Πολλές οι αντιδράσεις για την απόφαση να αφαιρεθούν τα παλιά πεύκα κάτω από το Δημαρχείο Κω!

52
3786

Πολλές οι αντιδράσεις αναγνωστών και φίλων από την απόφαση που ελήφθη από τους υπευθύνους του έργου στην παλιά πλατεία κάτω από το δημαρχείο Κω για την αφαίρεση των παλιών πεύκων λόγω επικινδυνότητας.

Το θέμα αναρτήθηκε από τον φίλο Κώστα Κωστογλάκη στις παλιές φωτογραφίες της Κω και οι αντιδράσεις είναι εντονότατες.

Δεν ξέρουμε «αν παραφρονήσαμε τελείως;» όπως ρωτά χαρακτηριστικά φίλος αναγνώστης, το σίγουρο είναι πάντως ότι η παλιά καταπράσινη Κως και όσα χαρακτηριστικά τοπόσημα την θυμίζουν (ειδικά στη λεωφόρο φοινίκων, στο λιμάνι και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης), θα υπάρχει πλέον μόνο στις παλιές φωτογραφίες…

52 ΣΧΟΛΙΑ

  1. παρά τα παλαιά στελέχη δένδρων. Άλλη μια κυβίστηση.
    Ο κόσμος πάντως καίγεται και το αι… χτενίζεται,κάποιοι έχουν κάνει εξέδρες σε παραλίες για να βάλουν τραπέζια.Απίστευτη ασυδοσία.

    • Ο κόσμος βλέπει και γνωρίζει ότι κανείς το καλύτερο για τον τοπο.Τωρα εάν κάτσουμε και ακούμε τα αντιπαθητικα ιδεώδη που πήγαν το το νησί 100 χρόνια πίσω στην ψευτικη πενταετία δεν θα γίνει τίποτα.Μαθε και και κάτι που συμβαίνει.Ο απερχομενος χαιρετά κόσμο αλα κόσμος δεν χαιρετά.Μιλαμε του γύρισαν την πλάτη και οι δικοί του.Με λίγα λόγια ο κόσμος εσένα εμπιστεύεστε για να συνεχίσεις αυτό που ξεκίνησες για το καλό του νησιού

  2. Δεν είχαν οι κύριοι της δημοτικής αρχής το πολιτικό θάρρος να πούνε οτι: κόψε κοψε της ρίζες στα πεύκα για να φτιάξουμε τα πεζοδρόμια στο νοσοκομείο και στο Παλαιό γήπεδο τα δέντρα έπεσαν με τον αέρα. Δυστυχώς οι ρίζες είναι επιφανειακές στα δέντρα αυτά και οχι στο βάθος. Για να φτιάξουν την πλατεία επικαλούνται την παλαιότητα ενώ γνωρίζουν αν κόψουν ρίζες για να φτιάξουν πλάκες τι θα γίνει σε έναν επερχόμενο δυνατό αέρα. Καληνύχτα Κως!!!!!!!!!

  3. Ελπίζω εάν δυστυχώς αφαιρεθούν να ξανά φυτέψουν καινούρια και όχι για να γίνει ποιο μεγάλη η πλατεία για να χωρέσει ποιο πολλά τραπέζια.

  4. Συμφωνώ απόλυτα….ας προσπαθήσουν να τα περιποιηθούν λίγο…να τα κλαδέψουν..αν τα ξεριζώσουν θα απογυμνώσουν το ωραίο τοπίο…
    Να βρουν άλλη λύση οι υπεύθυνοι….

    • Θα μπορουσαν να τα αντικαταστησουν με νεα πευκα υψους 4-5 μετρων που πωλουνται σε φυτωρια και οχι δεντρακια των 50 cm που φυτευουν… Ας δουνε για παραδειγμα εικονες απο την νεα παραλια Θεσσαλονικης της οποιας η φυτευση εγινε πριν 10 χρονια και πετυχαν με αυτον τον τροπο αμεσα μια πολυ ομορφη εικονα . Το ιδιο πρεπει να γινει και στην Αρτεμησιας καθως τεινει να αλοιωθει η περιοχη..

  5. ΞΥΠΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕ ΈΠΑΡΧΕ. ΤΟ ΨΩΜΊ 1,40 ΤΑ 650 γραμμάρια όταν ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΆΝΕ ΠΑΝΤΟΥ 0,90-1,00 ΕΥΡΏ…

    ΈΠΑΡΧΕ ΝΊΣΥΡΟΥ ΞΎΠΝΑαααααααααασ….. Η Διευθ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ να ξηλώσει το ΚΑΡΤΕΛ

  6. Μα στη Κω όλοι ζουν και έρχονται απλά για να δουν το I love kos που έβαλε η Δημαρχαρα μας στο
    Λιμάνι.Όλα τα αλλά είναι λεπτομέρειες.Πάντως ακόμα και δένδρα φύτεψε ,γιατί το ψεχνατε;Οι ελιές που συμπατριώτες έβγαλαν από τα χωράφια τους να τα καθαρίσουν δεν σας κάνουν,όλοι οι ξένοι μας λένε μπράβο που κάναμε πλατεία γύρω από την ελιά για να μην την βγάλουμε.Άντε να τους εξηγήσεις τώρα ότι η πλατεία υπήρχε και η ελιά ήρθε μετά.

  7. φιλε κωστα αφου γερνουν και ειναι επικινδυνα.
    ολα καποτε πεθαινουν.
    ομως θα μπουν νεα δεντρα υγειη.
    γιατι σε προβληματιζει? μηπως υπερβαλλεις?

  8. ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ .
    ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ!!!

  9. γιατί τα διαλύεται όλα ρε δήμαρχε? Τι τρεμουρα σε έπιασε πάλι μέσα στο καλοκαίρι? Τόσες δεκαετίες στέκουν εκεί αγέρωχα…λες να περιμένουν εσένα να τα κόψεις??? και να φυτέψεις τι? Δεντράκια 1.5 μέτρο??? Ντροπή!!!

  10. Οικογένεια Μ. Το δημαρχείο είχε να φτιαχτεί πάνω από 80 χρόνια. Ο δήμαρχος θα το κάνει τώρα. Πολλά μπράβο! Επίσης τα δέντρα θα αντικατασταθούν! Δεν θα κοπούν!

    • Πού σαι ρε Λάζαρε απ τον Κάτω Κόσμο….Πέρασα χθες μία βόλτα και στην πόλη και στο Ψαλίδι και στον Φάρο…ευτυχώς που είχε πανσέληνο.
      Πάσχα με επισκέπτες από Μέσα και Έξω και ο δρόμος ήταν για να διέλθει ο ..Επιτάφιος.
      Καλή η προσπάθεια, αλλά βγάζει μάτι.

  11. Αφού δεν υπάρχουν γνωστικοί για να πάρουν αποφασεις ας τα κόψουμε όλα για να μην υπάρξουν ευθύνες.. Στην πιθανότητα να γίνει τσουνάμι αυτοί θα αποφάσιζαν να εξατμίσουν την θάλασσα ή ακόμα καλύτερα να μεταναστευσουμε στην κεντρική Πελοπονησσσο που δεν έχει νερό.. Καρναβάλια….

  12. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΑΒΡΗ…. ΓΙΑ ΨΑΞΤΕΤΟ

  13. Μην στεναχωριεστε Κωοι…
    Με τετοιυς άριστους που έχει ο Δήμος απο το 2019…και να αφαιρεθούν τα πεύκα… να είστε σίγουροι θα φυτρώσουν… ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ😂😂

  14. Ντροπή,αίσχος ….άσχετοι που ικανοποιούν ψηφοφόρους τους. Κάντε μια βόλτα περιμετρικά του κέντρου και παρατηρείστε πόσα δένδρα έχουν …οχι κλαδευτεί,αλλά κατακρεουργηθεί …άσχετοι και επικίνδυνοι

  15. Ε και τι να κανουν αμα ειναι επικινδυνα; Εγω προτιμω να τα βγαλουν παρα να μου ερθουν στο κεφαλι

  16. Υπάρχουν και άλλες λύσεις. Δηλαδή πονάει δόντι κόβει κεφάλι;Όχι, μεγαλο λάθος τόσο χρονών δέντρα. Να τα ελαφρύνουμε κόβοντας μερικά κλωνάρια και τελικά ας ρωτήσουμε και κανένα ειδικό, εκτός και αν εμποδίζουν κάποιο μαγαζάτορα, λέω εγώ τώρα.

  17. Υπάρχουν και άλλες λύσεις. Δηλαδή πονάει δόντι κόβει κεφάλι;Όχι, μεγαλο λάθος τόσο χρονών δέντρα. Να τα ελαφρύνουμε κόβοντας μερικά κλωνάρια και τελικά ας ρωτήσουμε και κανένα ειδικό, εκτός και αν εμποδίζουν κάποιο μαγαζάτορα, λέω εγώ τώρα.

  18. Ποια αντικατάστασή τους; Πέργολές θα γινουν και θα κλείσουν και γύρω-γύρω με τζαμαρίες ,ξυπνάτε ρεεεεεεεε

  19. Αντιδράσεις από ποίους; Δεν βλέπει ότι τα δέντρα έχουν κλείσει το κύκλο τους; Παντού, αυτά τα πολύ μεγάλα, είναι άρρωστα. Στάζουν ρετσινι, λερωνοντας μαγαζιά, αυτοκίνητα, πεζοδρόμιο, πεζούς. Οι ρίζες έχουν καταστρέψει το αποχετευτικο με συνεχείς βλάβες. Το χειμώνα από θαύμα δεν θρηνησαμε θύματα από σπάσιμο και ξεριζωμα κλώνων και δέντρων. Μήπως ο κύκλος ζωής έκλεισε; Μήπως πρέπει να βρούμε αντικαταστατες των δέντρων; Μήπως κάνουμε κάτι τώρα πριν είναι αργά; Όμορφα δε λέω, αλλά όλα έχουν ένα προσδόκιμο. Και σε άλλα μέρη να δούμε τι έγινε; Ας μην γίνει ξανά το θέλημα των λίγων. Κάποτε στέρησαν από το κωακο λαό και την νεολαία ένα κολυμβητήριο. Μην γίνει πάλι το ίδιο με τους γραφικούς. Ας προχωρήσουμε σε λύση…..

    • Άρα να αντικατασταθεί και ο Πλάτανος? Έχει κλείσει ο κύκλος ζωής του αφού...

      Να αντικατασταθεί από έναν πιο ‘ζωντανό’, δυνατό, ενεργό ,να ψηλώσει κι άλλο, έτσι κι αλλιώς ο χώρος έχει ανεξίτηλη ιστορική σημασία ,όχι τα κλαδιά και τα φύλλα…Αι Γένεαι αι πάσαι…ύμνουν τα ‘μνημεία’. Και του χρόνου.
      Επέζησαν 2 σεισμούς του ’33,του 2017 ,τσουνάμι του 33 ,αλλά τα έφαγε η …’ανακαίνιση’.

  20. Δήμαρχε προχώρα για μια Κω νέα. Από την στιγμή που τα δέντρα είναι επικίνδυνα βγαλτα αλλά στην θέση σου τους να φυτέψεις αλλά.

    • ..που θα είναι βαρύ..πυροβολά τα πόδια του ο Δήμαρχος και φταίει, επειδή ακούει κάποιους άπληστους, κάποιους φατσούλες…η ιστορία δεν κόβεται.θα φάει σταύρωμα στο τέλος.τα δένδρα ανήκουν στον Κακό λαό,δεν είναι τσιφλίκια κανενός.

  21. ντροπη ο κοσμος πειναιε κ η δημαρχαρα εξυπηρετει τους κολλητους …. καθε μερα ρουσφετι ρουσφετι σε ξενοδοχους κ κολλητους

  22. Πάντως στο ρεπορτάζ στο Βήμα της Κω ο αντιδήμαρχος είπε ότι δεν θα μπουν τραπέζια και πέργκολες ;!;

  23. Σε κανενανδεν αρεσει κοψιμο βγαλσιμο δεντρων. Αλλα οταν λεμε πεζοδρομιο σημαινει δρομος για πεζους, πρωτιστως. ……Δυστυχως η ευτυχως οι καταστασεις και τα χρονια εχουν αλλαξει….

  24. Κύριε Νικηταρά, θα σου είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν σε είχα ψηφίσει γιατί δεν πίστευα στις ικανότητες σου. Τα 2 πρώτα χρόνια της θητείας σου έκανες πράγματα που με χαροποίησαν, όμως το τελευταίο εξάμηνο φαίνεται να τα έχεις παρατήσει και να έμεινες πίσω. Τώρα πάλι βλέπω μια κινητικότητα, εάν συνεχίσεις έτσι, σίγουρα θα κερδίσεις και τις ψήφους της οικογένειας μου. Πάνω από 30 χρόνια, το δημαρχείο και ο τριγύρω χώρος ήταν παρατημένος. Καλά κάνεις και τα φτιάχνεις. Μην ακούς κανέναν, προχώρα.

    • Για πες και σε μας βρε Μαράκι να μάθουμε….
      Ποια εργα του κ Θεοδόση και σία….σε χαροποίησαν…
      Για ποιές ιικανότητες μιλάς?
      Πίνεις κάτι?
      Γιατί νηφάλια ..δεν είσαι σίγουρα!!!

    • Να φύγει από κει,έκανε τον κύκλο του, τελείωσε η ζωή του,να αντικατασταθεί με έναν νέο πλάτανο που θα είναι σε παρτέρι 50 εκατοστών και στην.κορυφή να μπει το i love Hippocrates με ροζ για … κλίμα.

  25. Κάποια πράγματα βγάζουν μάτι δήμαρχε … σε εκθέτουν πολλοί οι σύμβουλοι σου … προσωπικά θα έλεγα ότι κρίμα οι ψήφοι που σου έδωσα . Σε πολλές περιοχές κάνεις πολλά χατίρια αδικόντας πολλοί κόσμο … όχι εσύ , αλλά εσύ εκτίθεσαι. Φιλικά πάντα , πρόσεχε.

  26. Ολα οσα πιθανολογουνται για την αναπλαση της πλατειας γεμιζουν βιβλιο. Δικαιως οι καταστηματαρχες παραπονουνται, γιατι πληρωνουν χωρο στον Δημο, αλλα οι ριζες των δεντρων και τα μπιλακια που πεφτουν απο τους Φικους (οχι απο τα πευκα) είναι που ενοχλουν και εμποδιζουν. Γιαυτο τον λογο θελουν να φυγουν τα παντα και να στρωθει ατελειωτη…… τραπεζαρια!!! Αν μπει και περγολα απο πανω θα ειναι ολα τελεια.
    Τελικα τι? Ας πουμε οτι η αντικατασταση των δεντρων με αλλα λιγοτερο ρυπογονα, ειναι απαραιτητη. Οχι ομως με εληες και ξενοδοχειακα αξεσσουαρ αλλα δεντρα ταιριασμενα στο τοπιο και τις αναγκες του. Και εκεινο το ερημο το συντριβανι στην μεση? Καποτε εφυγε το κιονοκρανο (αν θυμαμαι καλα) που υπηρχε, και με περισσο θρασσος μπηκε μια γυψινη γλαστρα. Τωρα τι θα γινει? Δεν θελω να υποθεσω τιποτα γιατι βαρεθηκα και κουραστηκα απο την φυλη των πολιτικων και των πελατων τους.

  27. Ο Δήμος αλλά και το νησί ολόκληρο έχει πολλούς γεωπόνους.
    Γιατί δεν βγαίνουν επώνυμα και ενυπόγραφα να πουν την επιστημονική τους γνώμη.
    Μιλούν όλοι οι άσχετοι ,εργολάβοι προγραμματιστες οικονομολογοι, πολιτικοί μηχανικοί……
    Να μας πουν την γνώμη τους οι ειδικοί επιτελούς

    • ρωτησα εναν καλο και εμπειρο γεωπονο.
      η απαντηση του ηταν καλα κανει ο δημος αρκει να βαλει καινουργια υγειη!!!

  28. ζω στην Κω τα τελευταία 10 χρόνια, αυτό που βλέπω είναι ότι κάτι πάει να γίνει με Δήμαρχο τον Νικηταρά, αφήστε να ολοκληρώσει την θητεία του και μετά να τον κρίνετε, όμως αυτό που βλέπω είναι ότι και τα επόμενα 5 χρόνια Δήμαρχος θα είναι.

    • γιαυτο να εισαι σιγουρος γιαννη.
      πανω απο 50% θα παρει ο νικηταρας
      με το νεο νομο χρειαζεται 43% για πρωτη κυριακη!!

  29. αν τα κοψουν, θα βγουν μερικοι και θα κραζουν.
    κριμα τα δεντρα!!.
    αν πεσει σε κανενα κεφαλι, θα λενε οι ιδιοι.
    καλα στραβομαρα ειχανε, δεντρα που γερνανε, αρρωστα γιατι δεν τα κοψανε!!!.
    κριμα τον ανθρωπο!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ