Υπό αστυνομική παρουσία η γενική συνέλευση Ένωσης Στρατιωτικών στην Κω!

22
2726

Απίστευτα γεγονότα εξελίσσονται στον “χακί” συνδικαλισμό. Τρομοκρατία και εκφοβισμό
καταγγέλλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), σε γενική συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (ΕΣΠΕΕΚΩ), που διενεργήθηκε την περασμένη Κυριακή 05.6.2022 .

Εκεί σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται παρευρέθηκαν πέντε (5) αστυνομικοί του ΑΤ Κω και του Τμήματος Ασφαλείας Κω, όχι γιατί κλήθηκαν μετά από γεγονότα, αλλά για άγνωστους προς την Π.Ο.Ε.Σ. λόγους πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης.
Στρατιωτικοί που θέλησαν να παρευρεθούν στη γενική συνέλευση και να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους σε θέμα που τέθηκε προς ψηφοφορία μόλις αντιλήφθηκαν την αστυνομική δύναμη απομακρύνθηκαν, φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι.
“Η Π.Ο.Ε.Σ. καταδικάζει κάθε είδους τρομοκρατία και εκφοβισμό που επιχειρείται με οποιαδήποτε μορφή σε βάρος μελών συνδικαλιστικών σωματείων, που επιθυμούν να εκφράσουν δημοκρατικά δικαιώματά τους. Η παρουσία ένοπλων αστυνομικών δυνάμεων (κάποιων μάλιστα με πολιτική περιβολή προς κάλυψη) στον χώρο διεξαγωγής μιας γενικής συνέλευσης ενός συνδικαλιστικού σωματείου, αποτελεί σαφέστατο πλήγμα τόσο για το συνδικαλιστικό κίνημα, όσο και για τη δημοκρατία μας, πόσο δε μάλλον όταν αυτή δύναται να λειτουργήσει αποτρεπτικά στα μέλη του. Η κινητοποίηση μιας μεγάλης αστυνομικής δύναμης πέντε (5) αστυνομικών υπαλλήλων, για μια γενική συνέλευση ενός συνδικαλιστικού σωματείου εν ενεργεία στρατιωτικών και μάλιστα με παρουσία τους πριν ακόμη αρχίσει αυτή (η γενική συνέλευση) και όχι με την κλήση της (της δύναμης) όταν και εάν διαπιστωθούν επεισόδια, πρέπει να προβληματίσει τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθόσον παραπέμπουν σε άλλες δύσκολες για τη δημοκρατία και την ίδια τη Χώρα σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, που καταδικάστηκαν από το σύνολο του Ελληνικού λαού”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Π.Ο.Ε.Σ.
Τί θα κάνουν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης; Θα παρέμβουν; Θα νομιμοποιήσουν με την απουσία τους τέτοιες συμπεριφορές;

Διαβάστε τα επίμαχα κείμενα:

ΘΕΜΑ : Αναφορά Συμβάντος (Προστασία του Συνδικαλιστικού Κινήματος)

ΣΧΕΤ : Η από 06.6.2022 Αναφορά Μέλους του ΔΣ της Π.Ο.Ε.Σ.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, τη σχετική αναφορά του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας και Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), η οποία αναφέρεται σε συμβάντα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (ΕΣΠΕΕΚΩ), που διενεργήθηκε την Κυριακή 05.6.2022 σε αίθουσα του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ).

2. Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει κάθε είδους τρομοκρατία και εκφοβισμό που επιχειρείται με οποιαδήποτε μορφή σε βάρος μελών συνδικαλιστικών σωματείων, που επιθυμούν να εκφράσουν δημοκρατικά δικαιώματά τους. Η παρουσία ένοπλων αστυνομικών δυνάμεων (κάποιων μάλιστα με πολιτική περιβολή προς κάλυψη) στον χώρο διεξαγωγής μιας γενικής συνέλευσης ενός συνδικαλιστικού σωματείου, αποτελεί σαφέστατο πλήγμα τόσο για το συνδικαλιστικό κίνημα, όσο και για τη δημοκρατία μας, πόσο δε μάλλον όταν αυτή δύναται να λειτουργήσει αποτρεπτικά στα μέλη του.

3. Η κινητοποίηση μιας μεγάλης, κατά την άποψή μας, αστυνομικής δύναμης πέντε (5) αστυνομικών υπαλλήλων, για μια γενική συνέλευση ενός συνδικαλιστικού σωματείου εν ενεργεία στρατιωτικών και μάλιστα με παρουσία τους πριν ακόμη αρχίσει αυτή (η γενική συνέλευση) και όχι με την κλήση της (της δύναμης) όταν και εάν διαπιστωθούν επεισόδια, πρέπει να προβληματίσει τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθόσον παραπέμπουν σε άλλες δύσκολες για τη δημοκρατία και την ίδια τη Χώρα σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, που καταδικάστηκαν από το σύνολο του Ελληνικού λαού.

4. Στους κ.κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης και στους κ.κ. Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, προς τους οποίους απευθύνεται το παρόν έγγραφό μας, γνωρίζεται ότι ενέργειες τρομοκρατίας και εκφοβισμού σαν αυτές που καταγγέλλονται με τη σχετική αναφορά ή και άλλες ενέργειες, έλαβαν χώρα και σε άλλες γενικές συνελεύσεις στρατιωτικών συνδικαλιστικών σωματείων, που κατά σύμπτωση αποχώρησαν από τις τάξεις της Ομοσπονδίας μας για να προσχωρήσουν στις τάξεις της συναφούς Ομοσπονδίας (ΠΟΜΕΝΣ) με απόφαση αναρμόδιων οργάνων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (ΕΣΠΕΕΛΗΜ), δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από την εκλογική νομοθεσία προϋποθέσεις, δηλαδή δεν υπήρχε διάφανη σφραγισμένη κάλπη, αλλά ένα μαύρο μικρών διαστάσεων χαρτόκουτο από παπούτσια, όπου μέσα του ρίπτονταν ψηφοδέλτια και όχι κλειστοί αδιαφανείς φάκελοι, δεν υπήρχε παραβάν προς διασφάλιση της μυστικότητας της εκλογικής διαδικασίας, δεν υπήρχαν φάκελοι για τα ψηφοδέλτια και το οξύμορο ήταν ότι όλα αυτά έγιναν με την ανοχή και υπό την επίβλεψη της δικηγόρου/δικαστικής αντιπροσώπου που είχε οριστεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, γεγονότα για τα οποία επιφυλασσόμαστε.

………….

Αγαπητές κυρίες συναδέλφισσες, αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι.

Σας γνωρίζω, κατόπιν εξουσιοδότησης που μου παρείχατε, προκειμένου να παραστώ στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ της 05.06.2022 ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις της τα παρακάτω:

Την 04.06.2022, προηγούμενη ημέρα της ως άνω γενικής συνέλευσης, κατέφθασα -συνοδευόμενος από τον τέως Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Σ. Σχη ε.α. (ΣΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη- στο νησί της Κω, προκειμένου να έρθουμε σε επαφή και να συνομιλήσουμε με αριθμό συναδέλφων μας, οι οποίοι αποτελούν μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ και επιθυμούν την παραμονή της Ένωσης στους κόλπους της Π.Ο.Ε.Σ.

Κατά τη διάρκεια των επαφών, μας μεταφέρθηκε το κλίμα που επικρατεί, σχετικά με τα συνδικαλιστική δρώμενα στο νησί, το οποίο χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως εκφοβιστικό. Τόσο οι ίδιοι, όσο και άλλοι συνάδελφοι που επιθυμούν να στηρίξουν την παραμονή της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ στην Π.Ο.Ε.Σ., δήλωσαν ότι αν και επιθυμούν να παραστούν και να απευθύνουν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον πρόεδρο και το ΔΣ της, φοβούνται να το πράξουν, καθόσον στον ίδιο χώρο, μόλις μία ώρα πριν είχε ανακοινωθεί ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση της ΠΟΜΕΝΣ, παρουσία του Αντισμηνάρχου Δημητρίου Ρώτα και του Υποσμηναγού Ηλία Κολλύρη, παρουσιαζόμενοι ως Πρόεδρος ο πρώτος και ως Οργανωτικός Γραμματέας του ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ ο δεύτερος, παρά το γεγονός ότι ως υπηρετούντες σε μονάδα που ευρίσκεται στα γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών όφειλαν να είναι εγγεγραμμένοι σύμφωνα με τον νόμο στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.Τ.Α.), της Ομοσπονδίας μας, δεν είναι εγγεγραμμένοι.

Ερωτώμενοι (οι συνάδελφοι που συναντηθήκαμε) ποιος είναι ο λόγος που φοβούνται, απέφυγαν να απαντήσουν ευθέως, αφήνοντας εντούτοις να εννοηθεί ότι, είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα σε αριθμό συναδέλφων τους που τους απέτρεπαν να παραβρεθούν υπέρ της Π.Ο.Ε.Σ. Σε παρότρυνσή μας να καταγγείλουν επίσημα τα γεγονότα, τα τηλεφωνήματα και τα πρόσωπα, αρνήθηκαν κατηγορηματικά, καθόσον, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «Δεν επιθυμούμε να μπλέξουμε με ανθρώπους που κυκλοφορούν με μηνύσεις και αγωγές στα χέρια τους, έτοιμοι να τις εξαπολύσουν σε κάθε έναν που έχει την αντίθετη άποψη με αυτούς».

Περιττό να αναφέρω ότι, συνάδελφοι που μέχρι και πριν λίγες ημέρες επιθυμούσαν ένθερμα να στηρίξουν την παραμονή της ΕΣΠΕΕΚΩ στην Π.Ο.Ε.Σ., μια μέρα πριν τη ΓΣ προέβαλαν αστείες, στην προσπάθειά τους προφανώς να αποκρύψουν το φόβο τους, δικαιολογίες για την απουσία τους την επόμενη ημέρα.

Την ημέρα της ΓΣ, κατέφθασα, συνοδευόμενος από τον τέως πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Σ. Σχη ε.α. (ΣΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη, περί ώρα 09:20 στο χώρο της ΓΣ, αντικρύζοντας αστυνομικές δυνάμεις έξω από το καφέ MIKEL, ακριβώς απέναντι από το χώρο του ΕΒΕΔ, όπου θα διεξάγονταν η ΓΣ. Μας έκανε εντύπωση η παρουσία τους, αλλά υποθέσαμε ότι είτε παρήγγειλαν καφέ, είτε δημιούργησαν σταθμό επιτήρησης-ελέγχου, καθόσον το σημείο προσφέρονταν εξαιτίας ενός κυκλικού κόμβου που ενώνει πολλούς δρόμους. Όταν παρατηρήσαμε καλύτερα, διαπιστώσαμε ότι μαζί τους βρίσκεται ο προαναφερόμενος Υποσμηναγός Ηλίας Κολλύρης, συνομιλώντας σε θερμό και φιλικό τόνο. Χωρίς να δώσουμε σημασία και θεωρώντας ότι πρόκειται για τυχαίο γεγονός, μεταβήκαμε στο κτήριο του ΕΒΕΔ και εισήλθαμε στο χώρο που θα διεξάγονταν στις 10:00 η ΓΣ. Εκείνη την ώρα λάμβανε χώρα η ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση της ΠΟΜΕΝΣ. Στο βήμα βρισκόταν ο Αντισμήναρχος Δημήτριος Ρώτας και στο ακροατήριο γύρω στους 20 συναδέλφους μας. Αφού καλημερίσαμε τους παρευρισκόμενους, καθίσαμε, ώστε να ακούσουμε τον ομιλητή.

Με την παρουσία μας, ο Αντισμήναρχος Ρώτας ταράχτηκε και εξαπέλυσε μια απίστευτη λασπολογία απέναντι στην Π.Ο.Ε.Σ. και συγκεκριμένα στον τέως πρόεδρο αυτής, αναφέροντας για τη δήθεν πρόταση ένταξης των ΕΜΘ στην κατηγορία Γ΄ και των ΕΠΟΠ στην Δ΄. Δεν παρέλειψε, δημόσια να τονίσει ότι, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό εθνικής αμύνης κ. Δημήτρη Βίτσα, ο δεύτερος του είπε «Ο κύριος Τσουκαράκης δεν μπορεί να μιλήσει» χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες, προκαλώντας τόσο τους παρευρισκόμενους, όσο και τον κ. Τσουκαράκη. Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Τσουκαράκης, θιγόμενος ως τέως πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Σ. του ζήτησε να παρουσιάσει με στοιχεία αυτά που ψευδώς υποστηρίζει. Τα στοιχεία που τελικώς βρέθηκαν, αποδείχτηκαν ελλιπή, καθόσον αναγνώστηκε από το υπ΄ αρίθμ. 144/2016 έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ., μικρό απόσπασμα από τον πρόλογο της συνολικής πρότασης, χωρίς να αναγνωστεί η ουσία και το δια ταύτα και χωρίς να επιδειχτεί στον κ. Τσουκαράκη αν και το ζητούσε επιμόνως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρευρισκόμενοι συνάδελφοι ζήτησαν να ακούσουν τον κ. Τσουκαράκη, κάτι που ουδέποτε του επιτράπηκε, καθόσον στις 09:40 στην αίθουσα εισέβαλε ο Υποσμηναγός Ηλίας Κολλύρης, υποστηρίζοντας ότι ξεκινάει η Γενική Συνέλευση και θα πρέπει όλοι να αποχωρήσουν, πλην των μελών. Ούτε καν ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΠΕΕΚΩ δεν ομιλούσε.

Πριν αποχωρήσω, ζήτησα από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΣΠΕΕΚΩ, ΕΠΟΠ Επχία (ΥΓ) Ιωάννη Δημόπουλο και τους παρευρισκόμενους να παραμείνω στην αίθουσα ως εντεταλμένος εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Σ., σύμφωνα με τις καταστατικές της προβλέψεις. Το αίτημά μου απορρίφθηκε και εξήλθα της αίθουσας.

Κατά την έξοδό μου, διαπίστωσα ότι στο χώρο παρευρίσκονταν δύο πρόσωπα με πολιτικά, ένα εκ των οποίων συστήθηκε ως ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος (ΑΤ Κω) και το άλλο ως αστυνομικός της Ασφάλειας και τρεις αστυφύλακες με στολή, φέροντες οπλισμό. Σε ερώτησή μου, για ποιο λόγο ευρίσκονται στο χώρο, ένας εκ των ενστόλων μού απάντησε ότι «Έτσι βρεθήκαμε».

Στη συνέχεια, συνέταξα έγγραφη ένσταση, διαμαρτυρόμενος για το ότι μου αρνήθηκε η παρουσία μου με λόγο στην ΓΣ και παρακάλεσα, προκειμένου να την παραδώσω στο προεδρείο, έναν εκ των αστυνομικών να με συνοδεύσει εντός της αίθουσας, καθόσον ακούγονταν φωνές και εισέπραττα ένα αρνητικό και απειλητικό κλίμα, το οποίο μου προκαλούσε φόβο και ανησυχία. Ο αστυνομικός αρνήθηκε να με συνοδεύσει, λέγοντάς μου ότι «Δεν ήρθαμε για τη Γενική Συνέλευση». Έτσι, κατευθύνθηκα μόνος μου στην αίθουσα (κτύπησα την πόρτα και μου άνοιξαν καθώς δεν άνοιγε από έξω) και προσπάθησα να πλησιάσω στο προεδρείο για να καταθέσω την έγγραφη ένσταση. Αιφνιδίως, αριθμός ατόμων εμπόδισαν με τα σώματά τους να προσεγγίσω την έδρα του προεδρείου, ένα δε από αυτά μου επιτέθηκε απωθώντας με με τα χέρια του, προκαλώντας μου φόβο, πόνο και αστάθεια. Στο σημείο αυτό, ζητήθηκε από αναρμόδιο πρόσωπο η παρέμβαση των αστυνομικών οργάνων, χωρίς ο πρόεδρος της ΓΣ να αντιδράσει ως όφειλε. Το όργανο, κατευθύνθηκε σε εμένα, ζητώντας μου να αποχωρήσω από την αίθουσα, προκειμένου να επέλθει ηρεμία, όπως και έπραξα. Δεν προέβην σε κάποια περαιτέρω ενέργεια εκείνη τη στιγμή, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου. Βγαίνοντας από την αίθουσα, ρώτησα τα αστυνομικά όργανα «Τελικώς, γιατί ήρθατε;». Ένας εκ των αστυφυλάκων, το όνομα του οποίου δε δύναμαι να γνωρίζω, μου είπε ότι ήρθαν γιατί προσκλήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ.

Τότε, συζητώντας με τον κ. Τσουκαράκη, διαπιστώσαμε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις παρευρίσκονταν ως επί τούτου, κάνοντάς μας τρομερή εντύπωση, για το ποιος δύναται να δώσει μία τέτοια εντολή, αστυνόμευσης δηλαδή μιας γενικής συνέλευσης συνδικαλιστικού σωματείου, πόσο δε μάλλον όταν παρατηρείται μια συνεχόμενη επαφή του στυλ «συνεννόησης» αστυνομίας και των Αντισμήναρχου Δημητρίου Ρώτα και Υποσμηναγού Ηλία Κολλύρη. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο διεξαγωγής μιας γενικής συνέλευσης ενός συνδικαλιστικού σωματείου, αποτελεί σαφέστατα πλήγμα τόσο για το συνδικαλιστικό κίνημα, όσο και για τη δημοκρατία μας, πόσο δε μάλλον όταν αυτή δύναται να λειτουργήσει αποτρεπτικά στα μέλη του, καθόσον:

– Συνάδελφοι, που ήθελαν να συμμετάσχουν στη ΓΣ δεν το έπραξαν φοβούμενοι την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενισχύοντας την καλλιεργούμενη σκέψη «Μην μπλέξω».

– Συνάδελφοι, παρευρισκόμενοι στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης και αντικρύζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε, από πλευράς αστυνομίας, η επιθυμία μου να καταθέσω έγγραφη ένσταση προς το προεδρείο, φοβήθηκαν να εκφράσουν ελεύθερα και δημοκρατικά την άποψή τους και την αντίθεσή τους στην αποχώρηση της Ένωσης από την Π.Ο.Ε.Σ.

Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, όπως μας μεταφέρθηκε, αντί να τεθεί το δίλημμα επικύρωση ή μη της απόφασης του ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ για αποχώρηση αυτής από την Π.Ο.Ε.Σ. και προσχώρησής της στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., όπως άλλωστε η ίδια η πρόσκληση του ΔΣ της ΕΣΠΕΕΚΩ για την αυτή ως άνω γενική συνέλευση ανέγραφε, τέθηκε το εντελώς άκυρο και παραπλανητικό δίλημμα «ΠΟΜΕΝΣ ή ΠΟΕΣ», χωρίς προηγούμενη ουσιαστική συζήτηση και τοποθέτηση. Οι δε έγγραφες ενστάσεις συναδέλφων μας που κατατέθηκαν, ουδέποτε παραλήφθηκαν, ενώ φέρεται να τις απέρριψε με εντελώς αντικαταστατικές διαδικασίες ο πρόεδρος του ΔΣ!

Υπό το παραπάνω κλίμα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (43 υπέρ ΠΟΜΕΝΣ, 10 υπέρ ΠΟΕΣ, 2 λευκά και 1 άκυρο) ουδεμία εντύπωση μας προκαλεί, ενώ θα πρέπει να συγχαρούμε τους 10 συναδέλφους μας για το σθένος που επέδειξαν, εκφράζοντας ελεύθερα τη βούλησή τους.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν αποχωρήσαμε από το χώρο της γενικής συνέλευσης και παρόλο που αυτή συνεχίστηκε, αποχώρησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις, ισχυροποιώντας την άποψή μας ότι κλήθηκαν για να σταθούν απέναντί μας!

Συνημμένα υποβάλλω αντίγραφο αιτήματός μου προς το ΑΤ Κω.

Παρακαλώ για την ενημέρωσή σας και τις κατά την κρίση σας ενέργειες.

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. και πως θα καταγραφονταν οσα ειπωθηκαν,ε;
  Χωρις αστυνομικη διακριτική παρουσια ολο και καμια
  βαλακια θα σας ξεφευγε. Αντι να ευχαριστησετε για το
  απαραμιλλο ενδιαφερον τις δυναμεις περιορισμου τσαμπουκα, τις
  κατηγορειτε και απο πανω.
  Mon dieu, my God,meine Gotte, o mio signore, gospodin
  αχαριστια…

 2. Το κράτος του χωροφύλακα και του ενωματαρχη. Ωραιες εποχες τότε που ψηφίζαν και τα δέντρα

  • Καλα ρε ρουφιανακο…
   η αποψη η δικη σου..δεν εχει αξια!!!
   Ειχαν αποψη τα ορφανα της 7ετιας στο χωριο σου???δεν νομιζω!!!

  • Καλύτερα ν ασχολείται μετά του οίκου σου,πριν ασχοληθείς με τους ντόπιους

   https://www.zougla.gr/politiki/article/elvetiko-tiri-i-eliniki-antikataskopia
   Έχει πολλά ράμματα η γούνα σου και των υπολοίπων του είδους σου.
   Εδώ σήμερα σας ξεμπροστιάζει ο αρχηγός σας ότι βάζετε σε κίνδυνο την πατρίδα.
   Στην βουλή λέει ότι είστε κατίνες,όπως ένα μεγάλο μέρος του Δημοσίου.

 3. Γιατί διαμαρτύρεστε κύριοι….Αυτόν δεν ψήφισαν οι μονιμάδες.. Δεν τον ξέρατε από την εποχή που ήταν υπουργός. Έτσι λειτουργούσε και λειτουργεί η Δεξιά…

 4. Η παρουσία της αστυνομίας σε συνδικαλιστικές δράσεις στρατιωτικών διασφαλίζει τη δημοκρατία.
  Γιατί παλιότερα και άλλοι έκαναν στρατιωτικό συνδικαλισμό και χάσαμε την Κύπρο…
  Τώρα τα εσωτερικά ζητήματα των σωμάτων ασφαλείας, μας είναι αδιάφορα.

 5. Η πατρίδα μετά από αυτές τις απειλητικές σε βάρος της ενέργειες των γειτόνων της έχει ανάγκη το στρατό της, που πρέπει να είναι μονιασμένος, άριστα εκπαιδευμένος, τέλεια οπλισμένος και ετοιμοπόλεμος, δίχως τις διχαστικές συνδικαλιστικές επεμβάσεις, που μόνο φαρμάκι στάζουν στις ψυχές των στελεχών του. Ο εχθρός, όπως ακούγεται από επίσημα χείλη, είναι προ των πυλών και υπάρχουν κάποιοι στο νησί μας που περί άλλων τυρβάζουν και σφυρίζουν αδιάφορα;;»Αιδώς Αργείοι»!!!

 6. κοιταξτε προς ανατολας και αφηστε τις .απαριες για συνδικαλισμους…
  αν τιματε την στολη που φορατε δηλαδη.
  ΑΥΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ….

 7. ΞΥΠΝΗΣΤΕ !! Χιλιάδες Ρωσικές επιχειρήσεις στην Τουρκία για να αποφύγουν κυρώσεις και κυνηγητό , πάνω από 1000 στην Σερβία

  Η Ρωσία κατεβαίνει ( μέσω Τουρκίας ) στις ζεστές θάλασσες (Μεσόγειο) και εσείς ακόμα την έχετε στο ΝΑΤΟ ;

  Δεν εδραιώνετε αυτό που φέρετε να κερδίσατε κύριοι και φοβόμαστε πως η σοφή παροιμία «Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες» , θα σας χαρακτηρίσει.

  Ο Εχθρός μας στα οικονομικά λέγεται Γερμανία , στα Στρατιωτικά Τουρκία , στην Ναυτιλία μας Ιράν , στα Διπλωματικά Μ. Βρετανία και στα γεωπολιτικά ¨γιαλαντζί πατριωτισμός ¨

  Κ Παναγιωτόπουλε , κ Υπουργέ Εθνικής Αμύνης . Εμείς ζητήσαμε τις πληροφορίες ( νόμιμα μέσω εκπροσώπων του λαού ) για να δούμε εάν μειώνεται η Άμυνα της χώρας. Η σύλληψή σου , κρίθηκε σε μια κλωστή.

  Σημ: Γεμίστε το διαδίκτυο και όλα τα ΜΜΕ με χάρτες της Δικής μας Γαλάζιας Πατρίδας ( Κίνηση 1η )

  ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Υποδιοικητής )

 8. Ο.Y.A. προς Ομέρ Τσελίκ. «Εμείς έχουμε έρθει ήδη και σας βλέπουμε κάθε βράδυ μέσα από τις διόπτρες μας»

  Πρόσφατα ¨δικός σας ¨ κοιτούσε προς το μέρος μας, δείχνοντας να ατενίζει κατ’ ευθείαν προς εμάς, δίχως να έχει την παραμικρή ιδέα ότι, θα μπορούσε να ζούσε τα τελευταία του δευτερόλεπτα.

  https://www.youtube.com/watch?v=dwQb8eKtZK4

  Συνέλθετε από την ομαδική αυθυποβολή σας

  O.Y.A ( Myrmidons )

 9. Απαράδεκτη η κατάσταση στο κάστρο της αντιμαχειας. Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απουσία της αρχαιολογικής υπηρεσίας και την αδιαφορία της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Έχουν στήσει και αλονίζουν στο κάστρο, εισπράττοντας από τους τουρίστες εισιτήριο εισόδου. Παρά τις καταγγελίες μας στις αρχές ουδείς ενδιαφέρθηκε.

 10. Μήπως κλήθηκε η αστυνομία από εσάς τους ίδιους γιατί απειλούνταν μεταξύ σας σύρραξη?????????
  Μήπως γιατί αν δεν ερχόταν η αστυνομία θα γινόσασταν ρεζίλι , αφού θα πέφταν ψιλές???????????
  Και τάχα μου για να κερδίσετε τις εντυπώσεις αναφέρεστε σε αστυνομοκρατία . Πόση υποκρισία να ανεχτεί ο αναγνώστης ???????????????

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.