ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κοσμοσυρροή στον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αμανιού της Κω

2
3830


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με την προσέλευση μεγάλου αριθμού προσκυνητών, από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής  του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που ανήγειρε η οικογένεια Νεκτάριου και Άννας Καραγιάννη -Χατζησεβαστού, σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία, στο Αμανιού Κω.

Τον εσπερινό τέλεσαν οι Ιερείς π. Νικόλαος Γρύλλης του Ευαγγελισμού Μαστιχαρίου, π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου της Ευαγγελίστριας Ασφενδιού, π. Ιωάννης Σταυρόπουλος της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζιάς και π. Ιωάννης Καραγιάννης των Εισοδίων Θεοτόκου Αμανιού (όπου υπάγεται το Ιερό Παρεκκλήσιο)

Τον χορό των Ιεροψαλτών διηύθυνε ο χοράρχης-Πρωτοψάλτης Μιχάλης Ανδρέου (Βασίλειος Καστελοριζιός, Μιχάλης Γκινής, Σεβαστιανός Παναγιώτου, Αναστάσιος Γιακουμής, Γιώργος Κανδύλης και Γ. Κιάρης).

Αμέσως μετά τον εσπερινό στην Παναγία Τριχερούσα στο Πυλί (που εψάλη σχεδόν την ίδια ώρα) κατέφτασε για να προσκυνήσει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Η Αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη, ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δημοτικός σύμβουλος Μάνος Μήτρου, η Επικεφαλής του Οράματος και Δράση Ιωάννα Ρούφα, η Δημοτική σύμβουλος Πόπη Κάννη, η Περιφερειακή σύμβουλος Διονυσία Κασσιώτη, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής και πάρα πολλοί προσκυνητές -όπως κάθε χρόνο- απ’ όλο το νησί.

Σε όλους τους προσκυνητές μοιράστηκαν μαζί με τον άρτο, ευλογία  -όπως κάθε χρόνο- πλούσια κεράσματα, εδέσματα γλυκίσματα, καρπούζι και αναψυκτικά, από την οικογένεια Χατζησεβαστού.

Το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Πολυιερατική Θεία λειτουργία της εορτής.

Βιογραφία

Παΐσιε τοῦ ὄρους Ἄθωνος δένδρον,
πολύκαρπον ὁσιώτατε ἐδείχθης.

Δεκάτῃ τε καὶ δευτέρᾳ Παΐσιος θάνε.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

  2. Μπράβο στην οικογένεια του Νεκτάριου κ της Άννας, να έχουν πάνω απ όλα υγεία και να χαίρονται την οικογένεια τους και το πανέμορφο Εκκλησάκι τους.Παντα Άξιοι κ ευλογημένοι και με όλα τα καλά του Θεού στην ζωή τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ