Διασώστες ΕΚΑΒ Κω: Προς αποκατάσταση της αλήθειας | Απάντηση στα όσα παραπλανητικά δημοσιοποιήθηκαν στην επιστολή του Επάρχου

42
2238

Διασώστες ΕΚΑΒ Κω

Προς αποκατάσταση της αλήθειας

 

Με αφορμή την επιστολή του Έπαρχου Κω-Νισύρου προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, όπου στοχοποιείται  το Σωματείο των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου, του οποίου είμαστε μέλος, για τη μη πραγματοποίηση δευτερογενών διακομιδών από 1η Αυγούστου, υποχρεωνόμαστε προς αποκατάσταση της αλήθειας να δημοσιοποιήσουμε απαντήσεις στα όσα παραπλανητικά δημοσιοποιήθηκαν.

 

Στην επιστολή του ο κ Καμπανής ισχυρίζεται ότι τα πληρώματα αρνούνται τη μεταφορά των ασθενών από το Νοσοκομείο στη κατοικία τους με αποτέλεσμα να καλούνται ιδιωτικά ασθενοφόρα υποχρεώνοντας τους συμπατριώτες μας να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά, αγνοώντας ηθελημένα ότι η αποχή πραγματοποιείται με κύριο αίτημα την στελέχωση των μονάδων και τη ενίσχυση με ασθενοφόρα.

 

Σαν εργαζόμενοι και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου και της ΠΟΠΕΚΑΒ(Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ) για άλλη μια φορά καταθέτουμε την ανησυχία μας για τη ελλιπή υποστελέχωση της Υπηρεσίας ειδικά στο νησί της Κω.

 

1) Ο τομέας ΕΚΑΒ Κω ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει αρνηθεί να μεταφέρει ασθενή από το Νοσοκομείο προς την οικία του, από τη 1η Αυγούστου όμως συμμετέχει μέσω της ΠΟΠΕΚΑΒ στην αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές γιατί πολύ απλά δεν  μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στα επείγοντα περιστατικά με ΕΝΑ μόνο ασθενοφόρο σε όλο το νησί, ειδικά αυτή τη περίοδο με την πολλαπλάσια αύξηση του πληθυσμού λόγω χιλιάδων επισκεπτών.

 

Να σημειωθεί ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα η αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές ισχύει από το 2020 ενώ η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει ενημερωθεί έγκαιρα  μέσω της Ομοσπονδίας μας και δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ,για να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές δράσεις, όπως διερωτάται ο έπαρχος Κω-Νισύρου.

 

Είναι γνωστό ότι για τη διαχείριση των περιστατικών υπάρχει πλέον το Συντονιστικό Κέντρο του Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, το μόνο αρμόδιο να δίνει τις εντολές για τη διαλογή των περιστατικών και να αποφασίζει για τη διαχείριση τους.

 

 2) Πάγιο αίτημά μας εδώ και δύο χρόνια είναι να ενισχυθεί ο τομέας ΕΚΑΒ Κω με μόνιμο και  επικουρικό προσωπικό ώστε να υπάρχει και δεύτερο ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση και ο πολίτης να μη στερείται στοιχειωδών υπηρεσιών Α! θμιας υγείας.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν επτά μόνιμοι διασώστες και τρείς επικουρικοί των οποίων η σύμβαση λήγει τον Απρίλιο του 2023, ( Δεκέμβριο 2022 λόγω οφειλομένων ρεπό και αδειών).

Επίσης τρεις διασώστες μετακινούμενοι εργάζονται στον τομέα από τον Νοέμβριο με δίμηνες ανανεώσεις έως τον Σεπτέμβριο, οι οποίοι και έχουν καταθέσει αίτηση για ΜΕΤΑΘΕΣΗ ώστε να παραμείνουν  στο νησί μόνιμα ,δίχως μέχρι και σήμερα να έχουν πάρει απάντηση από την υπηρεσία. 

Πως λοιπόν θα κινηθεί και δεύτερο ασθενοφόρο (που δεν είναι επιπλέον και αξιόμαχο αφού μπαινοβγαίνει από τα συνεργεία) όταν δεν καλύπτονται ούτε οι βάρδιες του ενός !!!

 

3)Ουδέποτε η Περιφέρεια φρόντισε να προμηθευτεί η Κως ασθενοφόρο όπως ισχυρίζεται ο κ Καμπανής, ενώ ως γνωστόν έχει χρηματοδοτήσει την αγορά 42 ασθενοφόρων μεγάλου και μικρού όγκου.

 

4) Υπενθυμίζουμε ότι η μονάδα ΕΚΑΒ της Κω εκτός από τα επείγοντα περιστατικά εκτελεί δευτερογενείς διακομιδές (επανεξετάσεις τακτικών ιατρείων – εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα) αεροδιακομιδές , διακομιδές των προσφύγων στο ΚΥΤ στο Πυλί, διακομιδές από και προς λιμάνι  και όλα αυτά με ΕΝΑ μόνο ασθενοφόρο.

 

Οι εργαζόμενοι έχουν προ πολλού υπερβεί τα όρια και τις αντοχές τους. Μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί με κίνδυνο της ζωής των ασθενών και της δικής τους σε δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις και τα κατάφεραν γιατί το συγκεκριμένο επάγγελμα-λειτούργημα ήταν επιλογή τους και γνώμονας πάντα η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και μοναδική αγωνία η διάσωση του.

Και ας μη ξεχνούν οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης και της Περιφέρειας ότι μας οφείλουν εκατοντάδες ρεπό και άδειες δύο χρόνων αλλά αυτό που προτάσσουμε είναι ΠΡΟΣΛΉΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.

 

Διασωστες ΕΚΑΒ Κω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

42 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΦΤΙΛΑ ………..
  ΝΤΡΟΠΗ ………
  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ……
  ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ…… χψ

  • ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?
   ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ!!
   ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΕΡΙ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΖΟΥΝ, ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!

 2. εδώ διαβάζω ότι αρμόδιο όργανο για τη διαλογή των περιστατικών είναι το Συντονιστικό Κέντρο στη Ρόδο.
  Χθες μας είπες ότι είναι οι συνδικαλιστές.
  Αναμένω διευκρίνιση.

  • Τι διευκρινιση; Ολοι ξερουμε οτι υπαρχει μονο ενα ασθενοφορο για να εξυπηρετησει ολο το νησι και αντι να παρεμβει ωστε να επιλυθει αυτο το προβλημα, καθεται και γραφει οτι δεν μεταφερουν τους ασθενεις απ το νοσοκομειο στο σπιτι τους. Προφανως του ζητησαν καποιοι αδικημενοι να παρεμβει και περιοριστηκε να γραψει μια επιστολη. ΕΥΓΕ!

  • Ο έπαρχος φιλαράκι έχει αρχ@@@@α. Εκεί σε γράφει και εσένα ψευτοπονηρε. Και στηρίζει το δίκαιο.

  • Ασχετε πηγαινε διοριστου εσυ έπαρχος. Φοβασε να εκτεθείς; Ούτε η γυναικα σου θα σε ψήφιση!!!

 3. επαρχε, κατι μου βρωμαει. γιατι η πςριφερεια δεν κανει τιποτα για τη στελεχωση και για δευτερο ασθενοφορο? μηπως θελει να δουλευουν τα παραμαγαζα των ιδιωτων που φυτρωσαν σαν τα μανιταρια? ερωτηση κανω γιατι αυτα λεει ο κοσμος στα καφενεια!!

 4. ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ.
  ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΕΠΕΙΔΗ 2 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.
  ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΔΗΜΟ.ΚΑΜΕΝΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΠΑΛΙ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ.

 5. Και τώρα κύριε Έπαρχε και κύριε Περιφερειάρχη τι κάνουμε; Μας έπιασαν με το γίδι στον ώμο.

 6. Επαρχε τι σου απάντησε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ?????
  Γιατί δεν δίνεις την απάντηση του προέδρου

  • 1 που θα το Βρει
   2 και αν υπάρχει για πιο λόγο αφού 1 αυτοκίνητο έχουν για γενικά και 1 για covid που χαλάει

 7. Σχετικά με το άρθρο του Έπαρχου κ. Καμπανή θα ήθελα να σχολιάσω ότι ούτε ψέμματα λέει, ούτε υπερβάλει. Όντως πλήρωμα του ΕΚΑΒ έχει αρνηθεί να μεταφέρει ασθενή σπίτι του γιατί απέχουν λένε από τις δευτερογενείς μεταφορές λόγω υποστελέχωσης.
  Η υποστελέχωση είναι γενικότερο πρόβλημα του τομέα της υγείας, όχι μόνο στην Κώ αλλά και ευρύτερα.
  Και ρωτώ εγώ:
  Ασθενής που αδυνατεί να φύγει από το νοσοκομείο για να πάει σπίτι του γιατί πρέπει να είναι κατακεκλιμένος λόγω π.χ. Καταγμάτων στην σπονδυλική στήλη μετά από τροχαία ατυχήματα πώς θα πάει; Πετώντας;
  Ασθενής που πρέπει να υποβληθεί σε μια επείγουσα εξέταση σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και είναι κλινήρης πώς θα πάει; Να τον σηκώσουμε και να τον στείλουμε με κίνδυνο την υγεία του;
  Και το ωραίο είναι ότι όταν συμβαίνει αυτό και πάς να πείς κάτι η απάντηση είναι ότι το ΕΚΑΒ είναι ανεξάρτητος οργανισμός και δεν υπάγεται στο νοσοκομείο.
  Αυτά ήθελα να παραθέσω από την εμπειρία μου
  Ευχαριστώ

  • Καλα κανουν και δεν τους παιρνουν. Το ασθενοφορο πρεπει να ειναι σε ετοιμοτητα να εξυπηρετησει τα επειγοντα περιστατικα/ατυχηματα. Δηλαδη θα περιμενει ο αλλος ξαπλωμενος στην ασφαλτο με το κεφαλι ανοιγμενο και θα του πουν περιμενε να παω τον παππου για εξετασεις στο ιδιωτικο και ερχομαι… Δεν ειμαστε καλα…

  • Συγγνωμη, για ποιο λογο δε γινονται οι εξετασεις στο νοσοκομειο και απαιτειται μεταφορα των ασθενων σε ιδιωτικα διαγνωστικα κεντρα με το ασθενοφορο;

 8. Γιέ μου εσύ που το’γραψες αυτό το κειμενο για αποκατασταση της αλήθειας όπως λες και εκπροσωπείς τους διασώστες του ΕΚΑΒ, αν ενας δικος σου ανθρωπος επρεπε να πληρωσει 150 ευρω για να τον παει το ασθενοφόρο το ιδιωτικο, σπιτι του τι θα΄λεγες? Ότι κάνεις αποχή απο δυτερογενείς διακομιδές? Χίλια δίκια έχεις και ζητάς προσωπικό και δευτερο και τριτο ασθενοφορο για την εξυπηρέτηση όλων μας και ζητας από την κυβέρνηση να πράξει και καλά κάμεις. Αλλά στο τέλος εγώ που ειμαι φτωχός θα πρέπει να τα πληρώσω τα 150…εσυ με χρησιμοποιείς και με τυρρανάς χωρίς να φταίω… Μαζί σου είμαι και αναγνωρίζω την υπερπροσπάθεια και την θυσία όλων σας στο ΕΚΑΒ αλλά όταν σε χρειάζομαι δεν εισαι διπλα μου γιατι συμμετεχεις στην αποχή. Κατα τα άλλα σας πείραξε ο Καμπανής με την επιστολή του.

  • Θειε αμα θες δημοσια υγεια να μην ψηφιζεις Κουλη. Ψηφιζετε σαν εφοπλιστες και μετα γκρινιαζετε για τα 150 που πρεπει να δωσετε στους ιδιωτες. Μπορεις να ζητας στελεχωση, επαρκεις προσληψεις και υποδομες. Αλλα οταν ερχεται ο κλοουν τρεχετε να βγειτε φωτο διπλα του και να γλειψετε. Μετα θελετε να σας λυσουν τα προβληματα οι εργαζομενοι.

  • Η αποχη γινεται μπας και αντιληφθειτε το προβλημα και απαιτησετε στελεχωση του εκαβ! Αλλα εσενα δε σε νοιαζει να λυθει μονιμα το προβλημα, σε νοιαζει μονο ο κ…ος σου, να σε πανε σπιτι τωρα και για τους αλλους που περιμενουν ποιος νοιαζεται. Ολοι την ιδια αντιληψη, γι αυτο σας φερονται οι πολιτικοι σαν να ειστε γιδια!

 9. Οι Ελληνες ειμαστε «θεατες των λογων και ακροατες των εργων » . Υπαρχουν τριων ειδων ανθρωποι . ΑΥΤΟΙ που κερδιζουν, ΑΥΤΟΙ που χανουν και ΑΥΤΟΙ που ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ποιοι κερδιζουν και ποιοι χανουν .»Θουκυδιδης» . Και τιθεται το ερώτημα σε ποιο ειδος κατατασεται ο Επαρχος;

 10. Σαν δεν ντρέπονται,Ένα ηλικιωμένο με320 ευρώ τον μήνα, ανάπηρο, στο τέλος,χωρίς άλλες δυνατότητες συγγενείς κλπ και δεν τον μεταφέρουν σπίτι του .Ουστ γύφτοι

 11. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ. ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ. ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  • Μη σε νοιάζει για της εκλογές. Κατέβα και εσυ και θα δούμε….. Ο έπαρχος από 3500 σταυρούς τώρα θα παρη τους διπλούς.

 12. αντί να βοηθήσετε ν στελεχωθεί το ΕΚΑΒ κανετε την πάπια για να κονομάνε οι /////// έξω…σας μάθαμε τόσα χρόνια…όλα για τη μάσα…το σεβασμό μου στα παιδιά που μάχονται να σώσουν ζωές χωρίς καμία στήριξη..

 13. Πριν από λίγες ημέρες ανέβηκε στο διαδίκτυο από κάποιον ασθενή βιντεάκι από το νοσοκομείο μας με τα ποντίκια να τρέχουν στους διαδρόμους τον ΤΕΠ … σήμερα άκουσα ότι συνάνθρωποι μας πήραν μικρόβιο ενδονοσοκομειακό από αυτά τα ποντίκια … ισχύουν όλα αυτά ; Τι κάνει η διοίκηση ρε γ…. πια ;;; Κάνετε απολύμανση , κάνετε απεντόμωση ; Κάνετε εκεί μέσα τα βασικά ή είστε τόσο άχρηστοι εκεί στη διοίκηση που θα μας στείλετε πριν την ώρα μας ; Εσείς οι δημοσιογράφοι τι κάνετε ; Μπουκάρετε μέσα να καταγράψετε το χάλι και εσείς οι εργαζόμενοι μιλήστε ανοιχτά να ξέρει ο κόσμος να μην πατάει το πόδι του πριν είναι αργά …

 14. ……. ασε την κριτική στα λιγοστά στελέχη του ΕΚΑΒ. Θα σου δώσω ένα ωραίο παράδειγμα: έχουμε ένα εξητηριο από το ΓΝ Κω και δεν μπορεί ο άνθρωπος να πάει σπίτι του διότι έχει κάποιο κινητικό πρόβλημα και οι διασώστες τον πάνε σπίτι εντάξει ως εδώ ; Κατά την διάρκεια της μεταφοράς γίνεται ένα σοβαρό τροχαίο οι διασώστες τι θα κάνουν θα αδειάσουν τον άνθρωπο στην μέση του δρόμου να πάνε στο τροχαίο;;;;μετά αν κατάληξη κάποιος θα έχει πάλι την ευθύνη το ΕΚΑΒ;;;όλο θεωρεία και φαίνεστε είστε όλοι βολεψακηδες.Ντροπη ας που είστε ανάξιοι να δώσετε λύσεις.

 15. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Περιφέρεια του Χατζή Μάρκου είναι η καταστροφή των νησιών μας

 16. Που να προλάβει ο Έπαρχος;Έπαρχος,ΙΣΚΩ,διευθυντής ΚΥ,ΔΙευθυντης ιατρικής υπηρεσίας ,πολιτικός,εφημερεύον γιατρός,ΔΣ νοσοκομείου,διάφορες άλλες θέσεις κλπ.Ολα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει

  • Βρε παπατζη για αυτά που λες ότι ξέρεις παίρνεις ψυχοφάρμακα. Δεν τα αγόρασε κουτορνίθι ΨΗΦΗΣΤΙΚΕ. Εσένα ούτε οι συγγενείς σε ψηφίζουν. Από τους δικηγόρους θα την βρεις…..αυτοί θα σου δώσουν ψηφουλακια όπως ….χα χα χα.

 17. Καμπανή , άσε τις επιστολές και τις καταγγελίες και κάνε παρέμβαση επι της ουσίας, να φέρουν και δεύτερο ασθενοφόρο, και προσλήψεις του ΕΚΑΒ Κω. Το Νησί αυτή την στιγμή τουρίστες γύρω στους 120,000 με 130.000 σύν τους κατοίκους και εργαζόμενους απο την υπολοιπη Ελλάδα 45.000 περίπου ίσον 175.000 περίπου. Είναι δυνατόν να υπάρχει ένα μόνο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΜΠΑΝΗ? ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕς ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ? …ΤΙΠΟΤΑ

  • Αν ο επαρχος ειναι καραγκιοζης, εσυ και οι ομοιοι σου ειστε γιουρουφακια…χαβαλε, ε χαβαμε…

 18. Κοπρίτη επιχειρηματία της πλάκας χρέωνε τα ασθενοφόρα με πεντακοσα ευρώ στις κώτικες γίδες. Αυτά θέλουν.

 19. Καλα ειστε τόσο βλάκες που δεν καταλαβαίνετε οτι εγινε θεμα για την τεριφα των ιδιωτων, και όχι για τους διασωστες;

 20. Ο Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου μας, που μάλλον ξερει λιγο παραπανω απο εμας, βαζει τα πραγματα στη θεση τους…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ