ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τα Θεοφάνεια στην Κω | Τον Σταυρό έπιασε για τρίτη φορά ο Δημήτρης Κανάρης

2
4813

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν σήμερα στην Κω τα Θεοφάνεια (την ώρα της τελετής Αγιασμού των υδάτων έφτιαξε και φέτος ο καιρός που το πρωί ήταν βροχερός και η μέρα έγινε ηλιόλουστη).

Πολύς κόσμος παρακολούθησε το πρωί τη Θεία λειτουργία και στην συνέχεια την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού που τελέσθηκε  στον ιερό ναό του Αγ. Παύλου Κω όπου καιφέτος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας (ο κ. Ναθαναήλ μετέβη στην Καρδάμαινα) και παρέστησαν οι εκπρόσωποι των Τοπικών αρχών,  ενώ στη συνέχεια συνόδεψαν την πομπή διά της οδού Θεμιστοκλέους έως την ξύλινη προβλήτα πίσω από τη ΔΕΗ,  όπου και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού με απόλυτα ήρεμη θάλασσα και καλοκαιρία.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Γεν. Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Διακοπαναγιώτης, ο π. Περικλής Κιάρης και ο Διάκονος π. Περικλής Πουλέντσης.

Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης Δημήτρης Τσάμπαλλας και ο Γιώργος Κιάρης.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιωμένος από τις τοπικές αρχές τον Έπαρχο Κω-Νισύρου Γ. Καμπανή, την Πρόεδρο του Δημ. συμβουλίου Δ. Τελλή, τους Αντιδημάρχους Στ. Καμπουράκη και Στ. Πη, τον Δημ. σύμβουλο Σ. Δουδούς, τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο Θ. Τριαντάφυλλο, τον Ταξίαρχο – Αστυνομικό Διευθυντή Λ. Θάνο, εκπροσώπους των λιμενικών και λοιπών αρχών, φορέων και υπηρεσιών τέλεσε τον μεγάλο Αγιασμό.

Ακολούθησε η  κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα, οπότε και βούτηξαν φέτος 25 κολυμβητές διαφόρων ηλικιών για να πιάσουν τον σταυρό. Και φέτος το σημείο ρίψης του Σταυρού ήταν λίγο μακριά από την εξέδρα όπου έπεσαν οι κολυμβητές και χρειάστηκαν να κολυμπήσουν λίγο παραπάνω.

Τον σταυρό έπιασε ο Δημήτρης Κανάρης (για τρίτη φορά συνολικά) (ΒΙΝΤΕΟ)

Παράλληλα παραπλέοντα σκάφη του Λιμενικού και της ΕΟΔ απέδιδαν τιμές.

Από τη Θεία λειτουργία της εορτής των Θεοφανείων στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω:

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ