Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα – Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί στην κυβέρνηση

17
1872

Παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα εισηγήθηκαν οι ειδικοί στην κυβέρνηση

Την παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα και την επανεκτίμηση στη συνέχεια εισηγήθηκαν οι ειδικοί, οι οποίοι στη συνεδρίαση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης εκτίμησαν τα επιδημιολογικά δέδομενα και έκριναν ότι τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα πρέπει να συνεχιστούν και μετά την Παρασκευή.

Όπως έγραφε το Newsbomb.gr από χθες, Τρίτη (11/1), τα μέτρα θα παραταθούν για μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τις 23 Ιανουαρίου η κοινωνία θα κινηθεί με τα μέτρα που ισχύουν μέχρι την Παρασκευή και τα οποία είχαν ανακοινωθεί πριν την αλλαγή του χρόνου.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ θα είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κυμανθούμε ανάμεσα στις 25 με 27.000 μολύνσεις.

Τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους.
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όσο και ο Μάκης Βορίδης, επανέλαβαν ότι από τις 16 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να βεβαιώνονται τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών που δεν επέλεξαν να εμβολιαστούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είμαι υπέρ της υποχρεωτικότητας για την πληρωμή των χρεών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ με απειλή προστίμου 100.000 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης

    • Βάλε 200 η 300 χιλιάδες τζάμπα είναι η ////ριες δεν χρεώνονται και δεν τοκίζονται!

    • Είμαι υπέρ να σου γίνει μικτός έλεγχος Εφορία και ΙΚΑ να δίνουμε τι πληρώνεις και πόσους δηλώνεις στην εργασία σου και της ώρες εργασίας και το κυριότερο αν δίνεις τα επιδόματα τόν δώρον

  2. Στενοχωριεται ο Χατζηνικολαου που στενοχωριεται ο Ευάγγελατος που στενοχωριεται ο Πορτοσαλτε που ///////// ο Μητσοτάκης

  3. Μα ήδη τα ΜΜΕ σήμερα ανακοινώνουν «επιπεδοποίηση» αριθμού κρουσμάτων και υποχώρηση της Όμικρον…
    Όλα στημένα, προετοιμάζουν την αυριανή ανέμελη συνέντευξη του πολυχρονεμένου μας. Όλα καλά. Νικάμε. Ξανά.

  4. Ξεχνάτε ότι κυβερνησατε. Ξεχνάτε ότι αποτύχατε. Ξεχνάτε ότι τιμωρηθηκατε. Ευτυχώς που υπάρχεις και δεν είχαμε κανένα συριζοσκουλο σήμερα . Τρέμω στην ιδέα. Κυριάκο δώσε πόνο. Θα τους περάσει.

  5. Το διεθνές συμβούλιο φαρμάκων θα ανακοινώσει διακοπή των επαναλαμβανόμενων δόσεων εμβολίων. Ο λόγος είναι ότι υπερβάλλουν πιέζοντας και αφυπνίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα να υπερ λειτουργεί. Ισχυρίζονται ότι μια δόση σε ένα χρόνο σε όλους τους εμβολιασμούς και άλλων ασθενειών είναι αρκετή . Άλλωστε και με μια η και με τρεις δόσεις πάλι αρωσταινουν με κορονοιό. άλλοι τον περνάνε ελαφρά και άλλοι καταλήγουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ