ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Προσκύνημα στην Παναγία! Εντυπωσιακή η προσέλευση προσκυνητών στη Νίσυρο για τη μεγάλη γιορτή της Σπηλιανής

2
3471

Πλήθος προσκυνητών από  την Κω και τα γύρω νησιά συρρέει και φέτος στη Νίσυρο για την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με επίκεντρο την Παναγία Σπηλιανή (λόγω της εξαιρετικά καλής θάλασσας, φαίνεται πως η προσέλευση φέτος θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο).

Ιδιαίτερα από την Καρδάμαινα το πολύ όμορφο θαλάσσιο πέρασμα στη Νίσυρο με τα ημερόπλοια συνεχίζεται με πολύ κόσμο αυτό το διήμερο, ενώ υπάρχουν και δρομολόγια από Ρόδο.

Οι ουρές για το προσκύνημα στη Σπηλιανή είναι εντυπωσιακές.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος και μίλησε για την θαυματουργή μετάβαση της εικόνας της Παναγίας Σπηλιανής τα χρόνια της εικονομαχίας μέσω της θάλασσας, αλώβητη, στη συγκεκριμένη σπηλιά.

Τον σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Καθηγουμενος της Ιεράς Μονής και Αρχιερατικός επίτροπος Νισύρου Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Καλλιστής και ο π. Κωνσταντίνος Χαρκιαδάκης.

Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης Ιωάννης Πεταλάς, ο Μιχάλης Δημητριάδης και ο Γ. Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Έπαρχος Κω Νισύρου Γιάννης Καμπανής, ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος, ο Περιφερειακός Διοικητής του ΛΣ Παντελής Χαμετής, οι στρατηγοί του στρατού Σπυρίδων Κογιάννης Διοικητής 80 ΑΔΤΕ και της Αστυνομικής διεύθυνσης Λουκάς Θάνος, Διοικητές του στρατού και της αστυνομίας και πλήθος κόσμου.

Αμέσως μετά ακολούθησε η παράθεση της μεγάλης τράπεζας της Παναγίας με την παραδοσιακή ρεβυθάδα προσφορά των πολυάριθμων εθελοντών της Νισύρου καθώς και μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στο Ζωσιμοπούλειο έως αργά τη νύχτα με παραδοσιακή ορχήστρα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευτυχώς που δεν υπήρχαν κάμερες ………………… .ουλο το νησί την τίμησε την χάρη της

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ