Φωνή αγανάκτησης από ΕΚΑΒ Κω: Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ σοβαρό, το προσωπικό μας έχει μειωθεί ραγδαία… Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!!! Απέχουμε από δευτερογενείς διακομιδές

22
4146

Το τελευταίο διάστημα ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Κω έχει γίνει μάρτυρας της ραγδαίας αύξησης των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και των πολλών καθημερινών περιστατικών που χρήζουν παροχής βοήθειας από το ΕΚΑΒ. Τα περιστατικά αυτά είναι ιδιαίτερα αυξημένα την περίοδο αυτή, ιδίως λόγω της αύξησης του αριθμού των τουριστών, ο οποίος αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο μέσα στους επόμενους μήνες. Καθημερινά καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε μία πληθώρα περιστατικών, και να καλύψουμε ολόκληρο το νησί της Κω.

Δυστυχώς, ως τροχοπέδη στην μεγάλη αύξηση των περιστατικών έρχεται να προστεθεί η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Κω. Πλέον, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη Κω  είναι πολύ σοβαρό, αφού το προσωπικό μας έχει μειωθεί ραγδαία.

 

Έχουμε πια αγανακτήσει από τις υποσχέσεις που έχουμε λάβει από τους αρμόδιους το τελευταίο διάστημα, ότι δήθεν θα μας βοηθήσουν, ότι θα ενισχυθεί περισσότερο ο τομέας της Κω .

Εμείς, έχουμε στείλει επανειλημμένως επιστολές προς κάθε αρμόδιο φορέα, ενημερώνοντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όμως, όχι μόνο δεν έχουν ικανοποιηθεί τα –αυτονόητα- αιτήματά μας.  Τα  ασθενοφόρα αδυνατούν να καλύψουν ολόκληρο το νησί, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες όπου ο πληθυσμός αυξάνεται εξαιτίας των τουριστών, αλλά και των περισσότερων περιστατικών γενικότερα.

Ποια είναι όμως η βοήθεια που έχουμε λάβει;  Ποιος επιτέλους θα ασχοληθεί με εμάς;  Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!!!

Δεν ζητάμε εξηγήσεις και υποσχέσεις. Απαιτούμε άμεση ενίσχυση προτού να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα εξαιτίας της υποστελέχωσής μας .

Επιπροσθέτως, εκκρεμεί και η πρόσληψη επικουρικών διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρων, από τον περασμένο Μάϊο, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που λαμβάναμε τότε. Τελειώνει και ο Ιούλιος και ακόμη δεν τους έχουν καλέσει στη δουλειά. Ούτε όμως και η περιβόητη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμους διασώστες στο ΕΚΑΒ που περιμένουμε από το Δεκέμβριο του 2021.

Τα ερωτήματα που μας δημιουργούνται είναι πολλά και η αγανάκτησή μας ακόμα μεγαλύτερη.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, όταν δεν προλάβει ένα ασθενοφόρο να φθάσει εγκαίρως;

Ζητάμε από την τοπική κοινωνία και τους άρχοντες του νησιού μας να ξεσηκωθούν και να μας βοηθήσουν!

Μιλάμε για την υγεία και την ανθρώπινη ζωή των παιδιών μας, των γονιών μας, των ίδιων μας των εαυτών. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, να φτιάξουμε τον τομέα της υγείας στη Κω, προτού να είναι αργά. Θέλουμε επιτέλους ο κάθε άνθρωπος στην Κω να έχει το αίσθημα ασφάλειας για την υγεία και τις ζωές μας!

Είναι ΝΤΡΟΠΗ ολόκληρος ο νομός μας να βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή οι αρμόδιοι κλείνουν τα αυτιά τους στις φωνές αγανάκτησης για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ.

 

Τέλος ενημερώνουμε ότι λόγω των παραπάνω θα συμμετέχουμε στην απόχη από  δευτερογενείς διακομιδές όπως ενημέρωσε η ΠΟΠΕΚΑΒ από την 1η Αυγούστου μέχρι την λήξη της θερινής περιόδου.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                               Η. Γεν. Γραμματέας

Φ. Χατζησταμάτης                                                                 Λ. Σαλαώρα

 

                      Ταχ. Διεύθ.: Κρίστιαν Μπάρναρντ 1, Άγιοι Απόστολοι, Τ.Κ.:85133, Ρόδος

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εγώ λέω να ενημερωθούν τα τουριστικά πρακτορεία εξωτερικού και οι επισκέπτες τουρίστες για την κατάσταση και σε τι κίνδυνο βάζουν τις ζωές τους ερχόμενοι στην Κω του ενός ασθενοφόρου με 200.000 κατοίκους αυτήν την περίοδο.
  Έχουμε και τους καραγκιόζηδες που μιλάνε για καινούριο νοσοκομείο και αυξήσεις ποσοτικές τουριστών.
  Κάποιοι μιλάνε για ποιοτικό τουρισμό και αλλαγή μοντέλου αλλά δεν μιλούν για την Ουγκάντα τη χώρα μας.

 2. Περιμένετε…περιμένετε.
  Σιγά σιγά.
  Slowly slowly!!
  Έμαθα ότι θα ξεσηκωθούν αποφασιστηκά οι ορδές του Αργυρού που γεμίζουν τα στάδια .

 3. Προχθές την ημέρα που όλα τα μέσα στην Κω ασχολουνταν με το κλαδί,στον ιδιο

  δρόμο λίγο παρακάτω έγιναν δύο ατυχήματα,αλλά ούτε αναφέρθηκαν αλλά δύο στα χωριά, γιατί;;;;;η περιοχή στο ψαλίδι είναι η πιο επικίνδυνη αυτήν την εποχή .πάρτε τις κάμερες της Μαρίνας και δείτε τις γουρούνες..στην Λάμπη,κάθε εκατό μέτρα δεν λειτουργούν δύο ή και τρεις λάμπες.. καταγγέλλω ότι λόγω της εισόδου στον ποδηλατόδρομο δικών μας αλλά και ξένων,απορώ πως δεν σκοτώθηκε ποδηλάτης ακόμα.. πηγαίνετε να δείτε τι γίνεται τις νύχτες..μπαίνουν με ταχύτητα οχήματα και κινδυνεύουν ακόμα και περιπατητές,λόγω του ότι είναι θεοσκότεινα σε κάποια σημεία.. γιατί δεν αλλάζετε τις λάμπες;ποιος είναι υπεύθυνος;

 4. Σε αυτόν τον τόπο τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, τουλάχιστον όχι προς το καλύτερο… Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Σε ολόκληρη την Κω οι δρόμοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, γίνονται συνεχώς ατυχήματα, κάτι που επιβαρύνει το ΕΚΑΒ συνεχώς και οι αρμόδιοι ασχολούνται στον επαρχιακό με τον φωτισμό ως πρώτη προτεραιότητα! Και μάλλον μοναδική…
  Επίσης μέχρι να κτιστεί το νέο νοσοκομείο που μας υποσχέθηκε ο Κυριάκος, ίσως κάπου στα επόμενα 250 χρόνια, μήπως να στελεχωνανε κάποια στιγμή το υπάρχον! Κάθε χρόνο ακούμε τα ίδια και τα ίδια για προβλήματα λόγω των τεράστιων ελλείψεων!

 5. Μια χαρα ειστε ολο καφε και καθησιο ειστε εκει περα και μολις ερθει κανενας ασθενεις κανετε ουφ και ωχ αντε μπραβο

 6. Το θέμα του νοσοκομείου γενικώς έχει καταντήσει γελοίο… ανάξιο σχολιασμού… ξεφτιλικι. .πρώτα πρώτα θα πρέπει να σουταριστει εν ψυχρώ το αναγωγο προσωπικό..μετά να κλείσετε τις πόρτες και να του βάλετε έναν δυναμίτη να γίνει σκόνη μπας και σωθούμε…

 7. Μιλάτε για ανθρώπινες ζωές.. εσείς..που ο τρόπος και η συμπεριφορά σας έχει γίνει αρνητικό αντικείμενο σχολιασμού πάμπολλες φορές..σε ανθρώπους που σας χρυσοπληρωνουν .. προσωπικά έχω γίνει μάρτυρας τέτοιων γεγονότων πολλές φορές..συνεβει και σε μένα . Έπειτα να μάθετε ότι το ασθενοφόρο δεν είναι να το παίρνετε και να πηγαίνετε για φαι. . και δυστυχώς ξέρω τι λέω… ούτε για τσάρκες…

 8. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ…ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ..ΓΙΑΤΡΟΥΣ-ΓΑΖΕΣ– -ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 2000 ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ -ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕΙ Η ΥΓΕΙΑ,..ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ…

 9. αποζημιωθηκε κανεις απο τις φωτιεςσ το ματι,.στην ευβοια,αποζημιωσε κανεις τις περιουσιες η τις καλλιεργειες και τον βιοπορισμο αυτων των 100αδων κατεστραμμενων οικογενειων ?
  μπροστα στον ανθρωπινο πονο..και στον θανατο….ειναι δευτερουσας εως μηδαμινης σημασιας ….για τα κ@προσκυλα που μας κυβεναρνε ..ειδκα τα κ@προσκυλα της ΝΔ

 10. Τι να πεις για αυτά τα παιδιά ότι και να πουν ότι και να κάνουν έχουν δίκαιο…τόσος πολύς κόσμος το καλοκαίρι ένας θεός ξέρει πως θα τα προλάβουν!!! Ο θεός να βάλει το χέρι του !

 11. Δεν θέλουν ασθενοφόρο πολλοί που το καλούν ντόπιοι και τουρίστες για να μην πληρώσουν ταξί ή γιατί μένουν σε όροφο και θέλουν μεταφορά.ας πάρουν βανάκια τα μεγάλα ξενοδοχεία εκτός πόλης για μερικές από τις μεταφορές στο νσκ,όχι μονο κριτική .το νέο νοσοκομείο δεν έχει σχέση με το θέμα ούτε όταν είχε έρθει ο πρώην Πρόεδρος του Έκαβ με τον Ξανθό κι από το προαύλιο υποσχέθηκε 2 ασθενοφόρα αμεσα ,έγινε κάτι.Ο θεός μαζί μας!

 12. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι ΕΚΑΒ και νοσοκομείο είναι όλοι έξω ! Να απαντήσετε και να απαιτησετε με φωνή και όχι με χειροκροτήματα όταν ήρθε ο υπουργός κ ΣΙΑ και έταζαν για άλλη μια φορά. Αλλα τι να λέμε τώρα; …..εδώ δεν διαμαρτυρήθηκαν ούτε για τις αναστολές που εξαθλιωνουν καθημερινά ανθρώπους. Δυστυχώς όλα αυτά δεν εξαθλιωνουν μόνο εσάς σας εργαζόμενους αλλά και όλους τους πολίτες που δεν έχουν έστω μια αξιοπρεπή παροχή υπηρεσιών υγείας. Με έγγραφα μην περιμένετε τίποτα…Ο Θεός μαζί μας!

 13. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορείτε να τα ξέρετε απλά πρέπει να στοχοποιείται πρόσωπα εδώ και 25 χρόνια δεν έχει κάνει κανένας και τίποτα για το νοσοκομείο και τα τελευταία χρόνια για το ΕΚΑΒ αλλά εσείς συνεχίζετε και τους ψηφίζετε συγχαρητήρια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ