Γ. Νικητιάδης για υγεία-Νοσοκομείο: S.O.S Πλήρης εγκατάλειψη της υγείας από τη ΝΔ!

19
1258

Με άρθρο του στα ΝΕΑ σήμερα  Μ. Τρίτη 19/04/2022 ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, π. Βουλευτής Δωδεκανήσου και Γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης, κατηγορεί την Κυβέρνηση της Ν.Δ για πλήρη εγκατάλειψη των νησιών της Δωδεκανήσου στον τομέα της υγείας και τονίζει ότι οι Δωδεκανήσιοι μη αντέχοντας άλλο, εκπέμπουν S.O.S προς την κυβέρνηση.

Στο άρθρο του που ακολουθεί , ο κ. Νικητιάδης αναφέρεται σε συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς που αποδεικνύουν την ανικανότητα της κυβέρνησης να επιληφθεί του σοβαρότερου αγαθού που έχει ο άνθρωπος, της υγείας του. Το άρθρο του κ. Νικητιάδη, έχει ως εξής :

« ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ ΣΤΗ   ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ  S.O.S ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΜΑΣ

 

Του Γ. Νικητιάδη

τ. Υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού

 

Η αδιαφορία και ανικανότητα της κυβέρνησης να παράσχει το στοιχειώδες και προστατευόμενο από το Σύνταγμα αγαθό της υγείας στη Δωδεκάνησο, έχει φθάσει στο απροχώρητο. Τα στοιχεία είναι από μόνα τους καταλυτικά και τα συνομολογούν οι ίδιοι οι άνθρωποι του κυβερνώντος κόμματος.

To Νοσοκομείο Ρόδου έμεινε χωρίς Διοικητή, αφού ο διορισθείς από τη Ν.Δ παραιτήθηκε προσφάτως αφήνοντας να εννοηθεί ότι εμποδίζεται στο έργο του από την Περιφερειακή Διοίκηση επίσης διορισθείσα από τη Ν.Δ. Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο με επιστολή τους προς την Διοίκηση καταγγέλλουν ανάμεσα σε άλλα, ότι το Νοσοκομείο δεν έχει καύσιμα με συνέπεια να μην υπάρχει ζεστό νερό για πολλές ημέρες, υπάρχουν ελλείψεις σε ιματισμό, σκεπάσματα και σεντόνια σε όλες τις κλινικές και τα χειρουργεία, δεν πλένονται επαρκώς  τα σκεύη  μαγειρικής και επισιτισμού  και οι ασθενείς στερούνται ζεστού νερού για την ατομικής τους υγιεινή.

Στην Κω, το νησί του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, στο νοσοκομείο δεν υπάρχει παθολόγος (παραιτήθηκε προσφάτως ο τελευταίος), υπάρχει μόνο ένας νεφρολόγος αντί για 3 που θα έπρεπε να υπηρετούν, ένας μόνο ΩΡΛ αντί για 3, ένας παιδίατρος αντί για τρείς και 40% λιγότεροι υπάλληλοι νοσηλευτικού προσωπικού. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο είναι ανύπαρκτος. Για μία απλή επέμβαση καταρράκτη οι ασθενείς θα πρέπει να ταξιδέψουν εκτός Κω και για πληθώρα άλλων εξετάσεων οι ενδιαφερόμενοι πληρώνουν σε εξωτερικά ιατρεία σοβαρά ποσά που θα έπρεπε να καλύπτει το κράτος.

Για την τραγικότητα της κατάστασης, αρκεί να διαβάσουμε τις δηλώσεις μέλους του Δ.Σ του Νοσοκομείου, διορισθέντος από την Κυβέρνηση, ο οποίος σε συνέντευξη του, αναφέρει μεταξύ άλλων :

«……Δεν πάει άλλο, ας ξεσηκωθούμε, ας κλείσουμε τα λιμάνια, ας κλείσουμε τα αεροδρόμια, κάτι πρέπει να κάνουμε…… θα πω αυτά που βιώνω και ζω εκεί μέσα και ας θίξω όποιον είναι. Θέλεις να είναι υπουργός, να είναι βουλευτής; ….». Αυτά, όχι από κάποιον αντιπολιτευόμενο, αντιθέτως. Από στέλεχος της Ν.Δ διορισθέν στο Δ.Σ του Νοσοκομείου.

Αναρωτιέμαι, υπάρχει κυβέρνηση που να ενδιαφέρεται; Οι κύριοι του επιτελικού κράτους έχουν άραγε ενημερωθεί ότι τα τελευταία 7 χρόνια, έγιναν μόνο από την Κω 943 αεροδιακομιδές που θα ήταν περισσότερες εάν δεν υπήρχε η κάμψη του τουρισμού; Μόνο το κόστος για τις αεροδιακομιδές αυτές πλησιάζει τα € 10.000.000 ; Έχουν ποτέ καταμετρήσει πόσες εκατοντάδες ασθενών κατ’έτος , μεταβαίνουν στην Αθήνα με συνοδούς, αναζητώντας νοσοκομειακή περίθαλψη;  Έχουν μετρήσει το κόστος που βαρύνει τους νησιώτες για ένα ταξίδι που μπορεί να γίνεται ακόμη και για τις πιο απλές χειρουργικές επεμβάσεις; Έχουν πληροφορηθεί για νησιώτες μας που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της έλλειψης στοιχειωδώς στελεχωμένου και  εξοπλισμένου Νοσοκομείου ; Γνωρίζουν ότι τα Νοσοκομεία Καρπάθου και Καλύμνου δεν έχουν διοικητή ; Είναι προφανές ότι το επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη, παρεμβαίνει μόνο εκεί που εξυπηρετούνται τα μεγάλα συμφέροντα. Ούτε καν διοικητές για τα νοσοκομεία δεν βρίσκει. Οι Βουλευτές του στην περιοχή, αδιαφορούν για το χάλι του νοσοκομείου και τάζουν νέα νοσοκομεία!! Ο κ. Πρωθυπουργός, αναφέρεται τελευταία σε συμμαχικές κυβερνήσεις. Μπορούμε στ’αλήθεια να συμμαχήσουμε με κόμματα παρόμοιων πολιτικών στην υγεία ; »

 

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Από τις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών υγείας που απολαμβάναμε επί Πασοκ…
  Ας γελάσω!

  • Οι τσαντοκουβαλητές του Γιωργάκη ελπίζουν να μας σώσουν ξανά… Αμ δεν… Στηρίζουμε πάντα Κρεμαστινό και θα ήτανε κατάντια το χειροκρότημα σε …………….

 2. κύριε Νικητιάδη εσείς όλα αυτά τα χρόνια υμνείτε τον Μητσοτάκη, έχετε γίνει παρακολούθημα της δεξιάς και τίποτα άλλο. Τώρα σας πόνεσε το νοσοκομείο μας που ψάχνετε ψηφαλάκια

 3. Καλώς τα ζόμπι της πολιτικής. Πήγαν το τόπο και το ΠΑΣΟΚ 20 χρόνια πίσω. Έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που είδαν φως ξαναεμφανιστηκαν. Εξαφανισμενοι, λες και προέρχονται από παρθενογεννηση. Λες και δεν ήταν υπουργοί. Εκφράζουν το νέο, 70άρηδες οι περισσότεροι και σε βάθος τετραετίας 75άρηδες. Πασοκια να τους χαίρεστε….

 4. Ενω εσυ και ο Σκανδαλιδης κανατε οτι μπορουσατε τοτε που κυβερνουσατε? Τι να πω το θράσος σας επρεπε να εχει κ ενα μετρο , κ των εκ δεξιών βεβαια….

 5. Το πρόβλημα υπάρχει πολλά χρόνια εσείς γιατί δεν το λύσατέ; Αυτό το ερώτημα πότε θα απαντηθεί επιτέλους.Μάλλον πότε.

 6. Εδώ και 48 χρόνια κυβέρνηση νέας Δημοκρατίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣυΡιζΑ δεν κάνετε κάτι για πιο λόγο να συνεχίσουμε να σας ψηφίζουμε απαντήστε

 7. ΕΝΩ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΩΣΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.ΒΡΕ ΑΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ…..

 8. Γιατί λες ψέμματα? Η ΝΔ δεν θα φτιάξει τα νοσοκομεία στην Ουκρανία? Αφού λοιπόν δείχνει εμπρακτα ότι ενδιαφέρεται για την υγεία ποιος είσαι εσύ που θα την διαψεύσεις?

 9. Αστε μας ρε Αμερικανάκια , μας πουλάτε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλλες! Εσείς τι κάνατε για το Νοσοκομείο? για τον Τουρισμό που το παίζεις και expert, στηρίζετε την TUI, Thomas ,και κολλητούς σας.

 10. Μπραβο Γιωργο, πολυ καλα τους τα γραφεις. Ποτε αλλοτε το νοσοκομειο δεν ηταν σε χειροτερη κατασταση στην πατριδα του Ιπποκρατη

 11. Με την επιστροφη των δεινοσαυρων ο τοπος θα εχει λαμπρο μελλον

  30 χρονια πασοκ το νοσοκομειο κενταγε, ηρθε τωρα ο Μητσοτακης και τους χαλασε το κεντημα…
  η επιτομη της γελοιοτητας απο την επανεμφανιση των δεινοσαυρων

 12. Καλά ο άνθρωπος λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση… Δηλαδή τώρα πήρατε χαμπάρι ότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα υγείας. Και καλά η ΝΔ το λέει καθαρά οτι δεν θέλει δημόσια υγεία γιατί αυτό πιστεύει «Τα πάντα στους ιδιώτες». Εσείς δεν είσασταν συγκυβέρνηση μέχρι το 2015;;; Τότε λειτουργούσε η υγεία..;;;

 13. Aοι τους πλεον ανύπαρκτους σε έργο στα Δωδεκάνησα του παλιού ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ κηπουροί γλάστρες κτλ ας μας πει ΕΝΑ μονο έργο του για το νησι της Κω και εαν βρεθεί ΕΝΑ να τον βγάλουμε βουλευτή…οσο και να ψάξει ουτε μια ΚΥΑ δεν έχει υπογράψει μα ούτε μια

 14. Αγαπημένε μου Γιώργο .Ολες οι κυβερνήσεις αποτύχατε στο θεμα του νοσοκομείου.Μην ξεχνας οτι και υπιυργους Κωους και βουλευτες Κωους βγαλαμε επι Πασόκ.Τι κάνατε ? Τιποτα .Λυπαμαι δεν βοηθησατε σαν Πασοκ τους Κωους για το νοσοκομείο

 15. Εχεις πολυ θρασσος να μιλας για νοσοκομειο περασες απο τοσες κυβερνησεις και το νοσοκομειο ΠΑΝΤΑ ηταν χαλια ….απλα τωρα δεν ειναι νοσοκομειο καν ειναι ενα //////

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ