ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Αν και τα…τσούγκρισαν λίγο στις ομιλίες – Με πολλά γελαστά πρόσωπα & αγάπη η βασιλόπιτα των εργαζομένων του Δήμου

15
4152

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με πολλές παρουσίες, χαμόγελα, πειράγματα, αλλά και λίγο παραπάνω… τσούγκρισμα (όχι μόνο των ποτηριών) πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο Γιαλλίζης στο Ζηπάρι η καθιερωμένη εκδήλωση της βασιλόπιτας των εργαζομένων του Δήμου.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, παρουσία του Δημάρχου Γ. Κυρίτση, του Προέδρου του ΔΣ Ν. Μυλωνά, των επικεφαλής: του Οράματος Ι. Ρούφα, της Δίεσης Γ. Ζερβού και της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Μακρή.

Ο Σεβασμιώτατος μαζί με τις ευχές του εξήρε για άλλη μια το έργο και τις προσπάθειες των εργαζομένων του δήμου που πολλές φορές υπερβαίνουν εαυτούς κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που έχει κάθε άνθρωπος να κάνουμε τον κόσμο όμορφο. «Ξέρω ότι περνάτε δυσκολίες και κουράζεστε λίγο παραπάνω, αλλά ο πατριωτισμός των Ελλήνων θα μας βγάλει από τα δύσκολα», κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Σεβασμιώτατος.

Χειροκροτήματα εισέπραξαν επίσης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων: Ηρακλής Παχωπός και Δημήτρης Μανασής (ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου) όπως και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, με τελευταίο τον Δήμαρχο, στις ομιλίες τους.

Αρχικά εκ μέρους του ΔΣ (και ως παλιός Πρόεδρος) ο Ηρακλής Παχωπός αναφέρθηκε στην απαξίωση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο δήμο και στο δημόσιο γενικά από την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων 6 χρόνων «με αποτέλεσμα να είμαστε κάθε χρόνο και λιγότεροι. Και μια και ακούει και ο κ. Δημαρχος ζητάμε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αν όχι άμεσα -έμμεσα- θα κάνουμε μια γενική συνέλευση με αφορμή τον 13ο μισθό που ήρθε στο προσκήνιο, να αποφασίσουμε όλοι μας πως θα κινηθούμε».

Ο νέος Πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μανασής (από τον τομέα καθαριότητας του δήμου) ευχήθηκε «το 2017 να είναι έτος αλληλεγγύης, ειρήνης, δημιουργίας και ανθρωπιάς. Ο σύλλογος θα είναι πάντα δίπλα σας για ό, τι χρειαστείτε. Δεν θα αναφερθώ στα προβλήματα τα οποία θα αναπτυχθούν στη γενική συνέλευση που θα έχουμε το επόμενο διάστημα. Σήμερα είναι μέρα χαρά, είμαστε όλοι μαζί να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε».

Η επικ. της Λαϊκής Συσπείρωσης  Κ. Μακρή (αφού τις έκανε κάποιες φιλικές παρατηρήσεις ο Γ. Κυρίτσης για το μικρόφωνο) τόνισε μεταξύ άλλων «λέμε φέτος να μην σας μαυρίσουμε την ψυχή και την καλή διάθεση να τσουγκρίσετε το ποτήρι σας και να πείτε καλή χρονιά. Άλλωστε η καρδιά όλων των εργαζομένων είναι μαυρισμένη από τις διάφορες αξιολογήσεις και διαπραγματεύσεις που γίνονται…»

Ο επικ. της Δίεσης Γ. Ζερβός (αφού έσπευσε να του φτιάξει το γιακά ο Γ. Κυρίτσης) επεσήμανε: «Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι σας έχετε δεχθεί επίθεση από όλες τις κυβερνήσεις. Θα σταθούμε στα αιτήματα τα οποία έθεσε ο φίλος Ηρακλής. Εμείς ως παράταξη είμαστε δίπλα σας και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας.»

Η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα ξεκίνησε σε προσωπικό τόνο μιας και με πολλούς από τους εργαζόμενους -όπως είπε- ήταν μαζί από την πρώτη μέρα της δουλειάς τους στο δήμο, ή την τελευταία με τη συνταξιοδότησή τους, ενώ με κάποιες/ους άλλους «παλέψαμε μαζί να στήσουμε πράγματα και να τα δώσουμε στην υπηρεσία των συνδημοτών μας. Μέσα λοιπόν σε ένα εργασιακό μεσαίωνα αγαπητέ Ηρακλή που και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει καλείστε να υπηρετήσετε τους συνδημότες μας και η δική σας η παραγωγικότητα είναι αυτή που συμβάλει στην οντότητα του δήμου. Στο διά ταύτα -λυπάμε που θα το πω- ο ισολογισμός του δήμου της Κω έκλεισε με 3εκ. ευρώ έλειμμα από το προηγούμενο οικονομικό έτος με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Κώους και τους εργαζόμενους του δήμου. Εμείς υποστηρίξαμε το δικαίωμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα που δικαίως παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους. Γι’ αυτό: ενότητα-συλλογικότητα και αγώνα».

Τέλος, ο δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης (αφού ανέφερε το όνομα του Προέδρου «για να το μάθει και ο Ηρακλής» διορθώνοντας τον και στο ότι η συνέλευση των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνει «έμμεσα» όπως είπε…) ξεκίνησε με καλωσόρισμα «στην ετήσια συνεύρεσή μας με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής. Ένα σωματείο Σεβασμιώτατε ενεργό, διεκδικητικό και που πάνω απ’ όλα αντιλαμβάνεται το χρέος προς το λαό της Κω να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σε αυτόν με συνεχούς μειώμενες τις απολαβές τους χωρίς φυσικά να ευθύνεται ο δήμος για αυτό. Ο Δήμος έχει και 8 εκ. στο ταμείο του για να κάνει έργα. Καταφέραμε στα 2,5 αυτά χρόνια Σεβασμιώτατε να ξαναβάλουμε τη μηχανή του δήμου να λειτουργήσει και τους εργαζόμενους να ευχαριστιούνται γι’ αυτό που κάνουν και το οποίο αποδίδει σε όλους τους δημότες της Κω. Από την Κέφαλο έως την πόλη, από Καρδάμαινα έως το Μαστιχάρι και σε όλους τους τομείς του δήμου και της καθημερινότητας του πολίτη. Από την καθαριότητα που δίνει ένα τιτάνιο αγώνα -όπως το 2015- μέχρι τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι τεχνικές υπηρεσίες με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης έχουν αποψιλωθεί και βλέπω απέναντι μου δύο τεχνίτες οι οποίοι μπορεί να τρέχουν από την Κω μέχρι την Κέφαλο γιατί λένε ‘ναι ρε παιδιά γιατί υπάρχει αυτή την περίοδο μια δημοτική αρχή η οποία ενδιεφέρεται και αξίζει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε’ και γι’ αυτό οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους και όλες τις υπηρεσίες. Κατάφεραν κάποιοι από το Μάιο μετά τις εκλογές μέχρι που αναλάβαμε να αποψιλώσουν τις ΤΥ από επιστημονικό μέχρι και την καθαριότητα. Οι μηχανικού να κάνουν μελέτες και διαγωνισμούς είναι ελάχιστοι…Κάνοντας ένα απολογισμό δικό μου θα έλεγα ότι σε κάποιους τομείς έχουμε μείνει πίσω και ο πολίτης ζητάει από μας ακόμα περισσότερα. Θα πρέπει όμως να σας πω κι ένα παράπονο. Οι πολίτες της Κω μας παρακολουθούν καθημερινά και μας κρίνουν. Και αν κάνουμε κάποια πράγματα που μπορεί να θεωρηθούν περίεργα θα πρέπει να τα αποφεύγουμε. Για παράδειγμα κάποιοι πολιτικοί προϊστάμενοι θεώρησαν χτες να τσικνίσουν και σήμερα να έχουμε πίτα και όλα αυτά να παίζουν στο διαδίκτυο… Δεν θα πω άλλη κουβέντα. Η ευθύνη δεν είναι δική σας είναι αυτών που αποφάσισαν ή όρισαν να γίνουν αυτά.» (ραντεβού στις 5 Μαρτίου;) Κλείνοντας τόνισε πάντως ότι «μπορεί κάποιοι να με θεωρούν κακό, εγώ όμως τους αγαπώ όλους».

Τα φλουριά για τους τυχερούς στην βασιλόπιτα ήταν 5.

Οι οποίοι και κέρδισαν με απόφαση δημάρχου (μόνο) μία μέρα άδεια…

 

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλλη μία ευκαιρία για ... κάποιους να μην δουλέψουν, χθες με σουβλάκια και κρασιά, σήμερα με Βασιλόπιτες και λουκουμάδες.

  Οι μισοί από τους δημόσιους -είναι γνωστό- δεν δουλεύουν και δεν χρειάζονται. Κάποιος δήμαρχος μετρώντας τους οικογενειακούς τους σταυρούς μας τους φόρτωσε. Προσόντα και ικανότητες λίγες, σταυροί με το κιλό… Περισσεύουν οι περισσότεροι.

  • ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΦΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΙΚΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΦΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 2. Οι μισοί από αυτούς που οι δημότες πληρώνουν δεν χρειάζονται, είναι περιττοί και δεν προσφέρουν τιποτα

  Πάσα στοιχίσουν στους δημότες όλοι αυτοί οι βολεμένοι που με γνωριμίες χωρίς προσόντα οι περισσότεροι χώθηκαν στον Δήμο όταν νέα παιδιά με σπουδές και γνώσεις είναι άνεργα. Οι μισοί είναι άχρηστοι και περισσεύουν.

 3. Βρε δεν πάνε καλά οι δουλευταράδες, ζήτησαν νέες προσλήψεις και 13ο μισθό, νέα βάρη για τους δημότες.

  Την στιγμή που όλοι οι άνεργοι ξεπερνούν το 30% οι βολεμένοι ζητούν και άλλες παροχές από τους φτωχοποιημένους δημότες… Να πέσουν και σε αυτούς οι ////////////// όπως και σε εμάς του ιδιωτικού τομέα που ζούμε στην ανασφάλεια.

 4. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΡΘΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΡΑΣ?? ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ? Η ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ.?

 5. ME 2-3 ///////,KAI 2-3 ///// SOY,…….OLOI OI ERGAZOMENOI SOY GIRYSAN THN PLATH.GIAYTO EISOYNA KATAKOKINOS SAN THN KARPPOYZA THN AYGOYSTIATIKH.EXEIS NA FAS KYNHGI MEXRI TIS DHMOTIKES POY THA EINAI OLO DIKO SOY.

 6. Κυριτση θυμασαι οταν αποκαλουσες τους εργαζομενους τεμπεληδες.

  Εννοια σου και δεν το ξεχασαμε.Παλι θα σε μαυρισουμε,με την ρουφα μπροσταρη.

 7. ιωαννα και γιαννη αυτο θελουμε οι εργαζομενοι.Να ειστε διπλα μας,γιατι αυτος ο δημαρχος ειναι αυταρχικος,και κακος,προς εμας.Και να πηγαινετε σε ολες τις δεξιωσεις,γιατι βαρεθηκαμε να βλεπουμε μονο συμβουλους του κυριτση,και τον ιδιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ