Στην Κω οι 400 μετανάστες – Έξι επιβαίνοντες έχουν κρατηθεί για ανάκριση – Μία γυναίκα αποβιβάστηκε στην Κάρπαθο για πρώτες βοήθειες (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

49
5707

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε στην Κω με τη συνοδεία σκαφών του Λιμενικού

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η επιχείρηση διάσωσης 400 περίπου μεταναστών, που βρισκόταν σε φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία, γύρω στις 2 και 10 τα ξημερώματα έφτασαν τελικά στο λιμάνι της Κω (πίσω από τη ΔΕΗ).

Το σκάφος είχε αφετηρία την Τουρκία και είχε εντοπιστεί ανατολικά της Κρήτης.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω μεταφέρθηκαν τελικά 375 επιβαίνοντες του πλοίου με τουρκική σημαία που έπλεε σε διεθνή ύδατα έξω από την Κρήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Νωρίτερα, μια επιβαίνουσα αποβιβάστηκε στην Κάρπαθο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες λόγω αδιαθεσίας. Παράλληλα, έξι επιβαίνοντες έχουν κρατηθεί για ανάκριση.

Στο ΚΥΤ της Κω έχουν τοποθετηθεί σε οικίσκους και προχωρά η διαδικασία καταγραφής αιτημάτων ασύλου και μετά θα παραμείνουν σε καραντίνα για ένα χρονικό διάστημα.

Επισημαίνεται ότι η παραμονή στο ΚΥΤ της Κω θα είναι προσωρινή, «καθώς πρόκειται για μια ασυνήθιστη και ιδιαίτερη περίπτωση».

 

 

Σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισημαίνει: «Η Ελλάδα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι και προστατεύει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα και παρέχει προστασία, τη στιγμή που άλλοι αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις τους». Επίσης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός κάνει λόγο για «ένα επικίνδυνο και παράνομο ταξίδι από τις τουρκικές ακτές, αόρατο από τις τουρκικές αρχές».

Αναφέρει ότι «ειδοποιήσαμε την ΕΕ ότι η Τουρκία αρνήθηκε να πάρει πίσω το σκάφος της» συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία επτά χρόνια- είναι καιρός η ΕΕ να δράσει και να παράσχει σημαντική αλληλεγγύη και να διασφαλίσει ότι θα τηρηθεί η δήλωση ΕΕ/Τουρκίας». Ο κ. Μηταράκης παρατηρεί ότι «σε αντίθεση με την Τουρκία και άλλους που αγνόησαν το πρόβλημα, η Ελλάδα ανέλαβε δράση παρέχοντας άμεση ανθρωπιστική υποστήριξη σε άτομα που έχουν ανάγκη» και καταλήγει λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει μόνη της τη μεταναστευτική κρίση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θέτει σε κίνδυνο τη ζωή 400 ανθρώπων που κινδυνεύουν στη θάλασσα».

«Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μόλις χθες δήλωνε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς, να κάνει το αυτονόητο, να επαναφέρει τη χώρα στην υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας».

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε:

Έπρεπε να περάσουν μέρες ολόκληρες, μέχρι την πρόσδεση σε λιμάνι της χώρας και την ασφαλή αποβίβαση των 400 και πλέον προσφύγων, που βρίσκονταν σε ακυβέρνητο πλοίο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και αντιμετώπιζαν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

Τώρα και χωρίς καμία χρονοτριβή, οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει πλήρως την υγειονομική περίθαλψη, τη σίτιση και τη στέγασή τους με ευθύνη του κράτους. Ταυτόχρονα, χρειάζεται να εξασφαλιστεί η δυνατότητα άσκησης όλων των δικαιωμάτων τους ως πρόσφυγες σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης και το διεθνές δίκαιο, με την άμεση παροχή διερμηνείας και νομικής συνδρομής με την ευθύνη του κράτους, προκειμένου να διενεργηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να ταξιδέψουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, χωρίς τον εγκλωβισμό τους σε δομές – φυλακές στα νησιά.

Η καθυστερημένη επιχείρηση διάσωσης από το ελληνικό Λιμενικό και το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί έμειναν για μέρες ολόκληρες αβοήθητοι πάνω στο πλοίο, παραβιάζουν όχι μόνο κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρωπιά.

Τα απαράδεκτα παζάρια με την Τουρκία για τις επιστροφές και τις απελάσεις πάνω στον πόνο και τον κίνδυνο ανθρώπων στη θάλασσα, στην οποία υπήρξε εμπλοκή και της ΕΕ, όπως όλα δείχνουν, είναι το αποτέλεσμα της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας του 2016. Το συγκεκριμένο περιστατικό, το αποδεικνύει περίτρανα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανακοίνωσή του για το περιστατικό ζητά την εφαρμογή της αντιδραστικής Κοινής Δήλωσης και να ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκία για να δεχτεί επιστροφές.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι τέτοια περιστατικά και ναυάγια δεν θα σταματήσουν, χωρίς σύγκρουση με την πολιτική και τις αποφάσεις της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων, χωρίς κατάργηση των συμφωνιών της ΕΕ (Δουβλίνο κλπ.) και της Κοινής Δήλωσης με την Τουρκία.

Αντί η κυβέρνηση να εγκαινιάζει φυλακές της ΕΕ στα νησιά, να πιέσει για Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και από εκεί να ταξιδεύουν οι πρόσφυγες απευθείας για τις χώρες προορισμού τους».

 

Η Ελληνική Λύση ανακοίνωσε: «Την ώρα που η καγκελάριος Μέρκελ έπλεκε το εγκώμιο της Τουρκίας για την «συμβολή» της στο προσφυγικό, ενώπιον του «άφωνου» Έλληνα πρωθυπουργού, τουρκικό πλοίο με 400 παράνομους μετανάστες εισέβαλε σε περιοχή ανατολικά της Κρήτης».

«Να σταματήσει το παιχνίδι που παίζει η Κυβέρνηση με την ζωή 400 μεταναστών που βρίσκονται σε ακυβέρνητο πλοίο για 5η μέρα στα ανοιχτά της Κρήτης», ζητά με ανακοίνωσή του το ΜέΡα25.

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου σήμανε συναγερμός, όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για την ύπαρξη φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης με 400 επιβαίνοντες.

Πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.

Το σκάφος μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο στη Λέρο. Το kalymnos-news.gr δημοσίευσε πρωινή φωτογραφία από την περιοχή Μυρτιές Καλύμνου όπου στο βάθος διακρίνεται το Φ/Γ πλοίο με σημαία Τουρκίας, ρυμουλκούμενο από ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ με κατεύθυνση στη Λέρο.

49 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΡΟΔΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΩΜΑΣΤΕ ΜΑΥΡΟ ΘΑ ΦΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ

    • Αυτά παθαίνεις όταν ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιπές συμμορίες!!! Μη ρίχνεις ευθύνες στους άλλους όταν πας και ψηφίζεις αυτούς τους απίθανους τύπους!

    • Δηλαδή το πρόβλημα είναι ποσοτικό; Φερ’ ειπείν αν έφερναν τους μισούς δεν θα τους έριχνες μαύρο;;

  2. Επισημαίνεται ότι η παραμονή στο ΚΥΤ της Κω θα είναι προσωρινή, «καθώς πρόκειται για μια ασυνήθιστη και ιδιαίτερη περίπτωση».

  3. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Διηγήματα. Κι άλλοι κι άλλοι έρχονται . τι θα απογινουμε; Και θα συνεχίσουν να έρχονται τώρα που άνοιξαν την κανουλα η κάλπικη διπρόσωπη Ευρώπη στρουθοκαμιλιζει.

  4. Το θέμα της ημέρας είναι η Καλαμπάκα. Αυτό δεν πουλάει. Μάλλον ζημιά κάνει στην κοινή γνώμη.

  5. Είτε στη Κω πάνε, είτε στη Κάρπαθο, είτε στη Γερμανία, τα παιδιά μας θα το πληρώσουν με το αίμα τους. Μια ευρώπη εχθρών, βιαστών, δολοφόνων θα μας πλημηρήσει όλους μαζί. Και αυτοί που το υποστηρίζουν το κάνουν περίφανα, αλλά λανθασμένα.

  6. Αυτό το χωριό έχει από όλες της ράτσες που μένουν σε σπίτια τώρα και στο 5 αστερο 🌟🌟🌟🌟🌟

  7. Θα ξεπερασουν τους κατοικους του Πυλιου οι λαθρο αλλη μια φορα, ο λαος εχει τους ηγετες του ελεγαν οι αρχαιοι προγονοι, αυτοι μας αξιζουν

  8. Κουβανοί προδότες που δεν εκτίμησαν τα αγαθά του κομμουνισμού και ήρθαν να ζήσουν σε νεοφιλελέ καπιταλιστική χούντα

  9. …και αλλη φορα μη ζητατε απο την Τουρκια να τους παρει πισω! Αυτο φανερωνει φασιστοειδη ασεβεια στον δικαιωματισμο της διαφορετικοτητας και αδικαιολογητο φοβο στην σαρια που ερχεται.Cheers! 🧕

  10. Ενώ μας βομβαρδίζουν καθημερινά για τα ποσοστά εμβολιασμού των Ελλήνων,

    ποτέ δεν μας είπε κανείς για τα ποσοστά σε καταυλισμούς Ρομά,σε Hot Spot,σε γκέτο στο κέντρο της Πολυεθνικής Αθήνας,στα διαμερίσματα στην Κω,στα ξενοδοχεία που στεγάζουν τους επιδοματίες..από χθές οι ΜΚΟ στο νησί τρίβουν τις τσέπες τους για την αλληλεγγύη που πρόκειται αφιλοκερδώς να προσφέρουν.
    Ξέχασαν και τον αδικοχαμένο Ρομά και τις αξιολογήσεις στην εκπαίδευση,ξέχασαν τις πολιτικοποιήσεις των εποχικών υπαλλήλων.. όλα για την πανανθρώπινη αξία του μαυραγοριτισμού.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι άμοιρη ευθυνών..ο Σχοινάς είναι ο ορισμός της.. απάτης.

  11. Αυτή η περίφραξη στη θάλασσα με συρματινο φραχτη που είχε υποσχεθεί ο Μητσοτάκης και μάλιστα είχε δώσει και τη δουλειά σε κολλητούς του φαντάζομαι ακόμα να γίνει; Ε ρε τι έχουμε ακούσει σ αυτή τη χώρα;

  12. Έγκυρες πηγές λένε ότι αποβιβάστηκαν στη Κω πάνω από δυο χιλιάδες κόσμος! Κρύβουν εσκεμμένα τα νούμερα ! Έρχονται συνεχώς και άλλοι με βάρκες ! Η Frontex απούσα!

  13. Κοψιμιος & Ελαφροπετρας….μουγκα στην στρουγκα….
    ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ….για τους νεους λαθροεισβολεις στο Πυλι….
    Ο Κυριτσης που ΔΕΝ τους ΗΘΕΛΕ και φωναζε..ηταν ΚΑΚΟΣ & ΦΑΣΙΣΤΑΣ…
    περαστικα πατριωτες…..!!!

    • ΑΣΤΑ ΨΙΤΑΚΟ. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟ 15. ΤΟΥΣ ΜΟΣΤΡΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ…

      • Και ΣΩΣΤΑ επραξε ο Κυριτσης..που δεν τους εστρωσε τραπεζι…..
        Η καταστροφη του νησιου αρχισε μετα κοκοβιε……με την κατασκευη του χοτ σποτ!
        Ακομα δεν ειδαμε τιποτα…εσυ ομως και τα αλλα σκουπιδια που ειστε υπερ του 5αστερου χοτ σποτ…..στα δυσκολα θα γινετε μουγκοι και προδοτες!!!
        Το νεο 5αστερο στο Πυλι εχει ονομα….ΤΕΟ ο Πηγαδησιος….
        Κως-Καληνυχτα!!

      • Πραγματικα εσενα και το κολλημα με το λιμανι θα ηθελα να σε γνωρισω απο κοντα..δεν μπορει να εισαι τοσο χαζος…

    • τωρα γιατί δεν φωνάζει Ο Κυρίτσης και μαζί με τούς αντιδημάρχους του και τους……. γιατί δεν πάνε να κάψουν τα λάστιχα και να ψήσουν μετά παιδάκια μαζί με τούς λίγο παραπάνω έλληνες…
      Που είναι εκείνα τα χρόνια στο Λινοπότη….Όλα γινόντουσαν τελικά για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ….
      Που είναι οι υπερπατριώτες…Που είναι ο …..
      Που είναι τα χρυσαυγιτάκια…η ψησταριά περιμένει σιωπηλή….

    • Αυτη τη στιγμη το χοτσποτ εχει 60+375=435. Που ειναι τα 10.000 που ειχε παλια. Ολοι ελεγχονται και προωθουνται πανω. Πολυ φασαρια για το τιποτα. Αυτοι που υποφερουν ειναι οι μεταναστες που φευγουν απο τα σπιτια τους με παιδια και ψαχνουν τη μοιρα τους στην ευρωπη. Δυστυχως ο πολιτισμενος δυτικος κοσμος , αφου ξεζουμισε αυτες τις περιοχες, τωρα θελει και εργατες για τα εργοστασια τους.

    • Ψιτακο ο δικος σου ο κυριτσης ο πρωην ειχε προτεινει οπως γνωριζεις και συ το πυλι για χοτσποτ.
      Νομιζεις το ξεχασαμε?
      Τωρα μη σκουζεις, γιατι στου κρεμασμενου το σπιτι δεν μιλανε για σχοινι!!!

      • Αυτα τα πιστευεις????χαχαχαχαχ
        Ρε κολαουζε του Κοψιμιου ολο το νησι γνωριζει οτι ο Κυριτσης ΔΕΝ ηθελε το χοτ σποτ(το εχει πει και ο συναιτερος σου Καματερος)γι αυτο σκουπιδια σαν και σενα τον ελεγαν φασιστα.Τραβε κανε τωρα το εμβολιο εναντιον της χαζομαρας..μπας και σωθεις!!!!!χαχαχαχαχ

      • Ρε κακομοίρη είσαι καμένος τελείως όμως που θα μιλήσεις εσύ για τον Κυρίτση. Τελειωμένο σούργελο.

    • Ο ξεπουλητακιας και ταξιδιαρης, μονο την καλοπεραση του εβλεπε.
      Αυτος μας εγκαταστησε το χοτσποτ στο πυλι.
      Τωρα σφυριζει αδιαφορα.
      Και βαζει τα πολιφαδια του σαν τον ψιτ.. να βριζουν!!!
      Παλια τους τεχνη!!!

      • Πυλιωτακη… που προσβαλεις και το Πυλι…. οταν γραφεις για τον Κυριτση…. θα σεβεσαι!!!!
        Ας βγαλει ο δικος σου ο νυν….μια ανακοινωση…. ενα δελτιο Ρυπου… να ενημερωσει τον Κωακο λαο για τους νεοαφιχθεντες….
        Που ειναι…..εκοψε παλι;;;;;

  14. είστε οι μεγαλύτεροι υποκριτές φασιστοειδή της πλάκας. Θέλετε τους ξένους όταν σας φέρνουν χρήμα αλλά δεν θέλετε να τους βοηθάμε όταν θαλασσοπνίγονται. Θέλετε να πηγαίνουν τα παιδιά μας να δουλεύουν σε άλλες χώρες, εσείς οι ίδιοι προέρχεστε απο Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική, αλλά μη πατήσει κανένας φτωχός το νησάκι μας. Σας αρέσει η Ευρώπη αλλά μόνο όταν πέρνετε επιδοτήσεις. Είστε αντίχριστοι του κ…… Η υπεύθυνη κυβέρνησή μας καλά κάνει. Η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα με προστασία για όλους τους ανθρώπους. Αν δε σας αρέσει αλλάξτε χώρα

    • τα δικα μας παιδια φευγουν νομιμα και με χαρτια, γελοιο συριζοπουλο. δεν πανε να τρωνε τα επιδοματα αλλα πανε για δουλεια. της κομμουνιστικες σου μ@λ@..κιες αλλου.

  15. Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ??? Γιατι δεν λέτε ξενοδοχείο 5 αστέρων??? Μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι που έχουν δωρεάν στέγη ενω εσυ έλληνα πληρώνεις ακόμα και για το ίδιο σου το σπίτι,δωρεάν ρεύμα νερό.ΝΕΑ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ

  16. βρε ξέρετε πόσοι κώοι περιμένουν για τις νέες θέσεις εργασίας στο πεντάστερο ? Οπότε τσιμουδιά … για ρωτήστε στο Πυλί από ποιους ζουν …

    • Από ποιους ζουν ρωτά εσυ ή μάλλον καλύτερα έλα και δες ποιοι μπαίνουν κάθε μέρα και φτιάχνουν τα έργα

  17. Τους προβατοσχημους λύκους στο μαντρί 400 ατόμων τους ξεχωρίζεται. Όταν αρχίσουν να δαγκώνουν με εκρηκτικά κα βομβιστές αυτοκτονίας τότε θα είναι πολύ αργά.

  18. Παιδιά μη μιλάτε για τον πρώην. Νευριάζει ο ψιτ και το βλήμα που έφαγε μικρός του βγαίνει στο φρύδι

    • χαχαχαχ σας παω εμπλοκη ..μεχρι να ξεβρωμισει ο τοπος…
      μεχρι τοτε εσυ κοκοβιε…φαντασου γλομπους.κοντοπιθαρους,καλικαντζαρους…κλπ…τα ψυχοφαρμακα ειναι η αιτια…..χαχαχαχ
      εγω θα σας γλενταω!!!!χαχαχαχ

      • Ψιτ.. πολιφαδι, ζεις στο δικο σου κοσμο της αρπαχτης και της καλοπερασης. Ακομα δεν πηρες ειδηση οτι ο κοσμος σας εχει ξεχασει? Δεν καταλαβες οτι το νησι βρηκε το δημαρχο του για πολλα πολλα χρονια? ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, Δημαρχος για πολλα χρονια!!!

  19. » 10 καλσόν για να είσαι ζεστή και εντυπωσιακή όλο τον χειμώνα….

  20. Ρε ψιτ.. Ο τόπος ε εκ ξεβρωμισει από την μπόχα του ΔΙΚΟΥ σου

    Εδώ και καιρό… ΌΣΟ για σένα απέχεις λίγα βήματα από την Λέρο… Συνέχισε να μας γλεντας,.. Το ΔΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΌΝΟ ΣΟΥ.. κάθε μέρα να διαβάζω σχόλια σου ΓΙΑ ΝΑ δω ΠΌΣΟ ΠΟΛΥΠΟΝΑΣ ΜΠΑΓΛΑΜΑ.. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ… ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΑΣ

    • Γλεντανε και οι κοκοβιοι??
      απο ποτε??χαχαχαχαχ
      φημες λενε οτι καποιοι απο την Ακτη Κουντουριωτη αρχισαν τα ψυχοφαρμακα…
      ο συγκαμενος απο την ευθυνοφοβια του αρχισε παλι το κρυφτο….παιδικα τραυματα….
      λαθροεισβολεις στο νησι….ο Κοψιμιος ΑΠΩΝ,,,,,
      Κως-Καληνυχτα!!

  21. Τι τα θελετε ρε παιδια?
    Ο καταστροφεας του νησιου ειναι ο κυριτσης.
    Αυτος ως γνωστο αφου μοστραρε το 15, 10.000 στο λιμανι και καταστρεψε ολους τους μικρομεσαιους, προτεινε θεση χοτσποτ στο πυλι.
    Αυτο εγινε αφορμη να γινει και το πενταστερο.
    Τα υπολοιπα ειναι για αδαεις. Γιαυτο βγαινουν τα πολιφαδια του τυπου ψιτ.. και τυπου πυλιωτη συμβουλου, και βαρανε τον νικηταρα.
    Λες και δε γνωριζουμε οτι ο καταστροφεας του νησιου ηταν ο πρωην…
    μεχρι την αβικω ξεπουλησαν οι αθεοφοβοι!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ