ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η εορτή των νεοφανών και θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Άγιο Νεκτάριο Κω

2
1566

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων  και Θαυματουργών Μεγαλομαρτύρων της εκκλησίας μας Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κω.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία με λιτάνευση των ιερών λειψάνων των Αγίων Μεγαλομαρτύρων, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Χάσικο και τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά,  παρουσία της Ηγουμένης γερόντισσας Ευπραξίας και των αδελφών της Ιεράς Μονής και αρκετών ευλαβών προσκυνητών.

Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης-καθηγητής Γιώργος Σακέλλης, ο ταλαντούχος και καλλικέλαδος Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου Παναγιώτης Μανουσάκης, και οι Νικόλαος Παπαθωμάς, Γιάννης Κουζούκς, Μιχάλης Ζώης και Γιάννης Κιάρης.

Κατά την διάρκεια της λιτάνευσης των Αγίων λειψάνων τελέστηκε και το καθιερωμένο Τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο για τον μακαριστό Μητροπολίτη και κτήτορα της Ιεράς Μονής κυρό Ναθαναήλ και την μακαριστή γερόντισσα Μαριάμ.

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη: Νεοφανείς και θαυματουργοί Άγιοι (αποκαλύφθηκαν οι ίδιοι με θαυμαστό τρόπο σε ευλαβείς κατοίκους της Λέσβου) και μάλιστα από εκείνους που μαρτύρησαν σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η μνήμη τους τιμάται κάθε χρόνο την Τρίτη της Διακαινησίμου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Ραφαήλ και Ραφαηλία.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ