Ράγισαν και οι πέτρες στην Κω, στο σπαρακτικό «τελευταίο αντίο» στον Μανώλη | Στους ώμους των συμμαθητών του με τραγούδια του Παντελίδη οδηγήθηκε στην τελευταία κατοικία

17
63767
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σπαρακτικές στιγμές, εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην κηδεία του Μανώλη Λαγκουβάρδου, του πρώτου παιδιού που «έφυγε» στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την περασμένη  Τρίτη 25/01/2022 στο γεφύρι του Αγίου Βασιλείου μετά το Ασκληπιείο Κω.

Απαρηγόρητοι οι γονείς, οι στενοί συγγενείς, οι φίλοι και συμμαθητές, οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι δικοί του άνθρωποι που παρευρέθηκαν, ωστόσο όλη η Κως και όχι μόνο, στέκεται στο πλευρό των δύο οικογενειών που θρηνούν τα παιδιά τους, τις συλλυπάται και συμπαρίσταται στο βαρύ πένθος τους.

Στην εξόδιο ακολουθία προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σπαρακτικοί και οι επικήδειοι.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μετά θάνατον ζωή που είναι αιώνια και ατελεύτητη, εξηγώντας γιατί είναι ύβρις να λέμε ότι οι άνθρωποι «πεθαίνουν». Θυμήθηκε μάλιστα τη σοφή απάντηση του μικρού αλλά γενναίου Μανώλη, όταν τον είχε ρωτήσει πως νιώθει όταν βοηθάει στο ντύσιμο των νεκρών στο γραφείο τελετών όπου πάντα βοηθούσε τον πατέρα και τον νονό του.

Ο μικρός Μανώλης του απάντησε ότι αισθάνεται άνετα γνωρίζοντας ότι φροντίζει απλώς ένα νεκρό σώμα, ενώ η ψυχή του κεκοιμημένου βρίσκεται ψηλά και τον κοιτάει.

Τα συλλυπητήρια όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας και του Συλλόγου Διδασκόντων μετέφερε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κω κ. Φίλιππος Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα τροχαία, ο χαμός των δύο νέων παιδιών επιτάσσει «όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Ενώ, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που μέσω τηλεφώνου (λόγω ασθενείας) μετέφερε τον αποχαιρετισμό του καθηγητή και φίλου του Μανώλη, κ. Αχιλλέα Μουτουσίδη.

Βουρκωμένος και κατασυγκινημένος ο νονός του Μανώλη κ. Παναγιώτης Χαδούλης τόνισε ότι θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση τόσο του εν λόγω γεφυριού, όσο και όλων των επικίνδυνων σημείων σε όλο το επαρχιακό δίκτυο στη μνήμη των δύο παιδιών, εξάροντας το άρθρο του κ. Νίκου Μυλωνά που επιχειρεί να βάλει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων.

Οι σπαρακτικές στιγμές συνεχίστηκαν όταν η πομπή πριν οδηγηθεί στο παλαιό κοιμητήριο με τις κόρνες των συμμαθητών του Μανώλη,  πέρασε από το ΕΠΑΛ Κω και το σπίτι του, όπου έκανε μια μικρή στάση, για τον ύστατο αποχαιρετισμό.

Στη στροφή προς το κοιμητήριο και υπό τους ήχους τραγουδιών του επίσης αδικοχαμένου σε τροχαίο τραγουδιστή Παντελίδη, οι συμμαθητές του Μανώλη πήραν το λευκό φέρετρο του συμμαθητή τους στα χέρια τους και το οδήγησαν με τραγούδια και χειροκροτήματα στην τελευταία του κατοικία.

Ας είναι αιωνία του η μνήμη, θα ζει για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας.

 

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό ταξίδι Μανόλη θα σε θυμόμαστε για πάντα..
    Από σήμερα θα μας προσέχεις εσει από ψηλά..
    Καλό παράδεισο να έχεις παλικάρι μου..

  2. Ένα δίκοπο μαχαίρι μπήκε απόψε στην ζωη μου, και μου είπε πως θα φύγω για ταξίδι μακρινό, στάζει αίμα η ψυχή μου που θα αφήσω τους γονείς μου,να μετράνε την ζωη τους μέχρι να τους ξαναδώ,
    Μανα ηρέμησα και δεν πονάω πια θέλω να ξέρεις πως σας βλέπω από ψηλά, μανα με ζήλεψε μου είπαν ο Θεός με πήρε δίπλα του για αγγελο και αυτός, θα είμαι είμαι δίπλα σε καθε σας στιγμή θα σας προσέχω στο εκεί πάνω όλους μαζί,και αν θελήσεις τώρα κάτι να μου πεις τα μάτια σήκωσε ψηλά και θα με δεις.
    Καλό παράδεισο παλικάρι.

  3. Δε θα σε ξεχάσω ποτέ Μανώλη. Θα θυμάμαι πάντα το χαμόγελο σου, την ευγένεια σου, το χιούμορ σου. Ελπίζω εκεί ψηλά να είναι καλύτερα από εδώ. Καλό παράδεισο να έχεις ψυχούλα μου.

  4. Σαγαπω πολύ αδυναμία μου να προσεχεις εκεί πάνω θα είσαι για πάντα εδώ μαζί μας ❤️❤️

  5. ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΏΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

  6. αυτο το γιατι δεν μπορει να απαντησει κανεις , να ειχε χρονια ασθενεια ναι αλλα να φυγουν απο την δολοφονικη αμελεια τεμπελια καποιου που απλα δεν εκανε ΠΟΤΕ την δουλεια του ΚΡΙΜΑ και ΈΓΚΛΗΜΑ!!!

  7. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους γονείς, θειους και σε όλην την οικογένεια.
    Άλλος ένας άγγελος στον ουρανό.
    Να αναπαυτεί η ψυχουλα του εν Ειρήνη.
    Καλο ταξίδι.

  8. Καλό ταξίδι παλικάρι μου ο Θεός να ανάπαυση την ψυχή σου ‘και να δώσει κουράγιο στους γονείς σου.

  9. ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!!!
    ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ.

  10. Δύο νεαρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους από αδιαφορία των ιθυνόντων και οι υπευθυνοι φωτογραφίζονταν στα χιόνια.
    Ο Θεός να αναπαύσει τα δύο αγγελούδια.!!!!!

  11. «Στάζει αίμα η ψυχή μας»
    Στάζει αίμα για εσάς και δάκρυα, ατελείωτα διακρυα, για αυτούς του γονείς. Καλό παράδεισο παιδια
    Κλάψαμε όλο το νησί κι ας μην σας ξέραμε προσωπικά..Μας αποτελειωσατε

  12. ΜΑΝΩΛΗ ΜΟΥ ΘΑ Σ’ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΑΝΤΑ,Ο ΘΕΟΣ ΖΗΛΕΨΕ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΗΡΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΑΓΓΕΛΟΥΣ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΑΝ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΛΗΚΑΡΑΚΙ ΜΟΥ.

  13. Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους,
    τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια τής μητέρας τους
    την ώρα που εκείνη ετοιμάζει το φαΐ κι ακούει το νερό να κοχλάζει
    σα να σπουδάζει τον ατμό και το χρόνο. Πάντα εκεί –
    Και το σπίτι παίρνει ένα άλλο στένεμα και πλάτεμα
    σάμπως να πιάνει σιγαλή βροχή
    καταμεσής καλοκαιριού, στα ερημικά χωράφια.
    Δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά. Μένουν στο σπίτι
    κι έχουν μια ξέχωρη προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο
    και κάθε μέρα μεγαλώνουν μέσα στην καρδιά μας, τόσο
    που ο πόνος κάτω απ’ τα πλευρά μας, δεν είναι πια απ΄τη στέρηση
    μα απ’ την αύξηση. Κι αν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μια κραυγή στον ύπνο τους,
    είναι που τα κοιλοπονάνε πάλι…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ