Τα «ΘΕΡΜΑ» σε προτεραιότητα | Συντάσσονται παράλληλες μελέτες για την αξιοποίηση της περιοχής

6
1124

Τα «ΘΕΡΜΑ» σε προτεραιότητα

Συντάσσονται παράλληλες μελέτες για την αξιοποίηση της περιοχής

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται, στο πλαίσιο συνολικού σχεδιασμού από το Δήμο Κω, οι προσπάθειες προστασίας, ανάδειξης και εκμετάλλευσης της ιαματικής πηγής στα «ΘΕΡΜΑ».

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς υπέγραψε την Προγραμματική Σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΚΩ.Α.Ν. Α.Ε. για την εκπόνηση μελέτης βιώσιμου επιχειρηματικού σχήματος για την οικονομική εκμετάλλευση και αξιοποίηση των Θερμών.

Πρόκειται ουσιαστικά για συνδυασμένες δράσεις, αφού παράλληλα έχει ανατεθεί, με προγραμματική σύμβαση, στο Ε.Μ.Π. και στο Ε.Κ.Π.Α., η γεωτεχνική μελέτη και η μελέτη για το γεωθερμικό δυναμικό της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό, το κτίριο που βρίσκεται πλησίον της πηγής αποτελεί ένα από τα ιστορικά και εμβληματικά κτίρια του νησιού, το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ως ιαματικά λουτρά, ενώ τις δύο τελευταίες δεκαετίες παραμένει εγκαταλειμμένο.

Την ιαματική πηγή, σημείο μεγάλου ενδιαφέροντος, επισκέπτονται καθημερινά στην τουριστική περίοδο εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού μας, χωρίς όμως να μπορούν να απολαμβάνουν καμία υπηρεσία,

Έτσι, παραμένει ανεκμετάλλευτος ένας σημαντικός παραγωγικός πόρος του νησιού μας και ένας χώρος ο οποίος μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής, προκειμένου να αξιοποιηθεί μια ανεκτίμητη πηγή πλούτου, με πρώτο βήμα την εκπόνηση σειράς αναγκαίων μελετών που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση της περιοχής, με επιστημονική τεκμηρίωση και επάρκεια.

Γραφείο Τύπου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προχωράτε ακαθεκτα για το καλό του νησιού και αφήστε πίσω σας

    τα απερχομενα πραματα και τις ψιτομαιμουνες,οπως τους άφησε πίσω όλο το νησί.Αφήστε πίσω τους σαλιαρηδες που μας ξευτηλισαν σαν νησί.Δεν ξεχνουν οι κωοι τα δεινα που περάσαμε όλοι οι κωοι.Μακρια απο τους παρτακηδες,τσεπακηδες,φαγοποτακηδες σιναγριδων στις μαρίνες,και το νησί στα …….ια τους.Σαπιοι όλοι οι απερχομενοι.Αντε ψιριαρα μαιμουνα να γράψεις τις μακακιες σου.Να δεις εμείς που σε έχουμε γραμενη.

  2. Πήγαινε φτιάξε το γεφύρι που σκοτώθηκαν τα παιδάκια… μέσα στο ψέμα είσαι…. Ντροπή σου

    • Βλέπω ότι η δημοτική αρχή δουλεύει,και δεν μας δουλεύει όπως η προγουμενη δημοτικη αρχη.Ακουγοντε καλα λογια στο νησί για την δημοτική αρχή.

  3. Υπάρχουν φήμες ότι τα θερμά ανοικουν στο ΤΑΥΠΕΔ για το μεγάλο εθνικό δάνειο . Πολλά γράφτηκαν και πολλές παρουσιάσεις έμειναν στα χαρτιά. Θα μπορέσετε να το ξεμπερδεψετε από την υποθήκη;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ