Με χορό και διασκέδαση η Τιμητική Βραδιά Αποδήμων στην Μαρίνα, από το δήμο της Κω

2
2038

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Ενημέρωση για επανασύσταση της Επιτροπής Κώων της Διασποράς, επαναλειτουργία του Γραφείου και κατάρτιση του Μητρώου Αποδήμων.

Τιμητική βραδιά, σε απόδημους Κώους απανταχού της Γης, διοργάνωσε με επιτυχία, ο Δήμος Κω και η Επιτροπή Κώων της Διασποράς, την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στην Μαρίνα της Κω.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι οικοδεσπότες της βραδιάς, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς κι η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής Κώων της Διασποράς Σέβη Βλάχου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άγκυρας κκ. Ιερεμίας χαιρέτισε τους ομογενείς όντας κι ο ίδιος «ξενιτεμένος» κι ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του δήμου και της επιτροπής των Κώων της Διασποράς.
Ο δήμαρχος προέτρεψε όλους τους ομογενείς να αγκαλιάσουν το εγχείρημα του δήμου για δημιουργία Μητρώου Αποδήμων και υπενθύμισε σε όλους τη δημιουργία ειδικού γραφείου Αποδήμων. Την ίδια στιγμή η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής, εξήγησε σε όλους, τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο με στόχο την κατάρτιση του Μητρώου Αποδήμων
Στη συνέχεια ο πρόεδρος των Απανταχού Κώων της Διασποράς, Νίκος Ιτσινές , ευχαρίστησε με τη σειρά του το δήμο και τους συνεργάτες του, για την όμορφη βραδιά των Αποδήμων στη Μαρίνα, για τη δημιουργία του Μητρώου και την ίδρυση γραφείου Αποδήμων στη Κω και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να παρακινήσουν με τη σειρά τους, όλους τους Κωους τη; Διασποράς να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής για να ολοκληρωθεί το Μητρώο.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κω, Διονυσία Τσιμισίρη Τελλή, ο π. Κωνσταντίνος Καματερός, η αντιπεριφερειάρχης γραφείου Ανάπτυξης Ευρυδίκη Νάκη, ο π.πρύτανης Σταμάτης Αλαχιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κανταρζής, ο ταμίας του ΔΙΙΚ Φίλλιπος Καλλούδης κ.α
Την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά, με παραδοσιακή μουσική οι : Μάνος Πόγιας, Θεοδόσης Παπαϊωάννου, Μανώλης Κεφαλιανός και χορευτικά , τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Κω με Δωδεκανησιακούς χορούς.
Επίσης, τους καλεσμένους περίμενε, ένα πλούσιο μπουφέ με τοπικά εδέσματα και ντόπιο κρασί , ενώ στο τέλος της βραδιάς δόθηκαν σε όλους, δώρο τα βιβλία, » Το παραμύθι στο Αμανιού της Κω» του Βησσαρίωνα Χατζηδαυϊδ , » Το ποδόσφαιρο στην Κω» του Ανδρέα Χατζημιχαήλ και μια αναμνηστική κούπα από το Γραφείο Τουριστικής προβολής του Δήμου της Κω.

Πηγή: https://www.kostv.gr

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ