ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγαλοπρέπεια και αρκετούς προσκυνητές παρά το τσουχτερό κρύο ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Αντωνίου Κω με κ. Ιερεμία

1
1588

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία (ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ χοροστάτησε στον Εσπερινό του Αγ. Αντωνίου στον Χάντακα Πυλίου) εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Αντωνίου, στην Κω, στο Ιερό Παρεκλήσιο το οποίο βρίσκεται πίσω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου, επί της οδού Γ. Ιωαννίδη.

Τον εσπερινό τέλεσε μαζί του ο π. Κωνσταντίνος Καματερός της ενορίας Αγίου Νικολάου Κω, ενώ τους ύμνους απέδωσαν μεγαλόπρεπα και κατανυκτικά ο Πρωτοψάλτης καθηγητής Γεώργιος Σακέλλης και οι ιεροψάλτες Κωνσταντίνος Χατζηάμαλλος και Νικόλαος Παπαθωμάς.

Το ιστορικό αυτό παρεκκλήσιο χρονολογείται από τις αρχές του 1700 οπότε και λειτούργησε ως ενοριακός Ναός. Στην συνέχεια ανακατασκευάστηκε εκ βάθρων, έπειτα από σεισμό, από την Θάλεια Παρθενιάδου εις μνήμην του γιου της Αντωνίου, το 1897.

Τελευταία, επισκευάστηκε μετά τον σεισμό του 2017 με δωρεάν μελέτη-επίβλεψη από τον μηχανικό Ν. Μυλωνά και με την προσφορά δωρητών.

Το πρωί θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θ. λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Βιογραφία Μεγάλου Αντωνίου

Ἔχει τι μεῖζον οὐρανὸς καὶ τῶν Νόων,
Ἔξαρχον Ἀντώνιον Ἀσκητῶν ἔχων.
Ἑβδομάτῃ δεκάτῃ Ἀντώνιον ἔνθεν ἄειραν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ