Μητσοτάκης: Εκτός όλων των κλειστών χώρων από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι | Μόνο με τεστ στις εκκλησίες – Παύει να ισχύει το πιστοποιητικό για τους άνω των 60 στους 7 μήνες

41
3808

Μήνυμα προς τους πολίτες απευθύνει ο πρωθυπουργός

Μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, απευθύνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε live:

Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δ επιβράδυνε το τέλος της πανδημίας. Όπου ο εμβολιασμός προχωρεί, ο ιός υποχωρεί. Το βλέπουμε σε χώρες που είναι πιο μπροστά από μας. Εχουν επιλέξει το εμβόλιο πάνω από 7 εκατ. Ελληνες. Ομως, 555.000 άνω των 60 παραμένουν απροστάτευτοι. 1,5 εκατ, της ίδιας ομάδας συμπλήρωσαν πάνω από 6 μήνες από τον εμβολιασμό του. Γίνεται καθοριστική η τρίτη δόση του εμβολίου. Σχεδόν 9 στους 10 που είναι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, είπε ο πρωθυπουργός. πρόκειται για πανδημία ανεμβολίαστων, αφού οι εμβολιασμένοι ακόμη κι αν νοσήσουν, θα νοσήσουν ήπια. Οι διασωληνώσεις θα ήταν πέντε φορές λιγότερες.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού, έχει ως εξής:

Συμπολίτες μου,

Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας για να παρουσιάσω την πραγματική κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας. Να μοιραστώ τις σκέψεις μου για την έξαρση του τέταρτου κύματος που χτυπά ολόκληρη την Ευρώπη. Αλλά και να ανακοινώσω τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά από εδώ και στο εξής.

Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα δυστυχώς επιβράδυνε τον επίλογο του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο. Όμως παντού, τώρα, το εμβόλιο δίνει τη νίκη στον άνθρωπο και όχι στην ασθένεια. Στην υγεία και όχι στον πόνο. Στην ελευθερία και όχι στους περιορισμούς. Γιατί όπου ο εμβολιασμός προχωρεί, ο ιός υποχωρεί.

Το βλέπουμε να συμβαίνει σε χώρες με μεγαλύτερα ποσοστά θωράκισης από εμάς, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία ή στη Δανία μπορεί τα κρούσματα να αυξάνονται όμως εκεί τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ δεν γεμίζουν ασθενείς. Ούτε και οι απώλειες είναι μεγάλες.

Σήμερα, έχουν επιλέξει το εμβόλιο πάνω από 7 εκατομμύρια Έλληνες. Τρεις στους τέσσερις ενήλικες. Ωστόσο, 575.000 συμπολίτες άνω των 60 παραμένουν απροστάτευτοι και ξέρουμε ότι αυτούς χτυπά πιο σοβαρά ο ιός. Ενώ σχεδόν 1,5 εκατ. της ίδιας ομάδας συμπλήρωσαν 6 μήνες από τον εμβολιασμό τους. Αν και προστατευμένοι γίνονται πιο ευάλωτοι, καθώς έχουν λιγότερα αντισώματα.

Η επιστήμη, άλλωστε, μας προειδοποιεί ότι με τον καιρό η άμυνα του οργανισμού μας εξαντλείται. Συνεπώς, γίνεται καθοριστική και η ενισχυτική δόση του εμβολίου. Κι αυτό το στοιχείο είναι που συμπληρώνει τον κύριο στόχο μας: όλοι οι μεγαλύτεροι να κάνουν την πρώτη δόση και όλοι οι ήδη εμβολιασμένοι την τρίτη.

Σε αυτά τα δεδομένα κρύβεται και η αλήθεια για την πίεση στο Σύστημα Υγείας: σχεδόν εννέα στους δέκα ασθενείς που δοκιμάζονται, αυτή την ώρα, στις ΜΕΘ μας είναι ανεμβολίαστοι. Και όσοι νοσούν σοβαρά είτε δεν εμβολιάστηκαν καθόλου είτε δεν ενίσχυσαν την άμυνα του οργανισμού τους με την υπενθυμιστική δόση.

Πρόκειται, λοιπόν, πράγματι για πανδημία ανεμβολίαστων, αφού οι εμβολιασμένοι ακόμα και να νοσήσουν θα έχουν ήπιες συνέπειες. Σκεφτείτε ότι αν είχαμε τα ποσοστά θωρακισμένων ηλικιωμένων της Πορτογαλίας -και η Ελλάδα, θυμίζω, είναι δεύτερη στις μεγάλες ηλικίες στην Ευρώπη- οι διασωληνώσεις θα ήταν πέντε φορές λιγότερες.

Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας κρατούν ετοιμοπόλεμες τις δομές υγείας με υπεράνθρωπες προσπάθειες. Γι’ αυτό, μαζί με την ευγνωμοσύνη μου, επαναλαμβάνω τη δέσμευση πως θα σταθώ δίπλα τους. Αναγνωρίζοντας ότι μαζί, μέσα στην περιπέτεια, χτίζουμε το νέο ΕΣΥ που όλοι θέλουμε.

Κάνω για ακόμα μία φορά έκκληση να σταματήσουν ορισμένοι να προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη, κομματικοποιώντας το ανθρώπινο δράμα. Σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ καθαρό μυαλό και ενότητα. Όχι εργαλειοποίηση του πόνου και διγλωσσία, αλλά συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Η Ελλάδα θρηνεί αχρείαστες απώλειες γιατί πολύ απλά δεν έχει τα ποσοστά εμβολιασμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Κι αυτό παρά την άρτια εκστρατεία που οργάνωσε. Κυβέρνηση και κοινωνία, όμως, υπογράψαμε μαζί ένα συμβόλαιο τιμής: να μην ξανακλείσουμε, με ασπίδα το εμβόλιο. Και πρέπει να τηρήσουμε τους όρους αυτής της συμφωνίας.

Γιατί ας μην ξεχνάμε και ότι επειδή, ακριβώς, δεν περιορίσαμε την οικονομική δράση, η χώρα πέτυχε την τρίτη υψηλότερη ευρωπαϊκή επίδοση στην ανάπτυξη. Και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας, με τη δημιουργία 180.000 νέων θέσεων εργασίας. Και βέβαια με τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή, με τα πολλά τεστ που κάνουμε.

Συμπολίτες μου,

Όλα τα κράτη προσαρμόζουν συνεχώς τη στάση τους ανάλογα με τη συμπεριφορά του ιού, τις τοπικές, δημογραφικές ιδιομορφίες, αλλά και την ισορροπία μεταξύ της επάρκειας ενός μέτρου και της δυνατότητάς του να εφαρμοστεί και να αποδώσει. Αυτή την ευέλικτη πολιτική ακολουθούμε και εμείς στην ελληνική πραγματικότητα.

Ήδη, οι τελευταίες πρωτοβουλίες μας έχουν αποτέλεσμα: τις τελευταίες εβδομάδες κλείστηκαν πάνω από 350.000 ραντεβού για πρώτο εμβολιασμό. Και οι μισοί από όσους πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την τρίτη δόση, την έκαναν ή την έχουν προγραμματίσει.

Αυτό αποδεικνύει ότι η προτροπή και η ενθάρρυνση έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους γενικούς αφορισμούς περί υποχρεωτικότητας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι και όσοι ακόμη διστάζουν μπορούν ν’ αλλάξουν άποψη, ακούγοντας τι λένε οι ανεμβολίαστοι που νόσησαν. Αυτοί που είδαν τον θάνατο κατάματα στη μοναξιά ενός κρεβατιού της Εντατικής.

Αισιοδοξώ, επίσης, ότι θα ζυγίσουν πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Και θα αντιληφθούν ότι αν εμβολιαστούν και οι ίδιοι η ζωή τους θα γίνει, επιτέλους, πολύ πιο εύκολη. Χωρίς πρόσθετους περιορισμούς και οικονομικές επιβαρύνσεις, δίπλα στους ανθρώπους τους και άνετα μέσα στην κοινωνία.

Ακριβώς εκεί αποσκοπούν και τα συμπληρωματικά μέτρα που ανακοινώνω σήμερα:

Πρώτον, από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.

Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις.

Και πέμπτον, αλλά πρώτης σημασίας, ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή.

Με αυτό το σχέδιο προχωρούμε στο επόμενο δίμηνο. Για να έχουμε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι. Και μέχρι τότε οι συνεχείς έλεγχοι, τα πολλά τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας να σταθεροποιήσουν και να μειώσουν τα κρούσματα. Και οι εμβολιασμοί πρώτης και τρίτης δόσης, ιδίως στους άνω των 60, να μειώσουν τις νοσηλείες και τα θύματα.

Ειδικά για την ισχύ των πιστοποιητικών, μάλιστα, με επιστολή μου προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εισηγηθώ και η Ψηφιακή Ευρωπαϊκή Βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνον αν αναγράφει και την τρίτη δόση μετά το εξάμηνο. Ώστε να αποφύγουμε κάθε ρωγμή στο τείχος ανοσίας που έχει ήδη χτιστεί στην ήπειρό μας.

Συμπολίτες μου,

Πρόκειται, όπως διαπιστώνετε, για επιλογές ενθαρρυντικές και όχι κατασταλτικές. Με διάθεση πειθούς και όχι αντιπαράθεσης που γεννάει διχασμούς και κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Όπως έχω πει, περισσότερο από μία λάθος άποψη με πληγώνει μία λάθος απώλεια. Γι’ αυτό και συνεχίζω να σας καλώ να ακούσετε τη φωνή της πραγματικότητας γύρω μας: τον θρήνο για την έγκυο και τα νέα παιδιά που χάσαμε. Τα λόγια όσων πίστεψαν σε ψέματα και έζησαν τη φρίκη της Εντατικής. Αλλά και την αγωνία των γιατρών μας.

Σας καλώ επίσης να γυρίσετε την πλάτη στον φόβο και σε κάθε τσαρλατάνο που, για τη δική του δημοσιότητα και προβολή, εμπορεύεται την άγνοια. Η απειθαρχία στις εκκλήσεις των ειδικών δεν είναι πράξη «αντίστασης» στο κράτος, αλλά υποχώρηση της λογικής και του κοινού συμφέροντος. Παράδοση στο σκοτάδι και στον κίνδυνο.

Και επαναλαμβάνω: αν το σύνολο των μεγάλων ηλικιών εμβολιαστεί, ο κορονοϊός θα μετατραπεί σε ένα είδος εποχιακής γρίπης. Και αν όλοι τηρήσουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, τότε ίσως εξαφανιστεί. Με τη στάση του καθένα μας στο σπίτι, στη δουλειά, στις συναναστροφές μας, με το να γίνουμε οι ίδιοι φύλακες της υγείας μας.

Αυτό ακριβώς σας ζητώ να κάνουμε. Επιστρατεύοντας ξανά τη σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και πολιτών, που φέρνει θαυμαστά αποτελέσματα. Ακολουθώντας τις οδηγίες της επιστήμης και του κράτους. Και κάνοντας πράξη το μόνο σύνθημα που οδηγεί στην αισιόδοξη επόμενη μέρα: Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε!

41 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ.. '' Σας καλώ.. να γυρίσετε την πλάτη στον φόβο και σε κάθε τσαρλατάνο.. ''

  ΣΥΜΦΩΝΏ!!! .

  (ενας ανεμβολίαστος!

  • Οσο υπαρχουν ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ και δεν θελουν να δουν την πραγματικοτητα και ποσοι πεθαινουν ΗΛΙΘΙΟΔΩΣ απο την βλακεια τους, θΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Σε ποιον ρε βλακες πηγαινετε κοντρα? Στον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ η στον εαυτο σας τον ηλιθιο και τους γονεις και στα αδελφεια σας και παιδια σας???

  • Θα του κάνεις μεγάλο κακό του Μητσοτάκη αν μείνεις σπίτι και δε σε δέχονται πουθενά. Θα πάθει τεράστιο πλήγμα.

 2. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΦΕΡΕΤΡΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

 3. Ψωριαρηδες μέσα τα κεφάλια,το διάλειμμα τελείωσε. Ο κάλος στον εγκέφαλο έχει κόστος. Άλλωστε όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος… Επιτέλους μακρυά από τα κοινωνικά αποβρασματα!

 4. Με ραπιντ τεστ στην εκκλησία.. Υπογεγραμμένο από την την ηγεσία της εκκλησίας

  Είναι που έχουμε ηγέτη των μασωνων.. Για τη θρησκεία μας… Και μετά μου λες γιατί φάγανε ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΌ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ..πριν 20 χρόνια και βαλανε ένα Πιόνι (ΓΙΑΤΙ ήταν ΔΟΥΛΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΎ.. ΚΑΙ ΟΧΙ δουλος Της ΜΑΣΩΝΙΑΣ….. )

  • Εσύ δεν χρειάζεσαι rapid test για να μπαίνεις στις εκκλησίες, εσύ θα παίρνεις τον αγιασμό του Αμβρόσιου (που είναι «φάρμακο» για τον κορωνοϊό), θα ραντίζεσαι και μετά θα μπαίνεις μέσα στις εκκλησίες και όλα θα είναι εντάξει!

 5. Σχολιαστές στο κόσμο σας.Τα έχετε παίξει τελείως.Χανοντε τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα, κάποιοι δίνουν μάχη 24 ώρες το 24ωρο να σώσουν όσους μπορούν και κάποιοι καθονται και πετάνε εξυπνάδες και κάνουν αντιπολητευση.Σε ποιον άραγε;Στο Μητσοτακη;Στον Τσιπρα;Στον ιό;Τι να πεις ;Καλα κρασιά

 6. Αφού κοιμούνται ήσυχοι και χωρίς τύψεις οι αρχιερείς…… δεν μας πέφτει λόγος. Ούτε το καρπούζι έχουμε ούτε το μαχαίρι.

 7. Βάλαμε δύο δόσεις εμβόλιο για τον ιο θα βάλουμε και τρίτη θα κάνουμε εμβόλιο για πνευμονιοκοκο για γρίπη και για τον έρπη. Στο τέλος θα γίνουμε ανθρώπινες κινητές μονάδες εμβολίων.

  • Και αλλα 15 αν χρειαστει θα κανουμε για να μεινουμε ζωντανοι.Τι σε χαλαει εσενα;Πηγαινε σε ενα ερημοωησι να ζεις μονος σου να μην χρειαζεται να κανεις κανενα εμβολιο.Αλλη λυση βλεπεις;

 8. Πριν δύο μέρες, τι δηλώσεις (παραμύθια εξωτερικού) έκανε σε Αγγλικό τηλεοπτικό σταθμό ο Ανέμελος Νέρωνας;; Ναι, σε αυτή την συνέντευξη, που τον ερωτεύτηκαν στα σχόλια τους τόσοι άγγλοι, χωρίς να ξέρουν τι κουμάσι είναι στην πραγματικότητα…! Μεταξύ των άλλων είπε: δεν θα λάβουμε μέτρα για τους μη εμβολιασμένους, όπως η Αυστρία κλπ. κλπ.! Επειδή είμαι εντελώς γκάου, ας μου θυμίσει κάποιος, μετά τις τελευταίες εξαγγελίες του Αρχιψευτη Δολοφόνου με το Πριόνι, ποιες ακριβώς είναι οι διαφορές μας με την Αυστρία;;;;;; Τι ελευθερίες έχουν πια οι ανεμβολίαστοι;;; Μηπως το μόνο που μένει είναι να στέλνουν μηνυματα για την έξοδο τους από την Σπιναλόγκα, για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και για να κατουρησει ο σκύλος…!!!

  Όταν μια Χούντα ειναι χειροκροτούμενη, ένα νέο Ναζιστικό Ράιχ έχει ήδη αρχίζει να γεννιέται…

 9. Συγχαρητήρια Κε πρωθυπουργέ. για να κρύψετε την γύμνια του συστήματος υγείας που δημιουργήσατε εσείς τα μνημονιακά κόμματα μετα τα ληστρικά φορολογικά μέτρα που επιβάλλεται με τα μνημόνια βάζεις τώρα τον κόσμο να διχάζεται ενώ γνωρίζετε παγκόσμια απο χωρες με εμβολιασμο ανω του 80% οτι οι εμβολιασμενοι κολλάνε και μεταδίδουν κυρίως το ιδιο με τον ανεμβολιαστο. Αρα δεν μπορώ να χαρακτηρίσω το τροπάριο αυτό. ολη η έννοια σας ειναι ο εμβολιασμός και πως θα στοχοποίησουμε τους ανεμβολιαστους για να ξεχνάει ο κόσμος αυξήσεις σε αγαθά και ενέργεια, Ξεπούλημα πρεσπες, ξεπούλημα Αιγαίο κλπ. για αυτα δεν έχετε απαντήσεις. Φυσικα ολα τα κανάλια πρωί βράδυ για ανεμβολιαστους λενε και οχι για τους πλειστηριασμούς που έρχονται πρωτης κατοικίας. Ευχομαι η διχόνοια που έσπειρες να το βρεις στο εκλογικό αποτέλεσμα. για άλλη μία φορά η χώρα κυβερνιέται από άτομο που δεν έχει δουλέψει και την έχει πληρώσει επιταγή , Τεβε Ικα και ειναι συγκεκριμένης οικογενειας που το πρωθυπουργιλικη είναι γονική παροχή. μετά ποιός έρχεται ο Μπακογιάννης;;;;;;;

 10. Μάλλον εχει στοιχεία ο Κος πρωθυπουργός ότι ο ιός είναι χριστιανός. πάει στις εκκλησίες στους γάμους βαφτίσεις, και δεν πάει σε τσιγγάνικους γάμους σε καταυλισμούς προσφύγων και πανω απο ολα πάει διακοπές το καλοκαίρι και επιστρέφει τον χειμώνα. επίσης δεν μετακινείται με λεωφορεία τραμ και Μετρό γιατι εκει τα μετρα δεν ισχύουν γιατί δεν καταφέρατε να βάλετε ένα λεωφορείο να εξυπηρετήσετε τον κόσμο και είναι σαν σαρδέλες. στα μέσα μεταφοράς που φαίνεται η γύμνια σας ο Κορωναίος δεν πάει. και κατι τελευταίο δεν του αρεσει ο αθλητισμός γιατι δεν πήγε στον Μαραθώνιο και ηταν ολοι ο ενας πανω στον άλλο. ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΟΥΛΙ ΠΟΙΟΝ. ΚΟΥΛΗ ΑΓΑΠΙΕΣΑΙ………..

 11. Το Σελφ τεστ από ομολογία φαρμακείων κοστίζει 0,40 λεπτα και το χρεώνουν 10 ευρω. Οταν καποια φαρμακεία και μικροβιολογικά για να εξυπηρετήσει τον κοσμο το εκαναν 5 ευρω εσείς κάνατε 2 σελφ τεστ την εβδομαδα και πάει λέγοντας. Πολύ ωραίοι τύποι είστε εσείς τιμωρείται τους πολίτες σας και ικανοποιείται τους εταίρους σας

 12. Στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα ΜΜΜ για τις αστικές μετακινήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται έλεγχος covid pass. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι. Ο ιός δεν παει σε αυτές τις κατηγορίες καταστημάτων κλπ γιατι αν πήγαινε ο Κούλης θα έπεφτε την άλλη μερα και σκεφτείτε την προέλευση τον πολιεθνικων.

  Στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. ‘Αρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test. Εδω αναφέρεται στην μεσαία τάξη που πρέπει να στραγγαλιστεί να υποφέρει και να πληρώνει κ@ρ@τιατικα. ΜΙΤΣΟΤΑΚΗ ΑΓΑΠΙΕΣΑΙ

 13. Δεν ενημερωνεστε απο τον ΣΚΑΙ;;;;; Είσαι ψεκασμένοι, ειδωλολάτρες κλπ. Τόσο κόπο και τόσο χρήμα έχω ρίξει για την ενημέρωση σας και εσείς τι βλέπετε ψεκασμενους;;;;;; Τιιιιιιιι;;;;;;;;;; δεν τρώτε efood;;;;;;;;! του πατζανακι του ξαδελφου της κουμπαρας;;;;;;;;; κλείσιμο η εστιαση πρέπει να αυξηθεί το delivery στο e-food. ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • Χαζούλη αφού τα έχεις καταλάβει όλα γιατί δεν περνεις μετοχές των εταιριών που λες να τα οικονομισεις;Ανώνυμες εταιρίες είναι οποίος θέλει πέρνει μετοχές.Τρέχα

 14. https://www.gazzetta.gr/basketball/euroleague/2062497/papapetroy-dimosiografos-ton-eipe-papandreoy-ki-ekeinos-kollise-vid

  …ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήγε να μιλήσει στην κάμερα της EuroLeague, κατά την διάρκεια του ημιχρόνου της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν στο Μόναχο.
  Λίγο πριν του τεθεί η ερώτηση της δημοσιογράφου, την άκουσε να τον αποκαλεί… Παπανδρέου! Ο διεθνής φόργουορντ… κόλλησε προς στιγμήν κι εν συνεχεία απάντησε. 😂😉
  https://youtu.be/SximfcRBvNg

 15. Αν δεν γίνει έτσι θα έχει πρόβλημα ο Μητσοτάκης γιατί όπως αποδείχθηκε το e-food ότι είναι συγγενικό του πρόσωπο έτσι κι άλλες επιχειρήσεις ιντερνετικές είναι συγγενικά του πρόσωπα άρα κάποιοι πρέπει να ψωνίσω να το ίντερνετ άρα για να εμβολιάσει που απαγορεύεται να πάνε στα μαγαζιά τους σπρώχνει εκεί. θα υπήρχε άλλους λόγος;;;;; νοιάζεται για τους πολίτες του;;;;; μην αρρωστήσουν;;;;; όταν υπογράφονται τα μνημόνια με αποτέλεσμα την κατάρρευση του συστήματος υγείας της παιδείας τη φτωχοποίηση τον νοικοκυριών, την αλλαγή του ΦΠΑ, τους πλειστηριασμούς, τις Πρέσπες, το μελλοντικό Αιγαίου που έρχεται, αυξήσεις τροφίμων και ενέργειας, διέλυσαν τη μεσαία τάξη και νοιάζονται να μην αρρωστήσει τώρα ο λαός του;; δουλευόμαστε ρε παιδιά. πρέπει κάποια να ξεπουλήσουν

 16. ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΟΛΛΑΝΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΠΙΟ ΕΎΚΟΛΑ ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΟ MEGA H ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΓΚΑΓΚΑ…. !!!!??!! ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΎΠΤΟΝΤΑΙ! ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ…

  • Βρε πάτε καλά; Τι είναι αυτά που λέτε; Συνέλθετε. Ποτε το είπε αυτό η Γκαγκα; Στείλτε το link.

 17. Κάνε υποχρεωτικά τα rapid ΚΑΙ στους εμβολιασμένου να δεις πως θα πέσουν τα κρούσματα. Εγώ σαν ανεμβολίαστος κάνω 2 rapid την εβδομάδα και 2 self και είμαι σίγουρος.
  Σαν πολίτης Β’ κατηγορίας πάντως αρνούμαι να πληρώσω στο κράτος όσα οι πολίτες Α’! Η στέρηση ελευθερίας και ο ρατσιστικός διαχωρισμός δεν είναι λύση. Γιατί δεν πάρθηκαν τέτοια μέτρα για το εμβόλιο της γρίπης ή του καρκίνου του τραχήλου; Ήρεμα ρωτάω…

 18. Καλά σας κάνει και πολύ ασχολείται με ψεκασμενα τετράποδα σαν του λόγου σας… ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΊ ΤΕ

 19. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ

 20. Ο συνήθης ύποπτης ΕΜΒΟΛΙΟΛΑΓΝΟΣ
  ..ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΊΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΎΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ …ΕΔΏ ΘΑ ΜΑΙ…ΑΝ ΕΊΣΑΙ ΚΑΛΆ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ….. ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΘΣ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ.. ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΣΑΙ. .ΠΟΥ .ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΣΙΑ ΚΟΛΛΑΣ, ΑΛΛΆ ΣΤΑ ΣΟΎΠΕΡ ΜΆΡΚΕΤ ΌΧΙ.. …95% ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΣΗ ΚΡΟΥΣΜΆΤΩΝ 2000 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!….ΣΊΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ ΑΠΌ ΣΈΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..

  • Πας εκλησια μεγάλε;Τι δουλειά έχεις εκεί αφού δεν πιστεύεις;Ξέρεις τι λέει η Ελληνική Ορθόδοξη εκλησια και η Ιερά σύνοδος;Εσυ με ποια εκλησια είσαι;

 21. οι εμβολιασμενοι μπορει να μεταδιδουν πιο ευκολα οπως καποιος εγραψε πιο πανω, μπορει και να κολανε επισεις ομως δυστυχως οι ανεμβολιαστοι εχουν αποδεδειγμενα κατακλεισει τα νοσοκομεια και ακομη χειροτερα τα νεκροταφεια. αυτο και τιποτε αλλο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.