Κορωνοϊός: Με αρνητικό PCR τεστ όλοι οι ταξιδιώτες (και οι εμβολιασμένοι) που εισέρχονται στην Ελλάδα

23
1896

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 06:00 – Παραμένει σε ισχύ και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η Ελλάδα θα δέχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όλοι οι επισκέπτες επισκέπτες από το  εξωτερικό με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών, ανεξαρτήτως αν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Επέλαση της Omicron σε Βρετανία και Δανία

Η απόφαση αυτή του υπουργείου Υγείας σχετίζεται άμεσα με την επέλαση της μετάλλαξης Omicron σε αυτές τις δυο χώρες και με δεδομένο πως θα αυξηθούν οι αφίξεις ενόψει Χριστουγέννων.

Χαρακτηριστικά, στη Βρετανία η Omicron επεκτείνεται με ραγδαίο ρυθμό, με τα κρούσματα της παραλλαγής να ανεβαίνουν κατά 50% σε μία μόνο μέρα, την Τρίτη, και πάνω από 1.500 Βρετανοί να μολύνονται από το συγκεκριμένο στέλεχος σε 24 μόνο ώρες. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε και ο πρώτος θάνατος από την Omicron. Συνολικά, οι νοσούντες στη Βρετανία από την Omicron έφτασαν χθες τους 4.713, ωστόσο εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος.

Και η Δανία, ωστόσο, ξεπέρασε την Τρίτη για πρώτη φορά, τα 1.000 κρούσματα της Omicron (1.098) μέσα σε μία ημέρα και οι αρχές εκτιμούν ότι το στέλεχος αυτό θα επικρατήσει στην Κοπεγχάγη εντός της εβδομάδας. Η χώρα, που βρίσκεται στην πρωτοπορία όσον αφορά τον αριθμό τεστ αλλά και την αλληλούχιση του γονιδιώματος για τον εντοπισμό των παραλλαγών, είχε καταγράψει μέχρι χθες συνολικά 4.535 κρούσματα της Όμικρον, σύμφωνα με τον απολογισμό της Υπηρεσίας Ελέγχου Μολυσματικών Ασθενειών (SSI). Η εξάπλωση της νέας παραλλαγής είναι θεαματική, μόλις δύο εβδομάδες αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Δανία, στις 28 Νοεμβρίου. Ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε δύο με τρεις ημέρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Τα περισσότερα (περίπου 2.700) έχουν εντοπιστεί στην Κοπεγχάγη και τα περίχωρά της.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πως τα εμβόλια ΔΕΝ προστατεύουν από τη νοσηση. Το ήξερε ο Μητσοτάκης, το βλέπαμε κι εμείς. Τρεεεξτε λοιπόν για την τρίτη δόση. Αν δεν το καταλάβατε, το εάν δουλεύουν τα εμβόλια ή οχι, θα το μάθετε μόνον αν έρθετε σε επαφή με κρούσμα, με φορέα του ιού. Αν νομίζατε πως σας προστάτευε τόσο καιρό, μάλλον τυχεροί ήσασταν. Τόση λύσσα από τα ΜΜΕ να εμβολιαστουμε για το….καλό μας, τόση τρομοκράτηση, είχαμε να δούμε από τα Μνημόνια… Τσιουάουα….

    • ΕΚΑΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ συνανθρώπους μας χάσαμε προχθές. Έχουν μαζευτεί μερικοί πανηλίθιοι ψεκασμενοι και ΕΚΤΕΙΘΟΝΤΑΙ καθημερινα. Μιλάμε για ΤΟΥΣ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΕΣ.

      • Εμβολιασμένοι φυσικά γι αυτό και διαγράψαμε τα στοιχεία να μην φαίνονται και φοβηθούν τα κορόιδα. Σοβαρευτείτε ΧΟΥΝΤΕΣ σε λίγο θα σας κυνηγάνε με τις ΣΥΡΙΓΓΕΣ οι ίδιοι οι ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ και οι συγγενείς τους

      • Από τους 130, τους 110 τους δολοφόνησε ο Αφέντης σου. Αυτός που σε πληρώνει για να παριστάνεις τον σχολιαστή. Γαλάζιο τρολ, κανέναν δεν εξαπατάτε πια. Ούτε εσύ, ούτε ο Εγκληματίας.

      • Σε έπιασαν κορόϊδο. Πέθανε η Ροζίτα Σώκου 99 χρονών ένας Δεσπότης 85 χρονών κάτι άλλοι ηλικιωμένοι καμια 40αρια εμβολιασμενοι κτλ κτλ. Αϊ σαπέρα. Κάτι ένστολοι κάτι ποδοσφαιριστές νέα παιδιά πάνω στα καλά πέφτουν σαν κοτόπουλα.Ψεκασμενος είναι ο Τσιτσιπας ο Τζόκοβιτς ο Αντετοκούμπο. Μπετοβλακας μάλλον είσαι εσύ κοίτα τον καθρέφτη.Αντε ότι σου σερβίρουν λες. Κοίτα γύρω σου με τα μάτια σου.

      • θα τρώς την αναμνηστική κάθε τρείς μήνες όπως δήλωσε ο τηλεμαιντανός Βασιλκόπουλος. Τι δεν μπορείς να καταλάβεις ρε βλήτο; Τα εμβόλια που κάναμε παιδιά ήταν για να ΜΗΝ κολλήσουμε ανεμοβλογιά, ιλαρά κ.λ.π. και ΔΕΝ κολλήσαμε. Αυτά του ονομάζουν εμβόλια κατά του Covid γιατί δεν προστατεύουν εσάς που τα κάνατε να μην κολλήσετε, να μην νοσήσετε, να μην νοσηλευτείτε, να μην μπείτε σε ΜΕΘ και τέλος να μην πεθάνετε; Και αν βγάλεις τις παρωπίδες σου και προσέξεις τα επίσημα στοιχεία της 2ης ΔΥΠΕ θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότεροι νεκροί είναι εμβολιασμένοι. Δεν σου αρέσει έεε;;;

    • ΣΩΣΤΑ. ΚΑΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ DRONES ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΡΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΟΥΝ

  2. Άλλος ένας ηλίθιος που νομίζει ότι κάνει προπαγάνδα.Ρε βλημα Καλα το χωριό σου ,εδώ μιλάμε όλος ο κόσμος έχει πρόβλημα ασήμαντο ανθρωπακι.Ποιος …στηκε για το κόμμα σου;

      • Δες βρε ποσοι ξαφνικοι θανατοι. Οι υπολοιποι απο κοβιντ ειναι λογω εγκληματικης αδιαφοριας του συστηματος υγειας. Δεν παρακολουθεις τα συστημικα καναλακια?

  3. Κίνηση πανικού,αυτογελοιοποιίται ο Θίασος..πως να σταματήσει την μετάδωση όταν είναι ήδη φουλ η χώρα

    και αν ήταν Απρίλιος θα έκλεινε το μάτι στους ξένους να έρθουν στον πιο safe προορισμό.
    Ρεζίλια,δήλωση αποτυχίας της διαχείρισης .
    Όταν έγραφα πριν μια βδομάδα ότι οι ξένοι που είναι στην Ελλάδα δεν τηρούν τα μέτρα,λέγοντας για παράδειγμα ότι έχω βίντεο από τις ουρές για check out της British και της Transavia στις 24/11/21 ημέρα τετάρτη ,όπου 400 άτομα δεν φορούσαν μάσκα στο Ελ.Βενιζέλος και οι υπάλληλοι φώναζαν τους ημεδαπούς επιβάτες να φορέσουν,ένα τσογλάνι βγήκε να πει αν έχω ταξιδέψει με την transavia..υπάψιν ότι έχω κάνει και την τρίτη,αλλά μιλώ από πέρσι για την λάθος διαχείριση του Θιάσου,που να πιάσις και τι να σχολιάσεις.
    Το γήπεδο μπάσκετ στο ΣΕΦ απόψε? το είδε κανείς το μπάσκετ απ την NOVA? Πρόβατα μας κάνανε.

  4. Δηλαδή ένας που βρήκε για εξωτερικό φθηνά αεροπορικά εισιτήρια πχ Γερμανία θέλει τα ίδια λεφτά με το μοριακό

  5. Ο μόνος ΗΛΙΘΙΟΣ εδώ μέσα είσαι εσύ.. Πιο βλήμα δεν υπάρχει.. Και περισσότερο καμμενος..! Ο κόσμος δεν έχει κανένα πρόβλημα, το μόνο πρόβλημα το δημιουργούν τα ρεμάλια οι » γιατροί» του κ@λου και οι πουλημένοι δημοσιογράφοι με την προπαγάνδα… Σου είπα βρε ηλιθιε ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ.. Σε έχουν φλομώσει ΣΤΟ ΨΈΜΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΛΆΚΩΣΗ ΕΧΕΙΣ ΠΆΘΕΙ ΜΑΛ@ΚΥΝΣΗ ΑΠΟΒΛΆΚΩΣΗ…. ΚΑΙ ΠΉΓΑΙΝΕ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ 4Η, ΔΟΣΗ…

  6. Για πες μας, φωτισε μας Δασκάλε! Δεν πιάνουμε ΣΚΑΙ στο χωριό, που να τα ξέρουμε όλα αυτά. Εμείς μια χαρά ζούμε εδώ. Εσείς, έτσι, με τον τρόμο την περνάτε; Και τον διαχέετε ( επί πληρωμής φαντάζομαι, ο Πέτσας δεν άφησε…《γαλάζιο ά(χ)ριστο》 χωρίς γερό… δωρακι) , ώστε να ακινητοποιήσετε τα πλήθη, πριν τα στιβάξετε στην σειρά για το…. σωτήριο τρύπημα. Κάτι με σφαγείο ζώων μοιάζει, με ετεροχρονισμένους όμως, απροσδιοριστους θανάτους, Ξαφνικίτιδα νομίζω αποκαλείται το φαινόμενο στην αρχαία Σανσκριτική γλώσσα. Οι τυχεροί πάντως, επιζούν μέχρι την 10η δόση.

  7. Βασικα72 ώρες είναι και είναι μέτρο προσωρινό για τις γιορτές.Θα μου πεις τι λεω εδώ που οι αναγνώστες δίνουν στο καραφλό που πουλάει κρέμες για την καράφλα 12%

  8. Σωστό και δίκαιο…ο εμβολιασμός μας προφυλάσσει…είναι το όπλο μας…αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε…
    Σταματήστε τις παραφιλολογιες και κάντε αυτό που πρέπει…
    Εμβολιασμός και προσοχή..

    • Άντε ηλίθια να το πεις στους Πακιστανούς που μπαίνουν στο μετρό ανεμβολίστοι

      στα μέσα μεταφοράς χωρις προφυλάξεις,στους Ρομά,στους μετανάστες που ζουν στα καταλύματα στην Κω και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και παλιά ξενοδοχεία που μαζεύονται καμία δεκαριά σε κάθε δωμάτιο..άντε βλαμμένη

  9. Τελικα ειμαστε λαος που δεν μαθαινουμε απο το παρελθον.Ενω πριν χρονια ( οχι παρα πολλα) ειχαμα ζησει εμφυλιο και σκοτωνομασταν στην κυριολεξια μεταξυ μας, δεν πηραμε το μαθημα μας και παλι προσαθουμε να «φαγοθουμε».Θεωρω οτι λαος που ξεχναει το παρελθον,δεν εχει μελον.Θα μου πει καποιος μην συγκρινεις τον εμφυλιο με αυτα που συμβαινου σημερα,θα απαντησω:επειδη δεν σκοτωνομαστε σωματικα μεν αλλα το κανουμε ψυχικα.Οποτε η διχονοια διαιωνιζεται.Τωρα η μονη μου ελπιδα ειναι να βρεθει ενας ηγετης να μας ενωσει,διαφορετικα τα ιδια με τον παρελθον.

    • Καλα τα λες, αλλά αυτή είναι η Ελλάδα, αυτοί οι νεοΈλληνες. Όμως και μονο που κυβερνά δικτατορικά ο Μητσοτάκης και κάποιοι χειροκροτούν εκστασιασμενοι, αρκεί για να μας χωρίζει άβυσσος. Η αποθέωση του ΕΓΩ, πως να αντιμετωπιστεί από το άπραγο ΕΜΕΙΣ;; Ο πλήρης έλεγχος των μαζών από τα καλοπληρωμένα και πλήρως συνεργαζόμενα με το καθεστώς ΜΜΕ, δεν αφήνει ακτίδες αισιοδοξίας. Οι Πολιτικοι αυτού του τόπου, είναι απόλυτα υπεύθυνοι για όσα βιώσαμε ιστορικά ως Έθνος, χιλιάδες χρόνια τώρα… Κι όσο δεν μαθαίνουμε από την Ιστορία, είμαστε καταδικασμένοι να την ζήσουμε ξανά. Καλό βόλι στις επόμενες εκλογές και μέχρι τότε καλό καναπέ και καλές επιλογές στο τηλεκοντρόλ… Έχουμε μάθει να αποφασίζουν πριν από εμάς, για εμας και χωρίς εμάς… Ίσως μας βολεύει κιόλας, βρίζοντας τους στο τέλος και καταψηφιζοντας τους….στο τελος, να μην αναλαμβάνουμε την ευθύνη, πως ότι μας συμβαίνει ΕΜΕΙΣ ξαι μόνον ΕΜΕΙΣ το επιλέξαμε.

  10. Ολοι οι χαζοί που εμβολιαστηκαμε θα πεθανουμε και θα μείνουν στον κόσμο η ανώτερη φυλή των ΨΕΚ που πίστεψε τον προφήτη Πετρακο και το youtube που δείχνει την αλήθεια πίσω από τα εμβόλια.
    Οπότε μη σκατε ωρε παλικάρια σύντομα ο κόσμος θα είναι δικός σας .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ