ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» – Με κατάνυξη και συγκίνηση η τελετή Σταύρωσης & η ακολουθία των Αχράντων παθών

1
1457


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης όλοι οι πιστοί την Μεγάλη Πέμπτη βίωσαν την κορύφωση του Θείου Δράματος με την αναπαράσταση του σταυρικού Μαρτυρίου του Ιησού Χριστού σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στο Ζηπάρι προεξήρχε της ακολουθίας των Αχράντων παθών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, με τον εφημέριο του ΙΝ π. Ιωάννη Κουτάντο.

Τους ύμνους απέδωσαν ο στρατιωτικός Αρχιμανδρίτης π. Σοφρώνιος με τους ιεροψάλτες Ιωάννη Κουζούκα, Ιωάννη Χατζαντώνη και Μανώλη Πόγια.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο πρ. Υπουργός Γ. Νικητιάδης, ο Έπαρχος Γ. Καμπανής, ο Δήμαρχος Θ. Νικηταράς, και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Εἰς τὴν Σταύρωσιν
Ζῶν εἶ Θεὸς σύ, καὶ νεκρωθεὶς ἐν ξύλῳ,
Ὦ νεκρὲ γυμνέ, καὶ Θεοῦ ζῶντος Λόγε.

Εἰς τὸν εὐγνώμονα Λῃστὴν
Κεκλεισμένας ἤνοιξε τῆς Ἐδὲμ πύλας,
Βαλὼν ὁ Λῃστὴς κλεῖδα τό, Μνήσθητί μου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Απόψε είναι η μερα που αλλάζουν όλοι οι άνθρωποι!
  Όλοι αναδεικυονουν τον χαρακτήρα τους,, ο κόσμος το απύθμενο μίσος, την κακία, και ζηλοφθονια του (» σταύρωσον, σταυρώσον Αυτόν.. »
  Άλλοι κερδίζουν τον παράδεισο.. Και άλλοι την κόλαση
  Οι μέρες που φανερωνοντα στο μέγιστο βαθμό το μίσος, η αγάπη, συγχώρεση, η μετάνοια, τα κακά πάθη του ανθρώπου, η φιλαργυρία, το μίσος η ζηλοφθονια , η εξουσία του λαού ,
  Άλλοι αναγενιουνται, άλλοι μετανοουν, άλλοι προδίδουν, ληστές κερδίζουν τον παράδεισο, μαθητές απαρνουνται και προδίδουν τον διδασκάλο …
  Μαθητές φοβούνται και απαρνουνται..
  Άλλοι προδίδουν για 30 αργύρια

  Ο Ιησούς, περιφρονημενος , από τους μαθητές του, οδηγηται στον τόπο του μαρτυρίου, παίρνοντας τον Σταύρο του στον ώμο.. Ντυμένος με την κόκκινη χλαμύδα κουβαλώντας τον Σταύρο
  Την ώρα που όλοι Τον περιγελούσαν
  ληστές ζητούν ΣΥΓΧΏΡΕΣΗ..μετανοωντας.
  Είναι η ΜΕΓΑΛΗ μέρα που γίνονται θαύματα..
  ΚΑΛΌ ΠΆΣΧΑ
  ΚΑΛΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.