Κως: Τα εγκαίνια της νέας δομής στο Πυλί με Μηταράκη & Σχοινά (Φωτογραφίες και βίντεο)

86
7297
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Κως: Τα εγκαίνια της νέας δομής στο Πυλί παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μαργαρίτη Σχοινά και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου  κ. Νότη Μηταράκη, των βουλευτών Δωδεκανήσου, του Περιφερειάρχη και των τοπικών αρχών.

Βίντεο:KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

Νέα ΚΥΤ σε Λέρο και Κω εγκαινίασαν οι Μαργαρίτης Σχοινάς και Νότης Μηταράκης
Δυο νέα κέντρα υποδοχής μεταναστών σε Λέρο και Κω, εγκαινίασαν οι κύριοι Σχοινάς και Μηταράκης

Τα δυο νέα κέντρα υποδοχής εγκαινίασαν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Εγκαινιάστηκαν σήμερα οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές στη Λέρο και στην Κω. «Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Εικόνες σαν και αυτές που έζησαν τα νησιά μας την περίοδο 2015-2019 ανήκουν οριστικά στο παρελθόν», σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Τα νέα σύγχρονα και πολλαπλών χρήσεων κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης που εγκαινιάσαμε σήμερα στη Λέρο και την Κω αποτελούν ακόμη μια χειροπιαστή απόδειξη της αμέριστης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα», επισήμανε σε ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «χωρίς αμφιβολία ιστορική και αποτελεί τη σφραγίδα της υλοποίησης της απόφασης που λάβαμε ακριβώς πριν από ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2020, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέων κέντρων στα νησιά της πρώτης γραμμής, στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε στις κριτικές για κατασκευή μεγάλων κέντρων τη στιγμή που οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί αισθητά λέγοντας ότι τα πρόσφατα γεγονότα στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας έδειξαν ότι «το πρόβλημα αυτών των υβριδικών επιθέσεων με την εργαλειοποίηση απελπισμένων συνανθρώπων μας που καθίστανται όμηροι κυκλωμάτων διακινητών -με τις ευλογίες ανεύθυνων ηγεσιών- είναι πως πρόκειται για μεγάλο ζήτημα ασφάλειας και όχι μόνο μετανάστευσης και ασύλου. Και ως τέτοιο θέμα, απειλής και ασφάλειας αντιμετωπίζεται». Τα γεγονότα αυτά, συνέχισε, «μας υπενθυμίζουν και μας εγκαλούν για το πόσο άμεσα και απόλυτα χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη, ολιστική ευρωπαϊκή προσέγγιση στη μετανάστευση, τώρα περισσότερο από ποτέ». Η ευρωπαϊκή αυτή προσέγγιση, κατέληξε, «είναι μονόδρομος και περνά μέσα από τη συμφωνία για το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υπογράμμισε ότι «η ολοκλήρωση του Εθνικού Συστήματος Υποδοχής είναι βασικός πυλώνας της αυστηρής, αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζουμε από την πρώτη στιγμή». Επίσης, ανέφερε ότι «με σχέδιο, συστηματική προσπάθεια, υπομονή και επιμονή, έχουμε εμφανώς ανακτήσει τον έλεγχο του Μεταναστευτικού, έχουμε αφήσει οριστικά πίσω την κρίση που ξεκίνησε το 2015. Μία κρίση που ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη θέλουν να ξαναζήσουν. Σήμερα στη Λέρο και την Κω, όπως πριν από λίγες ημέρες στη Σάμο και σε λίγους μήνες στη Χίο και τη Λέσβο, ξεκινά μία νέα περίοδος. Εικόνες σαν και αυτές που έζησαν τη νησιά μας την περίοδο 2015-2019 ανήκουν οριστικά στο παρελθόν».

Ο κ. Μηταράκης παρατήρησε επιπλέον ότι με τις νέες δομές δίνεται «ένα οριστικό τέλος σε αστικούς πλέον μύθους», συμπληρώνοντας ότι οι δομές «δεν φτιάχνονται για μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών», «λειτουργούν αποτρεπτικά και ταυτοχρόνως προληπτικά για νέες μεταναστευτικές ροές» και «θα λειτουργήσουν ως αιχμή του δόρατος μιας πολιτικής που στοχεύει στη σκοτεινή δράση των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ακόμη, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκου και οι βουλευτές της ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης και Γιάννης Παππάς.

Ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, δήλωσε ότι «σήμερα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και άξονες της πολιτικής μας την ευρωπαϊκή συνεργασία και τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στεκόμαστε με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, απέναντι στις προκλήσεις του 21ου αιώνα».

Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκου επισήμανε ότι «στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, το νότιο Αιγαίο πλήρωσε τα προηγούμενα χρόνια πολύ βαρύ τίμημα -μεγαλύτερο από όσο του αναλογούσε- και κατόρθωσε να κρατήσει ψηλά την αξιοπρέπεια και τη φήμη, όχι μόνο των νησιών του, αλλά και της χώρας ολόκληρης, τιμώντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό της» και συνέχισε λέγοντας ότι «η θωράκιση των νησιών απέναντι σε καταστάσεις και κινδύνους αντίστοιχους αυτών που αντιμετωπίσαμε το 2015, δεν μπορεί να είναι μια θεωρητική συζήτηση. Η γειτονία μας με την Τουρκία και η ιστορία, μας δείχνουν ότι οφείλουμε να λειτουργούμε στην βάση ενός συνεκτικού σχεδίου. Η προστασία των νησιών μας απαιτεί δράση και αποφάσεις που οδηγούν σε λύσεις».

Ο γενικός διευθυντής Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας MYTILINEOS, Παναγιώτης Γαρδελίνος, περιέγραψε τις δομές αναφέροντας ότι «σχεδιάσαμε, αναπτύξαμε και κατασκευάσαμε δομές υγείας, εκπαίδευσης, άθλησης, κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης και ασφάλειας, με παιδικές χαρές, με ειδικές δομές για οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες και ασυνόδευτα παιδιά, με καταστήματα για όλα τα απαραίτητα, με τον απαραίτητο βιολογικό καθαρισμό. Υιοθετήσαμε τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, και αξιοποιήσαμε τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας».

Οι δύο δομές

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σημειώνει ότι οι νέες δομές «περιλαμβάνουν όλες τις σύγχρονες τεχνικές και λειτουργικές υποδομές ώστε να καθίστανται ασφαλείς για διαμένοντες, εργαζόμενους αλλά και κατοίκους, καθώς είναι μακριά από τον αστικό ιστό. Πρόκειται για δομές που εγγυώνται συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης σε ανθρώπους που αιτούνται διεθνούς προστασίας, αλλά και τους αναγκαίους όρους φρούρησης και περιορισμού για τους παράνομους μετανάστες που είναι προς επιστροφή/απέλαση».

Η νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή στη Λέρο αναπτύσσεται σε έκταση περίπου 60 στρεμμάτων στην τοποθεσία Λέπιδα. Είναι δυναμικότητας 1.780 φιλοξενούμενων και συγκεκριμένα: 1.440 άτομα γενικός πληθυσμός, 100 ασυνόδευτα ανήλικα και 240 ευάλωτες ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες και γυναίκες. Οι χώροι διαμονής αναπτύσσονται σε 8.900 τ.μ. και διαιρούνται σε διακριτές ζώνες, ενώ αποτελούνται από επτά διώροφα κτίρια διαμονής των 1.000 τ.μ., τρία ισόγεια κτίρια διαμονής των 500 τ.μ. και ένα των 400 τ.μ. Η τοποθέτηση των αιτούντων άσυλο θα γίνεται βάσει εθνοτικών και κοινωνικών κριτηρίων (οικογένειες, άτομα με κινητικές αναπηρίες, σοβαρά προβλήματα υγείας, έγκυοι). Επιπλέον, προβλέπονται χώροι κράτησης ΠΡΟΚΕΚΑ για 360 άτομα. Στη δομή θα λειτουργούν επίσης υγειονομικοί χώροι, χώροι διοίκησης, χώροι δημιουργικής απασχόλησης, αίθουσα υπολογιστών, εστιατόρια, χώροι καταστημάτων, χώροι πλυντηρίων κουζίνας, δύο παιδιές χαρές, τρία γήπεδα και επτά ισόγεια κτίρια ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ο προϋπολογισμός κατασκευής είναι 35,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή στην Κω αναπτύσσεται σε έκταση περίπου 90 στεμμάτων, στην τοποθεσία του πρώην στρατοπέδου «Μακρυγιάννη», εκατέρωθεν της υπάρχουσας δομής. Είναι δυναμικότητας 1.540 φιλοξενούμενων και συγκεκριμένα: 960 άτομα γενικός πληθυσμός, 100 ασυνόδευτα ανήλικα και 480 ευάλωτες ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες και γυναίκες. Οι χώροι διαμονής αναπτύσσονται σε 8.900 τ.μ. και διαιρούνται σε διακριτές ζώνες, ενώ αποτελούνται από έξι διώροφα κτίρια διαμονής των 1.000 τ.μ, πέντε ισόγεια κτίρια διαμονής των 500 τ.μ. και ένα ισόγειο των 400 τ.μ. Και εκεί η τοποθέτηση των αιτούντων άσυλο θα γίνεται βάσει εθνοτικών και κοινωνικών κριτηρίων, ενώ προβλέπονται χώροι κράτησης ΠΡΟΚΕΚΑ για 600 άτομα. Επίσης, η δομή περιλαμβάνει υγειονομικούς χώρους, χώρους διοίκησης και φρουράς, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, αίθουσα υπολογιστών, εστιατόρια, χώρους πλυντηρίων και κουζίνας, χώρους καταστημάτων, τέσσερα γήπεδα, δύο παιδικές χαρές και πέντε ισόγεια κτίρια για άτομα με κινητικά προβλήματα. Ο προϋπολογισμός κατασκευής είναι συνολικά 39,36 εκατομμύρια ευρώ.

Και τα δύο κέντρα χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης/ Επείγουσα Βοήθεια.

Επισημαίνεται ότι για τις δύο δομές έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση Κλειστού Συστήματος Παρακολούθησης (CCTV), το οποίο χρησιμοποιεί «έξυπνο» λογισμικό με σκοπό να προειδοποιεί εγκαίρως για τυχόν έκτακτα συμβάντα, ενώ έχει τη δυνατότητα να δίνει ειδοποιήσεις και εικόνα στο Τοπικό Κέντρο Συμβάντων, στο Κέντρο Ελέγχου στην Αθήνα και στα Κέντρα Ελέγχου λοιπών εμπλεκόμενων φορέων, όπως η Ελληνική Αστυνομία. Επίσης, υπάρχει διπλή περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ, καθώς και τουρνικέ με καρταναγνώστες, με χρήση δακτυλικού αποτυπώματος, στις διακριτές ενότητες της δομής για την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο, με σκοπό την προστασία των εργαζόμενων σε αυτές αλλά και των ευάλωτων ομάδων, όπως τα ασυνόδευτα παιδιά και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

86 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπραβο σε οσους εφτιαξαν αυτο το στολιδι δειχμα πολιτισμου για τους ατυχους συναθρωπους μας που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα.

 2. Ρε πάτε καλά;;;μας διαφημίζετε τις νέες κατοικιες των μουτζαχεντίν που θα κατακλύσουν σε λίγο το νησί χωρίς να μπορούν να προωθηθούν στην ενδοχώρα αντί να μας δείχνετε έργα τύπου νοσοκομείου τις εκκλησίες τις οποίες μετρούν πέντε χρόνια σχεδόν αφτιαχτες και πολλά άλλα δημόσια ιδρύματα που έχει ανάγκη ο τόπος;;;όταν θαρθει η ώρα να πάρετε ψήφο αυτό θα μας αντιπαραθέσετε;;;για τον ΣΥΡΙΖΑ φωνάζαμε αλλά και εσείς τα ίδια …..εισαστε

  • Υπαρχει Θεια Δικη για τον καταστροφεα…
   το νησι της καρδιας του υποφερει απο την ρατσα του…δηλ τους (β)ρωμα….!!χαχαχχ
   σαρδαναπαλε..θα φας πολυ μαυρο!!!

 3. ΑΥΤΙΞ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ HOT SPOT ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΣΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

  ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛ.ΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΕΚΕΙ. ΑΛΗΤΕΣ.. ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΤΟΝ ΟΤΑΝ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑΣ ΣΑΣ………

 4. Ο περιφεριαρχης είναι μες στην τρελή χαρά.ολο χαμόγελα είναι.Ειναι γιατί συγουρευτηκε ότι φτιάχτηκε το κέντρο εδώ κι έτσι δεν θα έχει ούτε έναν λαθρομετανάστες στην Ρόδο!!!!!!Βρε αντε γεια ………….

 5. Ενα νοσοκομείο δεν αξιωθηκαν τοσα χρονια , ολοκληρο χωριο το έστησαν σε ενα εξάμηνο……μαλιστα

 6. Να είχαμε τέτοιες υποδομές και στα σχολεία μας τι ωραία που θα ήταν !!! Να είχαμε νοσοκομείο τι ωραία που θα ήταν !!! Απορία, γιατί κάνατε αγιασμό και δεν καλούσατε το χότζα ;;; Αγιασμό σε κατοικίες αποκλειστικά για μουσουλμάνους

 7. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕ, ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ Η ΔΟΜΗ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ;;; ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

 8. Τώρα θα αποτρέψετε τους λάθρο με τόσο χλιδή , καμαρώνετε κιόλας για την καταστροφή του νησιού.

  Η ιστορική αλληλεγγύη της ευρωπαϊκής ένωσης με 39 εκατομμύρια δεν είναι για τους Έλληνες. Είναι για τους λάθρο που με το έτσι θέλω ήρθαν και εγκαταστάθηκαν έχοντας περισσότερα προνόμια από εμάς.
  Παρεμπιπτόντως βρείτε έναν και μόνο έναν Σύριο που θα μείνει εκεί.

 9. Συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη και στους υπόλοιπους που μετέτρεψαν την Κω, τόπο «σκλαβοπάζαρου της Ευρώπης». Μπράβο που για έναν μίσθο, κάποιοι ξεπουλήθηκαν και χαίρονται στις πλάτες απελπισμένων ανθρώπων που ξεριζώνονται. Μπράβο που μετέτρεψαν ένα προικρισμένο νησί σε Γκουαντάναμο. Μπράβο που σε λίγο θα υπάρχουν άφθονα εργατικά χέρια ώστε η υπερωρία να είναι ακόμα πιο λίγο από το 1,27 ευρώ που είναι τώρα για τους Έλληνες.

 10. Καραγκιόζηδες πολιτικοί πουλημένα τομάρια για τους μαο μαο φτιάξατε μια δομή με τα όλα της να φτιάχνεται και για τους πολίτες της κω ΝΈΟ νοσοκομείο παιδικές χαρές με προδιαγραφές δρόμους με προδιαγραφές..

 11. Παω στοίχημα οτι εκτος απο τον ΨΙΤ που απαλασεται λογω βλακειας οι υπολοιποι που σχολιαζουν εναντιων ειναι ανεμβολιαστοι.Τυχαιο;

  • ΠΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ

 12. Μπραβο σολους που εδωσαν το70 τσ εκατο στην νυν περιφερειακη αρχη. Αποκλειστικο εργο τους επρεπε ομως να ειναι και παροντες να χειροκροτουν

 13. Πλακα πλακα το Πυλι θα γινει το πιο πλουσιο χωριο της Κω θα ξεπερασει και την πολη. Ο ΑΟ Πυλιου θα χτυπησει κ το πρωταθλημα στην α κατηγορια αμα βαλει και μαυρους μεσα

  • Για τριακοντα αργυρια ξεπουλησατε τον τοπο σας και το μελλον των παιδιων σας Πυλιωτισταν θα σας λενε

 14. Τα νησιά του αν. Αιγαίου υπάρχει σχέδιο να μετατραπούν σε ανεξάρτητη ζώνη με διεθνή επιτροπεία. Αυτά υλοποιούνται αργά αλλά σταθερά. Οι Έλληνες, και ειδικά οι ντόπιοι είναι τελείως ηλίθιοι που στήριξαν τέτοιες πολιτικές.

 15. Είστε η ντροπή της χώρας όσοι κουστουμαρισμενοι καμαρώνετε και κορδωνεστε στις φωτογραφίες!!για το καμάρι των Τσαμπικων δεν είχαμε καμμία αμφιβολία αφού έτσι εξασφαλίζουν την ηρεμία τους!!να καμαρώνουν όμως και οι δικοί μας για αυτή την κατάντια είναι κάτι που θα μας μείνει αλησμόνητο!!ΟΚ να θυμάστε μόνο τα έργα σας όταν θα στέκεστε μπροστά μας και θα ζητάτε την ψήφο μας ρεμαλια

 16. ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙΑ ΧΡΥΣΑ ΡΟΛΟΓΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!!ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΘΡΕΦΤΆΚΙ Α ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!ΕΜΕΤΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΣΑΜΠΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΜΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΓΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΜΕ ΣΚΑΦΗ ΕΞΠΡΕΣ!!!ΝΔ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!

 17. Άκουσα τον κ. Μυταρακη να λέει ότι πραγματοποιήθηκε αυτό που είχε υποσχεθεί για το νησί εμείς αυτά περιμέναμε ντροπή τους. Τα δικά μας παιδιά δεν έχουν σχολεία η παιδεία πάει κατά δ…… λου το νοσοκομείο τίποτα σήμερα νομίζω ότι απογοήτευσατε όλο το νησί σχεδόν κ το καλύτερο αγιασμό που;

 18. αγιασμό σε αλλόθρησκους είχε νόημα ?????
  Η ΕΕ έδωσε 40 εκατ. € για την κατασκευή του ΚΥΤ, δεν μπορούσε να δώσει και άλλα 20 να γίνει το νοσοκομείο ?
  Δεν υπάρχουν σχόλια, μόνο θλίψη για την εικόνα της Κω !!!

 19. Που είναι τα παιδιά που καίγανε το Πυλι..
  Να σας πω εγώ.
  Όλοι δουλεύουν εκεί.. Συνοροιοφυλακες σεκιουριταδες γραφεία φαγητό κ.λ.π.
  Μια χαρά τα έφτιαξαν και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε και άδειασε η πόλη που με τις ανοησίες του τότε Δημάρχου καταστράφηκαν,και η Ν.Δ. τώρα..
  Αν σταματήσουν οι ροές θα το μετατρέψουμε σε φυλακές,σε νοσοκομείο…θα δούμε.. Τώρα τσιμουδιά..

 20. Ολα τα δεξιά προβατα βαραγαν παλαμάκια,κάποια φερέφωνα τρίβουν τα χέρια τους απο την κονομα. Εγκαίνια στα σπίτια των Ταλιμπάν που θα γεμίσουν το νησί,κ ο Έλληνας στην ουρά για ένα ψωμί… κατάντια…Κουλη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση…

 21. Οι Έλληνες πεθαίνουν αβοήθητοι στα ράντζα των νοσοκομείων. Τα Ελληνόπουλα κάνουν μάθημα σε προκάτ παραπηγματα χωρίς θέρμανση και με τα ταβάνια να πέφτουν στα κεφάλια τους. Και σεις εγκαινιαζετε πενταστερα για τους λαθρο. Αλλά δε φταιει κάνεις εμείς φταίμε που σας ψηφίζουμε. Ελπίζω η νεολαία μας να ξυπνήσει και να μην ξανά ψηφίσει κανένα απ αυτούς τους ξεπουλημενους και ανήθικους πολιτικούς.

 22. ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ Κ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ Κ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Κ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ Κ ΟΛΗ Η ΔΗΜ.ΑΡΧΗ

 23. Τόσα χρόνια παρακαλάμε για νοσοκομείο,όλοι περνούσαν και περνούν με ευχολόγια και υποσχέσεις,για τους ισλαμιστές κατάφεραν όμως μέσα σε τρία τέσσερα χρόνια να σηκώσουν ολόκληρο χωριό και ήρθαν όλοι κορδωτοι και χρυσοστολισμενοι να τα εγκαινιάσουν!!και να μας δείξουν ότι είναι εδώ!!!ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

 24. 27/11/2021 θα γραφτεί στην ιστορία, ως μαύρη ημέρα για την Κω !!!!
  Η αρχή του τέλους ως 4ος τουρισμός προορισμός για την Κω !!!
  Προσωπικά με την περίφραξη που βλέπω φυλακή μου θυμίζει !!!

 25. o Περιφερειάρχης και οι σύμβουλοί του ήταν όλο χαμόγελα !!!
  Το 2023 θα κριθεί η κυβέρνηση και οι διοικούντες την Περιφέρεια και το Δήμο !!!
  Μάλλον ήταν χαμογελαστός γιατί στη Ρόδο, τέθηκε βέτο να μην υπάρχει δομή ΚΥΤ και το πέτυχε !!!!
  ΑΙΣΧΟΣ – ΝΤΡΟΠΗ – ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ – ΘΥΜΟΣ !!!!

 26. Κύριε περιφεριαρχα δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ θα τα πούμε στης εκλογές κοντός ψαλμός και όσοι είναι μαζί σου !!!θα σου στήλουμε της ευχές μας

 27. °Αυτός είναι ο Νότης

  °Ο Νότης κοροϊδεύει ένα ολόκληρο λαό

  °Ο Νότης φτιάχνει πολυτελείς κατοικίες και στεγάζει λαθρομετανάστες με όλα δωρεάν και μηνιαίο μισθό

  °Ο Νότης είναι ανθέλληνας, μισεί τους Έλληνες

  °Ο Νότης είναι διεφθαρμενος

  °Μη γίνεις σαν το Νότη

 28. Μία ιστορική μέρα για την πατρίδα και το νησί.Συγχαρητήρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση,στην Κυβέρνηση,τις ηγεσίες των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μας κάνετε υπερήφανους. Επιτέλους τα έργα γίνονται πράξη και δεν μένουν μακέτες.Επισης τα εγκαίνια έγιναν και ορθόδοξα με παπά περνώντας έτσι πολλά μυνήματα.

 29. Αχ καλέ ποτέ εγκαινιάστηκε αυτή η μεγάλη πενταστερη τουριστική ξενοδοχειακή μονάδα; Και εγώ δεν το πήρα χαμπάρι; Θα πάρω τηλ να κλείσω μια σουίτα με τον Νώντα.

 30. Μία Ευρωπαία κάτοικος της Κω βλέποντας τς ειδήσεις σήμερα,μου είπε ότι στο Λιμάνι δεν ακούει καν ελληνικά

  Όλες τις Αραβικές διαλέκτους ,Ασιατικά..για τόσο ξεφτίλα.
  Ο Πάπας σήμερα έκανε λόγο για την Μεσόγειο ότι έγινε υγρός τάφος παραμονή της επίσκεψής του στην χώρα μας,αλλά δεν λέει πόσους απ αυτούς τους δύστυχους απορρόφησε το Μονακό.
  Η υποκρισία των ράσων.

 31. Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παράταξης είπαν θα ακολουθήσουν τον κ.Παχο μετά την παραιτηση του, εάν ολοκληρώθη η επέκταση της δομής!!!!Τι θα κάνουν τωρα;;;;;;Οι τοπικοί σύμβουλοι πού δεν παραιτηθηκαν τότε ενώ το έλεγαν παντού, και το ψήφισαν κιόλας, τι θα κάνουν τώρα;;;;Έχουν λίγο τσίπα;;;;Γειά να δούμε!!!!

 32. Χυδαία επίδειξη απανθρωπιάς χτίζοντας φυλακές γκέτο αντί για υποδοχή. Τρώτε τομάρια να σκάσετε με τα παρεακια σας. Η δήθεν φιλοξενία μετά επαναπροωθήσεων περισσότερο για σύσταση συμμοριών εμφανίζεται.

 33. Βρε παιδια τα μισα σχολια τα κανει ο ψιτ…
  Καλα κανουν και τον λενε πιλιφαδι του πρωην.
  Εμεινε μονος ο καημενος, σαν τον ΧΙΟ, που κανει κομμα!!!

 34. Ποιος είναι ο σκοπός του αγώνα τούτου?
  Έτσι ρωτάει ο κακομοίρης, συφεροντολογος πάντα, νους του ανθρώπου, ξεχνώντας πώς η μεγάλη πνοή δε δουλεύει μέσα σε ανθρώπινο καιρό, τόπο ή αιτιότητα.

 35. Αρκούσε η απλή παρουσία του Δεσπότη μας χωρίς αγιασμό σε χώρο όπου μόνο αλλόθρησκοι ισλαμιστές θα εγκαταβιώσουν, με όσες συνέπειες θα ζήσει το νησί στο μέλλον.

 36. Σάν μακακας έτρεχα καί έτρωγα ξύλο καί δακρυγόνα νά μήν γίνει τό χοτ σποτ και ένα σωρό συμπατριώτες μου ντόπιοι και μη εργάζονται εκεί καί ζούνε τίς οικογένειες τούς. Λάθος μου , καλά έκαναν καί τό έφτιαξαν καί νά κάνουν καί άλλο νά γίνουν καί άλλες θέσεις εργασίας. Καί νά πάρουν και αρκετούς από εκεί μετανάστες στις δουλειές έξω, θερμοκήπια, οικοδομές κτλ. Καί Τζαμί νά κάνουν καί ναούς τού Βούδα καί σέ ότι άλλο πιστεύουν.

 37. BUSINESS ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ !!!!! 5000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΕΙ.
  ΕΡΓΑΛΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΑΛΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.
  ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ 1800 ΚΑΙ 1900 ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ «ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥΣ» ΚΗΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟ «ΣΠΑΝΙΟ» ΕΙΔΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ «ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ. ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ»…..ΕΚΕΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΗΡΕΜΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ.

 38. Ιωάννα ο υπαρχηγός σου για να βολευτεί μια χαρά μας το φόρεσε το χοτσποτ στο χωριό μας. Τι έχει να πεις για αυτό; Ντροπή και αίσχος νιώθω για όλους εσάς τους ψευτοπολιτικάντηδες. Να μην ξαναεμφανιστείτε στο χωριό μας το καλό που σας θέλω

 39. κόστος 40 εκατ. € για 1.540 άτομα δηλ. 26.000€/άτομο.
  Μήπως τα παραφούσκωσαν ????

 40. Η ΔΟΜΗ ΕΓΙΝΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΩΣ Ή ΚΑΚΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΛΛ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ Ο ΜΕΓΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΔΩ, ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΟΜΗ – ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΕ ΤΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ