Εκατοντάδες πράξεις στο Κτηματολόγιο Κω αναμένεται να «ξεμπλοκάρουν» με την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης

12
5454

Εκατοντάδες πράξεις στο Κτηματολόγιο Κω αναμένεται να «ξεμπλοκάρουν» με την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία επιτρέπει σε μόνιμους υπαλλήλους του να υπογράφουν πράξεις.

Σε δήλωση που ανήρτησε ο Δήμαρχος Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταρά, αναφέρει:

«Υπέγραψα σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με την Υπηρεσιακή Γενική Γραμματέα κ. Γιαβή προγραμματική σύμβαση,με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου μας με ειδικότητα Τοπογράφου ή Πολιτικού Μηχανικού,, να ελέγχουν και να υπογράφουν διαγράμματα και πράξεις που αφορούν στη λειτουργία του κτηματολογίου,όπως για παράδειγμα συνενώσεις, κατατμήσεις, μεταβιβάσεις κλπ.

Με αυτό τον τρόπο λύνουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα,που έχει να κάνει με τη συχνή έλλειψη μηχανικού στο κτηματολόγιο.
Για την υποβοήθηση του έργου του Κτηματολογίου,έχουν ήδη διατεθεί δύο Ειδικοί Συνεργάτες μου, με ειδικότητες Τοπογράφου & Δικηγόρου.
Δίνεται έτσι η δυνατότητα,να προχωρήσουν εκατοντάδες πράξεις που σήμερα παραμένουν σε εκκρεμότητα κρατώντας σε μια ιδιότυπη “ομηρία” τους πολίτες.
Παραμένουμε σταθερά στην πλευρά της συνεργασίας, με λύσεις στημ “καρδιά” της τοπικής οικονομίας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο και Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μανώλη Χατζηάμαλλο για την αμέριστη στήριξη και συμβολή του»

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανόλη μου, πάντα να προσφέρεις αθόρυβα στον τόπο σου. Η παρέα μας είμαστε πολύ περήφανοι για σένα.

 2. Με τα οικόπεδα που έχουν μετρηθεί λάθος από παλιά τι θα γίνει ?????? Κ τι μπορούμε να κάνουμε οι ιδιοκτήτες ????? Θα μας δώσουν καινούργιους τίτλους στα πραγματικά μέτρα που κατέχει ο καθένας ????.Το πλατάνι κ το κακό πριναρι έχουν σοβαρό πρόβλημα ,που μεταφέρεται στα παιδιά μας ,θα λάβουμε κάποια ενημέρωση ?????.

  • Θα απαντήσει κανείς αρμόδιος ????? Τι θα γίνει με τα οικόπεδα που είναι μπερδεμένα ,?????????????

 3. η εμπλοκή μηχανικών του Δήμου στο Κτηματολόγιο, που ελέγχονται από αιρετούς, θα οδηγήσει σε πελατειακές σχέσεις !!!

 4. ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ.
  ΕΔΩ ΚΑΙ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΥΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.
  ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΜΑΝΟΛΗ ΧΑΤΖΗΑΜΑΛΛΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.
  ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ, ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙΣΑΡΛΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΠΟΥ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ!!!

 5. ΑΠΟ ΤΟ 1988 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ.ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΕΧΟΥΜΕ;

 6. Με το σχεδιο οικισμου Λαμπης τι γινεται;
  Ποτε θα μπορουμε να χωρισουμε τα οικοπεδα μας συμφωνα με τα οικοδομικα τετραγωνα του σχεδίου;

 7. γιατι δεν ζητα να προκηρυχθούν θεσεις εργασιας μεσω ασεπ για το κτηματολογιο?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ