Διευκρινίσεις για τη γενική αργία της Τρίτης: Ποιες περιοχές επηρεάζει, τι θα συνεχίσει να λειτουργεί

13
4898

Διευκρινίσεις για την αργία της Τρίτης – Πώς επηρεάζει την περιφέρεια Αττικής, τους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη

Διευκρινίσεις για τη γενική αργία της Τρίτης έδωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. «Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων», τόνισε ο υπουργός, ο οποίος παράλληλα έκανε γνωστό ότι έχει αρχίσει ο απεγκλωβισμός των οδηγών από την Αττικη Οδό, με τη συνδρομή του Στρατού.

Σημειώνται ότι η απόφαση των μέτρων θα περιλαμβάνει και τα Δωδεκάνησα, δηλαδή ολόκληρη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη.

Διευκρινίσεις για την αργία της Τρίτης

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων. Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν). Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας. (Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της).

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Καιρός – Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες – Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο

Σάκης Αρναούτογλου καιρός (24/1)
Αναλυτική πρόγνωση
ην Τρίτη (25/1), σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια.

 

Ωστόσο, στις Σποράδες, την Εύβοια, τα νότια τμήματα της Φθιώτιδας, την Βοιωτία μέχρι την Αττική και στην βορειοανατολική Πελοπόννησο θα διατηρηθούν κάποιες μπόρες χιονιού τουλάχιστον στην αρχή της ημέρας και θα εξασθενούν όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι. Παράλληλα, μπόρες χιονιού θα σημειωθούν στη Χίο, στις Κυκλάδες ενώ στην Κρήτη τα χιόνια θα γίνουν περισσότερα κυρίως στα 300 μέτρα υψόμετρο.

Παρά το γεγονός ότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ύφεση από τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ορισμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και σε μικρό μέρος της Πελοποννήσου και των Κυκλάδων αναμένεται μεγάλο ύψος χιονιού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης καθώς η πτώση της θερμοκρασίας ευνοεί.

Παράλληλα, ο κ. Κολυδάς έκανε λόγο για σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων στη Β. Φθιώτιδα και στην Εύβοια, από βορρά προς νότο, τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Ωστόσο ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι χιονοπτώσεις και έντονες βροχές θα συνεχιστούν και αύριο στη Νότια νησιωτική χώρα, όπως στην Κρήτη στις Νότιες Κυκλάδες και μερικώς στα Δωδεκάνησα με μεγαλύτερες εντάσεις από ότι σήμερα. Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να υποχωρήσει στις εν λόγω περιοχές από το βράδυ της Τετάρτης και τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι ο παγετός αύριο και μεθαύριο θα είναι εντονότερος καθώς θα πέσει η θερμοκρασία.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι μένει να δούμε το επόμενο 24ωρο αν μια νέα ψυχρή μάζα θα φτάσει και πόσο έντονη θα είναι στις βορειότερες περιοχές της χώρας και αν θα δώσει φαινόμενα κυρίως το ερχόμενο Σάββατο.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Περιφερειαρχη ψηφίσαμε ή μπαμπά. Βρε %$#@## Χατζημαρκο εσύ θα με πληρωσεις και κλείνεις τα μαγαζιά επειδή….κανει κρύο . Έχουμε ξεφύγει μου φαίνεται

  • Εντάξει τα σχολεία. Όχι όμως και τα καταστήματα. Μας Καταντησανε ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ. Τι άλλο θα δούμε? Δεν θέλανε μήπως κινδυνεψουμε? Κατά ταλλα όλος ο κόσμος πήρε τα βουνά για τα χιόνια.

  • Μην μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις.Έχει γίνει θαύμα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα πάνω σε αυτό .

 2. Τα μαγαζιά γιατί τα κλείνουμε είπαμε επειδή έχει κρύο? Βρε πατε καλά? Θα σας στείλουμε τα ενοίκια να τα πληρώσετε εσείς

 3. Τα Δωδεκάνησα δεν ήταν στην πρόταση της πολιτικής προστασίας αλλά μπηκαν επειτα απο πρόταση του περιφερειαρχη. Πόσο πιο ………… Ευτυχώς που έχουμε περιφερειαρχη μετεωρολογο

 4. Ας αποφασισει ο λαος… τη μία παιρνουν μετρα..ολοι μουρμουριζουν…δεν παιρνουν μετρα παλι μουρμουριζουν… με τι ειναι ευχαριστημενοι οι ανθρωποι τελικα..;; Και σιγα η φουλ σεζον που χασαμε τις ουρες να μας περιμενουν εξω απο τα μαγαζια… Μία μερα ειναι κ οι ανθρωποι το ελαναν προληπτικά…. Θεός δεν ειναι κανεις…

 5. Καρογκιζιλίκια του περιφερειάρχη! Τα καφέ γεμάτα, και όλοι λένε να ανεβούνε στο Δίκαιο να παίξουν με το χιόνι… Θα έπρεπε στην Κω, να λειτουργήσει η τηλεεκπαίδευση και τα μαγαζιά κανονικότατα.
  Δηλαδή την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν θα χει κρύο και τα παιδιά θα φοράνε κοντομάνικα μέσα στις αίθουσες…
  Έλεος ή του ύψους ή του βάθους αυτό το κράτος. Ξέρει ότι είναι αναποτελεσματικό , οπότε λέει ας τα κλείσουμε όλα να μην έχουμε ευθύνη… Περιμένω αν θα στηθούν περιπολικά στους δρόμους προς το βουνό λόγω παγετού…

 6. Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διαχειριστεί καμία μη στρατιωτική κρίση.
  Γιατί οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση αυτών των μη στρατιωτικών κρίσεων, εργάζονται (δεν υπηρετούν) σε θεσμούς χωρίς σύστημα, πειθαρχία, αξιολόγηση και αίσθηση αποστολής

 7. Κλείνουν τα μαγαζιά για 2 ποταμούς χιόνι στο βουνό. Γελάει ο κόσμος με τους ικανούς πολιτικούς. Έτσι φαίνεσαι καλός, βάζει όλους τους τεμπέληδες να κάτσουν περισσότερο. Τα παιδιά μας έκαναν ( και καλά) μάθημα μέσω Webex. Τώρα που είναι αργία, πες σε δάσκαλο να κάνει μάθημα. Είναι φαίνεται δύσκολο να κάνεις μάθημα από το σπίτι όταν όλο το νησί βγάζει selfies στη Ζιά. Κρίμα είναι , ψυχή δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι? Μόνο εμείς οι επιχειρηματίες θα βγάζουμε selfies? Αααα και που είστε, το ενοίκιο θα μας το πληρώσει ο κ. Παππάς, ο περιφερειάρχης ή ο Δήμαρχος?

 8. Κάντε εσείς όλοι οι έξυπνοι μάθημα με ανοιχτά παράθυρα με τέτοιες θερμοκρασίες … επίσης λόγο webex αφήστε τα παιδιά σας σπίτι μόνα τους … ε και κάποια στιγμή έλεος … προέχει η ασφάλεια και η οικογένειά μας και όχι τα παλιό χρήματα που προσκυνάτε κάποιοι …

 9. Ενώ τις άλλες μέρες τα μαγαζιά σας ήταν γεμάτα κόσμο … με τις τιμές που έχετε κάτσετε να βαράτε μύγες με «Ελπίδα» ή χωρίς …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.