ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και πλήθος προσκυνητών ο Εσπερινός της μεγάλης εορτής του Ασωμάτου στο Ασφενδιού με κ. Ιερεμία και κ. Ναθαναήλ

2
3094

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της μεγάλης εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων στον ιστορικό ΙΝ του Ασωμάτου στο Ασφενδιού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Παρόντες στον εσπερινό ήταν μεταξύ άλλων: ο Έπαρχος Γιάννης Καμπανής, ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς, ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης, ο Δημ. σύμβουλος Σταμάτης Πης, ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δημ. σύμβουλος Μάνος Μήτρου, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, ο πρ. Πρόεδρος και Τοπ. σύμβουλος Σταμάτης Μαλιλής, ο Τοπ. σύμβουλος Γιώργος Μονάχας, ο Τοπ. σύμβουλος Σεβαστιανός Παρβέρης, ο Ταξίαρχος – Αστυνομικός Διευθυντής Λουκάς Θάνος, εκπρόσωποι της 80 ΑΔΤΕ, ο Διοικητής του 5ου ΣΑ Κω, εκπρόσωποι των λοιπών ένστολων αρχών και φορέων και πολλοί προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος  κ. Ιερεμίας στην ομιλία του αναφέρθηκε πολύ παραστατικά στον πνευματικό κόσμο των Αγγελικών δυνάμεων, τον φύλακα Άγγελο που έχει κάθε άνθρωπος από τη γέννησή του αλλά και τις ουράνιες αγγελικές δυνάμεις που υμνούν ακαταπαύστως το Θεό γύρω από το θρόνο του.

Τους Σεβασμιώτατους πλαισίωναν: ο Γενικός Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης, ο εφημέριος του ιερού ναού Ασωμάτου π. Σακελλάριος και οι Ιερείς: π. Αναστάσιος Τσουκνιάς, π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου και π. Ιωάννης Σταυρόπουλος.

Τον χορό των ιεροψαλτών διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης Μιχαήλ Ανδρέου, μαζί του ήταν ο Ιωάννης Κουτσουράης, Ιωάννης Βαμβακάς, Νίκος Διαμαντής και Γ. Κιάρης.

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Ναθαναήλ υποδέχτηκε τον Σεβασμιώτατο Αγκύρας, και τους υπόλοιπους επισήμους στο παλαιό επισκοπείο του Ασωμάτου, όπου θα διανυκτερεύσει απόψε για να προεξάρχει το πρωί στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Ιδιαίτερα εμφανή τα έργα ευπρεπισμού του ναού και των εξωτερικών του χώρων από τον π. Σακελλάριο και την εκκλησιαστική επιτροπή, όπως επισήμανε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Αγκύρας κ. Ιερεμίας

Η προσέλευση των πιστών γινόταν καθόλη τη διάρκεια του εσπερινού αλλά και αργότερα με εξαιρετική κυκλοφοριακή ρύθμιση με την βοήθεια της τροχαίας. Ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων ήταν για άλλη μια χρονιά στην Ευαγγελίστρια και τον κόσμο μετέφεραν με  25θέσια λεωφορεία οι ιδιώτες Σταμάτης Γιαννούλης και Νίκος Ήλιος καθώς και ο Νίκος Πασσανικολάκης από το ΚΤΕΛ Κω.

Βίντεο από Kostv Δημοτική τηλεόραση:

 

Το πρωί θα τελεσθεί με λαμπρότητα η Αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν, στην πολεμική μας αεροπορία, στους επισκευαστές, στο ορεινό Ασφενδιού και όσους έχουν προστάτη τους τον Ασώματο.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, βοήθεια μας ο Ασωματος μας.Χρονια πολλά στους εορτάζοντες και εορταζουσες. Χρόνια πολλά αγαπημένε μας Πατέρα Σακελλαρη ευχόμαστε η Χάρη του Ασωματου να σου δίνει υγεία και ευλογία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ