Η Κως μετά από 40 χρόνια μπήκε στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης «M.Sc στα Προηγμένα Συστήματα Διοίκησης»

35
2292

Η Κως μετά από 40 χρόνια μπήκε στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

«M.Sc στα Προηγμένα Συστήματα Διοίκησης» με κατευθύνσεις: 1. «Διοίκηση Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών και Τοπική Ανάπτυξη» και 2. «Τουρισμός – Υγεία και Ευεξία».

 

Γεγονός αποτελεί, από την περασμένη Τρίτη 19 Οκτωβρίου, η ίδρυση και λειτουργία Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Κω, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου μας με ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το Μεταπτυχιακό πλέον βρίσκεται σε ισχύ με τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ (Αρ.Φύλλου 4808/19.10.2021) και αφορά σε Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προηγμένα Συστήματα Διοίκησης» σε δύο κατευθύνσεις, που έχουν εξαρχής σχεδιαστεί από τα τμήματα Διοίκησης Τουρισμού και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) «M.Sc στα Προηγμένα Συστήματα Διοίκησης» με κατευθύνσεις: 1. «Διοίκηση Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών και Τοπική Ανάπτυξη» και 2. «Τουρισμός – Υγεία και Ευεξία». («Master of Science, M.Sc, in Advanced Management Systems» with specialization in «Services Business Management and Local Development» or in «Tourism – Health and Wellness»).

Είναι πλήρους φοίτησης και η διάρκειά του είναι 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα και επιπλέον 3μήνες (15 μήνες συνολικά) και το σύνολο των διδακτικών πιστωτικών μονάδων, που απαιτούνται για τη λήψη του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών (Μ.Δ.Σ), ανέρχεται σε 75 ECTS.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που θα γίνουν δεκτοί δεν θα επιβαρύνονται με δίδακτρα ενώ ο Δήμος Κω, καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του και διαθέτει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις που απαιτούνται για να διεξαχθούν σε αυτές τα δια ζώσης μαθήματα.

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται η δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής στο μεταπτυχιακό.

 

Γραφείο Τύπου

35 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλύτερα τίποτα και να ελπίζουμε σε κάτι σπουδαίο και καλό παρά έτσι μια ξεπέτα χάνοντας στο μέλλον κάτι άλλο.

 2. περα απο το εφε και την γκλαμουρια (λεμε τώρα) πρακτικα θα υπάρξει καποιο έσοδο απο αυτη την κίνηση??? ΧΛΩΜΟ !!! Το hot spot με τόσο προσωπικο που ζει και διαμενει εδω, με όλους τους ντοπιους συνοριοφύλακες που βόλεψε και με όλους τους ντόπιους και μη που εισπράτουν απο αυτό, πιο πολλά συνεισφέρει!!!

 3. Δήμαρχε, πηγαινε να πεις του πάππου μου για master στην υγεία και ευεξία , να δεις τι θα σου απαντήσει!!!!

 4. Τα νηπια κανουν μαθημα σε προκατ και ο δημος εχει τις εγκαταστασεις για μεταπτυχιακους φοιτητες; Τσιπα δεν εχετε;

  • 30 θα είναι όλοι κι’ όλοι. Δεν θα είναι όλο τον χρόνο εδώ. Τα μαθήματα μπορούν να γίνουν και εξ’ αποστάσεως. Όλο και κάποια αίθουσα για 20 μέρες τον χρόνο θα βρεθεί.

 5. Τα νηπια κανουν μαθημα σε προκατ και ο δημος εχει εγκαταστασεις για μεταπτυχιακους φοιτητες; Τσιπα δεν εχετε;

 6. επισήμανση : δεν υπάρχει μεταπτυχιακό κάτω από 90 ECTS με μέγιστο τις 120, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
  Το συγκεκριμένο έχει 75. Αναγνωρίζεται σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ ?
  Τα μαθήματα θα γίνονται στην Κω ή εξ’ αποστάσεως ένα μέρος ?
  Ο Δήμος θα το χρηματοδοτεί κάθε χρόνο με 100.000€ ?

  • Εκτός από τις εύλογες απορίες να προσθέσω ότι θα ισχύσει και για το 2021/2022 (νωρίς το σκέφτηκαν) και ότι τελειώνει το 2025.

  • Παγκοσμίως τα μεταπτυχιακά έχουν από 60 έως 120.
   Άπαξ και πήρε ΦΕΚ σαφώς και αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ
   9 Μήνες στη Κω και οι υπόλοιποι εξ αποστάσεως.
   Ο Δήμος για 5 χρόνια θα χρηματοδοτεί με 100.000 ευρώ το μεταπτυχιακό.

   ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΟΔΟΣΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

 7. Έχουμε το ΦΕΚ. Τώρα περιμένουμε να δούμε και τα υπόλοιπα.
  Όποιος μπει στον κόπο να το κατεβάσει και να το διαβάσει θα διαπιστώσει ότι τα μαθήματα που θα διδάσκονται είναι 18. Τα 6 είναι κοινά και για τα 2 τμήματα και μετά το κάθε τμήμα έχει από 6. Δηλαδή 12 μαθήματα για να πάρεις πτυχίο. Οι συνολικοί φοιτητές είναι 30 και για τα 2 τμήματα. Το πτυχίο είναι του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και κάποια μαθήματα μπορούν να γίνουν και στην Κω. Το συνολικό κόστος λειτουργίας ανέρχεται στις 100.000 ευρώ εκ των οποίων 40.000 για τους καθηγητές

  • 30 ώρες ανά μάθημα;;;; Σοβαρά τώρα;;; Τι είδους μεταπτυχιακό είναι αυτό;;;

 8. Τριοροφε….κανε ενα μεταπτυχιακο στην ευεξια μπορεις……
  θα μας κοστισει ΑΚΡΙΒΑ 100 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ τον χρονο βεβαια..αλλα χαλαλι σου….

 9. Φτιάξτε χαμάμ αντί για σχολεία, μεταστεγαστε σχολεία στα χαμάμ και όλα θα είναι ωραία και φιλικά. Η κασέλα αρκεί να έχει πράσινο χρώμα

   • Επειδή έψαχνα μεταπτυχιακά φέτος, δεν βρήκα κανένα κάτω απο 90. Αυτοί οι πόντοι έχουν κάποιον νόημα δεν είναι τυχαίοι. Και υπάρχουν και άλλα πολλά που πρέπει να μάθουμε γιατί εμείς πληρώνουμε, οι δημότες δηλαδή για να δούμε αν αξίζει.

 10. Προλαβαίνεις πριν τελειώσουν… Κρυψο …………………

 11. Κατ’ αρχήν το θέμα δεν αφορά τους πάντες που τους λείπει ενα μεταπτυχιακό
  απο την γκαρνταρόμπα τους…
  Είναι καμωμένο για όσους θέλουν εργασία στον τουρισμό με κάποια αναβάθμιση.
  Οτι και νάναι, κακό δεν είναι. Μόρφωση είναι και εξέλιξη χωρίς να κάνεις ρούπι
  απο το σπίτι σου, αρα έξοδα και σουρτα-φερτα για γιορτές κλπ.
  Αντί να το δούμε και σαν μια καλή αρχή για περαιτέρω αναβάθμιση και ίδρυση νέων ματαπτυχιακών (πάνω απο 100 μονάδες), μεμψιμοιρούμε και το θεωρούμε σαν κατάρα για το νησί.
  Και πώς θα γίνουμε εμείς κέντρο για Ιατρικά θέματα χωρίς κάποια αρχή;

  • Δεν ξέρω, να γελάσω ή να κλάψω με το σχόλιο. Κατέβασες πολυ τον πήχη. ………. Και τα 500.000 χιλίρικα προς τι; Βράκαν και σκορπάνε αλύπητα.

  • Άρθρο 9
   Υποδομές
   Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών δύναται να
   λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις των Συνεργαζόμενων
   Ιδρυμάτων ή άλλων φορέων του Δημοσίου εφόσον
   παραχωρήσουν τις απαραίτητες για τη λειτουργία του
   εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα δε, ο Δήμος Κω, δύναται
   να διαθέσει και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις εντός των
   διοικητικών του ορίων προκειμένου να διεξαχθούν σε
   αυτές τα μαθήματα που θα διδαχθούν διά ζώσης.

 12. Το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπ/σης, θα δημιουργηθούν νέα τμήματα 4ετή Εφαρμοσμένων Επιστημών.
  Εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος ο Δήμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ώστε η Κως να αποκτήσει πανεπιστημιακή δομή !

 13. Μακαρι να φερνανε και οι αλλοι κατι. Χρονια ταζανε και τιποτα δεν γινοταν. Ειναι μια αρχη και πιστευω ο κυριος ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, θα καταφερει και αλλα πολλα στο μελλον. Ας σταματησει αυτη η μιζερια που μας κατατρωει!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.