Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων: Τραγικές οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο της Κω

49
2968

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Γ.Ν.Κ.Υ. ΚΩ

ΚΩΣ 19/10/2021

ΟΧΙ »ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ » των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΟΧΙ στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και την νέα υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και στηρίζουμε την 24ωρη πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 21 Οκτώβρη στα Δημόσια Νοσοκομεία ,τα Κέντρα Υγείας ,τα Περιφερειακά Ιατρεία ,στο ΕΚΑΒ ,διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες ,μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις ,ανάκληση των αναστολών ,αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ.

Το Νοσοκομείο Κω όπως και τα περισσότερα νοσοκομεία, βρίσκεται πιο απογυμνωμένο από ποτέ. Μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις συναδέλφων που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής οι εργαζόμενοι σε όλα τα τμήματα είναι κυριολεκτικά εξουθενωμένοι και αγανακτισμένοι. Οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή δεν αντικαταστάθηκαν από καμία πρόσληψη. Δεν μας περισσεύει κανένας εργαζόμενος και ένας να λείψει το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί. To κάθε τμήμα μετράει λιγοστούς υγειονομικούς και παλεύει να βγάλει εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Όσες προσλήψεις και να ζήτησε η διοίκηση του νοσοκομείου από το Υπουργείο δεν ήρθαν, παρά μόνο μετρημένες στα δάχτυλα που κι αυτές φυσικά δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν έγινε. Είμαστε λιγότεροι εργαζόμενοι από όσοι ήμασταν πριν την πανδημία παρότι στο νοσοκομείο μας άνοιξε και εμβολιαστικό κέντρο και κλινική COVID.Η λύση που έδωσαν είναι να μετακινούν το λιγοστό πλέον προσωπικό από το ένα τμήμα στο άλλο για να μπαλώνουν τρύπες καθημερινά. Αφήνουν δηλαδή το νοσοκομείο μας να βουλιάζει με στόχο τους την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας .

Όσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδια της για το ΄΄Νέο ΕΣΥ ΄΄ άλλο τόσο αποφασισμένοι είμαστε και εμείς να το σταματήσουμε !Όπως έχουμε επαναλάβει σε κάθε μας ανακοίνωση, το Σύστημα Υγείας θα πρέπει να παραμείνει Δημόσιο και Δωρεάν με ευθύνη της κυβέρνησης για την χρηματοδότηση του.

Ο αγώνας είναι για να γίνεται η αιμοκάθαρση στο νησί μας ,η γέννα στο τόπο μας ,η χημειοθεραπεία χωρίς την ταλαιπωρία της μετακίνησης. Γίνεται για εξειδικευμένους γιατρούς και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες εργασίας. Για να λειτουργεί με ασφάλεια το νοσοκομείο μας.

Η αγανάκτηση και η οργή να μετατραπεί σε δύναμη, αγώνα και διεκδίκηση.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

 

Βίντεο: KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

49 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι ράδιο αρβύλα είπαν ότι θα έρθει μετά τη Ρόδο και τη Χάλκη και στην Κω ο πρωθυπουργός και θα μας κτίσει ένα μεγάλο ολοκαίνουργιο νοσοκομείο. Σαν αυτά που μας έκτισαν και οι προκάτοχοι του. Τι δεν το πιστεύετε;;

 2. Πως γίνεται αυτό ο 3ος προορισμός της Ελλάδας να έχει αυτό το πράγμα…
  Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η τσέπη και το γήπεδο

 3. ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.
  ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΝΕΟ
  ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ………..ΟΛΑ ΚΑΛΑ…..

 4. Ζήτω οι ψεκασμενοι.Τι φώναζαν οι και Καλα νοσηλευτές στην πορεία στην Αθήνα;Πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από εδώ.Να πέτε σπίτια σας ψεκασμένα ζώα.Άντε στον Καματερό να σας κάνει προσλήψεις.

  • Δεν έχεις δικαίωμα να τα λες αυτά ,γιατί οι εμβολιασμενοι κ νοσούν κ μεταδίδουν ,τότε προς τι ο εκβιασμός κ οι αναστολές δεν το κατάλαβα .Δικαίωμα του κάθε ανθρώπου είναι να αποφασίζει για την ζωή του μόνος του κ πρέπει να το σέβονται ,κ να το σέβεστε .

   • Άκομα αυτό που δεν έχεις καταλάβει εινσι ότι δεν είναι μόνος του κανένας σε μια κοινωνία.Κάποια επαγγέλματα ειδικά προϋποθέτουν κάποιες συμπεριφορές.

   • ΟΙ εμβολιασμένοι όμως κολλάνε οι ίδιοι πολυ πιο δύσκολα και μεταδίδουν πιο δύσκολα. Ακόμη και όταν κολλήσουν πάνε στο νοσοκομείο πιο δύσκολα και επιβαρύνουν πολύ πιο δύσκολα.

 5. Τι είδους εργαζόμενοι σε νοσοκομείο είναι αυτοί που θέλουν στήριξη επειδή δεν εμβολιάζονται;

 6. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ, ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ 2..3 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

  • Κάτι σαν χούντα;Τους εκπαιδευτικούς επίσης;Να απαγορεύσουμε και την έξοδο από τη χώρα;Ξέρετε ότι έχουμε τους περισσότερους γιατρούς ανά κάτοικο;Δεν εινσι δυνατόν και καμία χώρα στο κόσμο δεν έχει πλήρες νοσοκομείο για κάθε 30000 κατοίκους.Σε κάθε νησί.Σταματήστε να λέτε βλακείες λοιπόν και αν θέλετε ξεκινάτε να βάζεται από την τσέπη λεφτά.Ένα κέντρο υγείας με τέλειο εξοπλισμό θελουμε και καλούς και γρήγορους τρόπους μεταφοράς.

   • ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ; ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ; ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

    • Να τον κανείς τι τον γιατρό τότε;Να σου πάρει την πίεση;

    • Μήπως θέλει η βλακεία ..ταυτοπροσωπεία;
     Με ανωνυμία εκλέγεται το πολιτικό σύστημα.
     Αν θες να πηγαίνουμε με εσένα πρώτο στο ΚΕΠ για επικύρωση των βλακειών …μας.

   • ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΚΛΕΓΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Ε;

   • Φιλε ειμαστε 34.000 τους 6 μηνες. Τους αλλους 6 ειμαστε 200.000. Ενα καλο νοσοκομειο ειναι απαραιτητο!!!

 7. Όποιος μου πει... Ότι με τα εμβόλια ενδιαφέρονται για ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΜΑΣ

  Θα του πω ότι ούτε κορωνοιος υπάρχει… Ούτε ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ Η ΘΑ ΠΕΙΘΑΝΕΙΣ (ΜΆΛΛΟΝ ΤΟΝ2ο ισως τους ενδιαφέρει περισσότερο, να γλυτώσουν τις συντάξεις )
  Αν ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ,.. ΘΑ ΕΊΧΑΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,… ΆΧΡΗΣΤΟΙ… ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΊΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΎΠΑΡΚΤΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΥΝ…

 8. Περίεργο.Εγώ νόμιζα ότι όνειρο σας ήταν…..να πρασινίσει το παλιό γήπεδο του Ανταγόρα.Το έκανε ο δήμαρχος έστω και με πλαστικό,να το εκμεταλευτουν οι δικοί του.Έλεος πια με τις απαιτήσεις σας.Πόσες επιστολές να στείλει πια ο άνθρωπος;

 9. ΒΓΑΛΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

 10. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ………..
  ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΑΣ ………..

 11. Σε όλους που παλεύουν εκεί μέσα να αγιάσει το στόμα σου κα Καρανασιου !

 12. Απαραδεκτον , οι λίγοι γιατροί και νοσηλευτές με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν , με λαχειοφόρους και φιλανθρωπίες μαζεύουν χρήματα για να φτιάξουν τον κλιματισμό στη μονάδα τεχνητού νεφρού , να βοηθήσουν ως οφείλουν η περιφέρεια , ο Δήμος , και όχι να ζητιανεύουν από τους λιγοστούς φιλάνθρωπους και επιχειρηματίες οι σύλλογοι ….. Απαραδεκτον

 13. Απαράδεκτο !!!
  Το «νοσοκομείο» κέντρο υγείας δλδ
  Υπολειτουργει!!!
  Που να δείτε στο γυναικολογικό διάδρομο τι γίνεται!!!
  Έγκυες γυναίκες να μην έχουν που να καθίσουν γιατί έχει σανίδια και τελάρα και κάθονται πάνω σε αυτά
  Ο διάδρομος ασφυκτικά γεμάτος διότι δίπλα βρίσκεται το χειρουργικό .
  Είναι δυνατόν ???
  Εποχή covid να είναι ο ένας πάνω στον άλλον ;
  Ηλικιωμένοι δίπλα στις έγκυες; Απαράδεκτο!!!
  Αισχος πραγματικά!!!

 14. Απαράδεκτο!!!
  Στα εξωτερικά ιατρεία της γυναικολογικης πτέρυγας ,δεν υπάρχουν καθίσματα και οι έγκυες γυναίκες κάθονται πάνω σε σανίδες και μηχανήματα !!!
  Στον ίδιο διάδρομο βρίσκεται το χειρουργικό πράγμα απαράδεκτο !
  Εποχή covid και βρίσκεται ο ένας πάνω στον άλλον
  Γυναίκες έγκυες να κινδυνεύουν την υγεία τους
  Αισχος πραγματικά !!!
  Κέντρο υγείας που υπολειτουργει και οι εργαζόμενοι να μπαλωνουν τρύπες ..

 15. Μία ζωή ακόμα να χαθεί στο νησί άδικα και θα βγουν όλα τα άπλυτα στη φόρα … όλων σας.

 16. Κανένας να μην πατήσει το πόδι του στις τοπικές εκλογές της ΝΔ. Αποχή και τιμωρία … μόνο όταν γίνονται εκλογές χτυπούν σαν τους ζητιάνους τα τηλέφωνά μας … μετά ούτε να μας φτήσουν … κανένας μας να μην τους κάνει τη χάρη.

 17. Χαχα μην αγχωνεστε,τωρα απο νοεβρη θαρθει λαος απο Συρια και Αφγανισταν και θα τα τσεπωσουν οι γνωστοι αγνωστοι τους οποιους οι περισσοτεροι καλυπτετε γιατι ειτε ειστε σοι ειτε τρωτε παρεουλα.Τι τους θελετε τους γιατρους; Αφου ολοι οι καρχαριες εχετε ιδιωτικες ασφαλισεις,ο φτωχος απλος κοσμακης της Κω την πληρωνει και θα συνεχισει να την πληρωνει γιατι κανενας δεν κανει τιποτα γιαυτο.Θλιψη και μονο θλιψη για το νησι του Ιπποκρατη

 18. Δήμαρχε μας ηποσχεθεις νοσοκομείο εση θα χάσεις και η βουλευτές θα φάνε καλά ο λαός ξύπνησε να το θυμάστε Εσσης κάνετε τον λαό να ψήφιση απο δο και απο κι .Περιμένουμε ,, περιμένουμε

 19. Δήμαρχε μας ηποσχεθεις νοσοκομείο εση θα χάσεις και η βουλευτές θα φάνε καλά ο λαός ξύπνησε να το θυμάστε Εσσης κάνετε τον λαό να ψήφιση απο δο και απο κι .Περιμένουμε ,, περιμένουμε θέλετε και τουρισμό μήπως θέλετε να το φτιάξανε η Γερμανία όπως το αεροδρόμιο η φραπορ το είδατε δεν μπορούσαν η προηγούμενη και η πιο προηγούμενη και ήπιο προηγούμενη να το κάνουν( ΑΧΡΗΣΤΗ ).

 20. Ωραία να κάνει ο καθένας ότι θέλει να μην υπακούει νόμους και αντί να πηγαίνει σπίτι του να τον πληρώνουμε να κάθετε και μα περνούμε άλλους μέχρι να πετύχουμε κάποιον να δουλέψει.

 21. Νοσηλευτικό προσωπικό έχουμε πολύ πάντως.Οι περισσότεροι αδιάφοροι και χωρίς τρόπους.

 22. Προς επώνυμους και ανώνυμους.Η βλακεία είναι ανίκητη,απλά κάπου τρελαίνεσαι όταν παρακολουθείς τι συμβαίνει γύρω σου.Έχω άρρωστο στο νοσοκομείο και δεν μπορώ να πάω να τον δω αν και είμαι εμβολιασμενος.Οι κύριες όμως ανεμβολιαστες θέλουν να τον περιποιούνται .Να τους συμπαρασταθούμε έτσι;Καλα κρασια.

 23. τραβατε φωτογραφηθειτε στο ιδρυμα κι αφηστε το /////////////να κοσμει το νησι.Κι εσεις και οι προηγουμενοι και οι επομενοι.Ενα …..ελο ολοι που το μονο που κανουν ειναι να μασανε…

 24. Ντρεπομαι για αυτα που διαβασα… το προβλημα ειναι δεν υπαρχει προσωπικο στο νοσοκομειο…. και ας μπει καποιος να διοικησει ο καθενας οτι θελει κανει… οποτε θελει παει… οσο για τα εμβολια του κορονοιου ο καθενας εχει την αποψη του αλλα να μην βαλουν σε αλλους σε κινδυνο… οσοι δεν πιστευουν οτι δεν υπαρχει ελπιζω ποτε να μην νοσησουν.. νοσησαμε και περασαμε δυσκολα… και μια συμβουλη να προσεχετε παντου ειναι…

 25. Το υπουργείο υγεία δεν το βλέπει κάνη την πάπια δεν βλέπει η απέξω κερδοσκοπου τα ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ γιατί να μην γίνονται στο νοσοκομείο δεν το καταλαβενο δεν το βλέπετε καιρδοσκουν απάνω στον κοσμάκη αυτά τα λεφτά το 1/3 να Παρί ξέρετε ποσα λεφτά μαζεύονται για δέστε το και αν δεν το βλέπετε μήπως είστε στο κόλπο . Όλος ο τουρισμό που έρχεται και αυτή που φεύγουν μαζεύονται πολλά λεφτά ………επαρχία και νομαρχία βολευτες δεν βλέπετε .Ο κόσμο σας έβαλε να τα βλέπετε το δημόσιο συμφέρον και προς στους ανθρώπου έτσι μαζεύονται τα χρίσματα και κάνομε υποδομές και γινόμαστε κράτος υγεία . Και δεν βλέπετε ότι έχουμε νοσοκομείο μπάχαλο και η γιατροί και νοσηλεύεται έχουν αγανάκτηση αυτά βλέπουν και η ξένη κε μας μας σχολιάζουν κάντε κάτι !!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.