Άλλη μια απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε Ανθοπωλείο στο νησί της Κω | Πήρε τηλέφωνο με το όνομα γνωστού γιατρού & ζήτησε ανθοδέσμη για τον δήμαρχο…

7
4236
Δεν έχουν τέλος οι απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης και στην περιοχή μας.
Θέλει μεγάλη προσοχή ειδικά όσοι κάνετε ηλεκτρονικές συναλλαγές να μην δίνετε στοιχεία ή κωδικούς της τραπεζικής κάρτας σας…
Η τελευταία απόπειρα έγινε σε Ανθοπωλείο στο νησί της Κω.
Ειδικότερα ο άγνωστος με αρ. τηλ. 6946238910 έκανε κλήση στο κινητό του ανθοπωλείου το απόγευμα της Κυριακής ότι είναι τάχα ο ιατρός….. (ένα γνωστό όνομα ιατρού στην Κω) και ζήτησε μια ανθοδέσμη 100 ευρώ για να σταλεί -όπως ήθελε- στον δήμαρχο που έχει τα γενέθλιά του…
Ακολούθως ζήτησε τα στοιχεία της κάρτας της επιχείρησης για να καταθέσει δήθεν τα χρήματα.
Μετά, είπε πως θα την ξανακαλέσει με κλήση viber προκειμένου να του δώσουν τον κωδικό…
Η κυρία πιστεύοντας αρχικά ότι ήταν η φωνή του γιατρού που άκουγε τον έδωσε, στην συνέχεια όμως ρώτησε «γιατί ήθελε τον κωδικό;»
Τότε  ο  άγνωστος της είπε «περίμενε λίγο, τώρα ολοκληρώνεται η συναλλαγή…»
Εκεί άρχισε να καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά κι έκλεισε το τηλέφωνο.
Αυτός συνέχισε να καλεί, τουλάχιστον δέκα φορές.
Τότε από την επιχείρηση κάλεσαν στο τηλέφωνο τον γιατρό του οποίου ο άγνωστος ανέφερε το όνομα για την δήθεν παραγγελία της ανθοδέσμης και ο οποίος απάντησε φυσικά,  πως δεν ήταν αυτός.
Οπότε αφού κάλεσαν από άλλη συσκευή την αστυνομία και τους εξήγησαν τι έγινε, απάντησαν στον άγνωστο που επέμενε να καλεί και τον έβαλαν σε ανοιχτή ακρόαση με την αστυνομία.
Αυτός τότε ζήτησε το τηλ. που είχαν δηλώσει στην τράπεζα για τον λογαριασμό, γιατί δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την συναλλαγή (επειδή είχαν δηλώσει ένα άλλο τηλ. από αυτό που γνώριζε ο δράστης για το extrapin επιβεβαίωσης της συναλλαγής), ευτυχώς είχε ειδοποιηθεί ήδη και η τράπεζα και τα μπλόκαρε όλα.
Όταν μάλιστα του είπαν ότι είσαι σε ανοιχτή ακρόαση με την αστυνομία αυτός τους έβρισε και τους απείλησε πως έχει ήδη μπει μέσα στο e-banking και έχει δει τα χρήματα που υπάρχουν λέγοντας χαρακτηριστικά «θα δεις σε λίγο καιρό πως θα τα έχω πάρει όλα….»
Όταν μάλιστα τον κάλεσαν από την αστυνομία, έβρισε και απειλούσε και τους αστυνομικούς… Που δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη (στην αστυνομία παρουσιάστηκε ως «κύριος Πιπέρης». Μιλούσε καλά ελληνικά, μάλιστα ακουγόταν από μέσα κι άλλος συνεργός…αλλά το ‘καρδιολόγος’ που ήθελε να γραφτεί δήθεν στην κάρτα το πρόφερε ως ‘καρντιολόγος’)
«Προς το παρόν έμεινε εκεί.Ευτυχώς δεν πρόλαβαν να μας πάρουν κάτι…» μας είπαν χαρακτηριστικά από το Ανθοπωλείο.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 6947836062 ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΚΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ….ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ

    • …ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ σχετικα με οτι αφορα τους λογαριασμους σας και τις καρτες σας. Ουτε η ιδια δεν τα ζηταει ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

  2. Οι περιπτώσεις εδώ είναι εκατοντάδες τα τελευταία χρόνια. Απλά ντρέπονται και δεν το αναφέρουν δημόσια. Την έχουν πάτησει όλων των ειδών άνθρωποι. Από απλούς αγράμματους έως διακεκριμενους επιστήμονες της τοπικής κοινωνίας μας. Στον βωμό του χρήματος και προκειμένου να λάβουν κάποια ευρώ, δίνουν αριθμό λογαριασμού, ΡΙΝ, και ότι άλλο τους ζητηθεί. Ξυπνήστε οι εποχές άλλαξαν…..

  3. …μεγάλη προσοχή και στα τηλεφωνήματα που αρχίζουν από 0049!! Τα τηλεφωνήματα αυτά γίνονται από επιτήδειους που προσποιούνται ότι είναι από τη Microsoft. Οι απατεώνες προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από αθώους πολίτες, για αυτό λοιπόν να προσέχετε και να μην απαντάτε!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ