπερινό τέλεσαν ο π. Ηρακλής Ζωγραφάκης από τον Άγ. Γεώργιο Πυλίου και ο π. Ιωάννης  Καραγιάννης από το Αμανιού ενώ τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες: Εμμανουήλ Κυπραίος, Αριστείδης Χαραμαράς και Μιχάλης Καρακιόζης.
Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: η Επικεφαλής του Οράματος και Δράση Ιωάννα Ρούφαμ ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής και πολλοί προσκυνητές.

Ακολούθησε η παράθεση πλούσιας τράπεζας και παραδοσιακό πανηγύρι, έπειτα από δύο χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας, στον ιδιαίτερα προσεγμένπ, φιλόξενο και όμορφο χώρο ιδιοκτησίας της οικογένειας  Κοροπούλη.

Το μουσικό πρόγραμμα ανέλαβαν οι: Δημήτρης Πέτρου (βιολί-τραγούδι), ο ταλαντούχος μαθητής του στο βιολί Σαλάκιος Λαδικός, ο Γιώργος Σκαρπαθιωτάκης (λαούτο-τραγούδι), ο Φώτης Τράκης (μπουζούκι) και στο τραγούδι οι Κατερίνα Μαρούλη και Λευτέρης Στεφανόπουλος.

 

Βιογραφία Οσία Ξανθίππη και Οσία Πολυξένη

Τάς συγγόνους Ξανθίππην καὶ Πολυξένην,
Χοροὶ συνοίκους λαμβάνουσιν Ἀγγέλων.

Ἀξίως εἰλήφατε θεόθεν γέρα,
ὁμαίμονες, Ξανθίππη καὶ Πολυξένη.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι εκκλησίες και τους βλέπει ο κόσμος κάποιους-κάποιες…

  2. Χρόνια πολλά με υγεία και ευλογημένα. Στις εορτάζουσες Ξανθίππη και Πολυξένη.

  3. Αφού βγάλατε τις μάσκες τυλάχιστον κλείστε κάνα φως.Ενεργειακη κρίση έχουμε. Χρόνια πολλά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ