Για την καθυστέρηση των εργασιών ανακατασκευής του Παλαιού Σταδίου «Ανταγόρας»

36
1946

Για την καθυστέρηση των εργασιών ανακατασκευής του Παλαιού Σταδίου «Ανταγόρας»

Ως εθελοντής τα τελευταία δύο χρόνια στον ιστορικό αυτό χώρο θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την απογοήτευσή μου για την πολύμηνη καθυστέρηση του έργου. Είναι ένα έργο πνοής για την Κωακή αθλητική κοινωνία και τόσο αναμενόμενο που δε χωράει πια άλλη καθυστέρηση!

το χρονοδιάγραμμα των εργασιών του γηπέδου, όπως αυτό υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο, είχε οριστεί στους 8 μήνες και σήμερα κοντεύει σχεδόν ένας χρόνος και ακόμη δεν έχει στρωθεί ούτε ο τάπητας. Τι φταίει λοιπόν; Η πανδημία; Δεν νομίζω. Τόσα άλλα δημοτικά έργα που ξεκίνησαν μετά από το γήπεδο έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Να λοιπόν τι σημαίνει έργα με εργολαβίες και όχι με ευθύνη του κράτους, του δήμου ή της περιφέρειας. Δηλαδή, έργα, που ενώ πατάνε πάνω σε υπαρκτές ανάγκες της νεολαίας όπως ο αθλητισμός, να μπαίνουν στο ζύγι και να αποκτούν προτεραιότητα ανάλογα με το τι θα αποφέρει τα περισσότερα κέρδη.

Εκτός όλων των άλλων τίθεται και θέμα ασφάλειας στο συγκεκριμένο γήπεδο, μιας που το εργοτάξιο μοιάζει σαν παρατημένο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα διάφοροι να πηγαίνουν αργά τη νύχτα και να κάνουν ζημιές στα πληρωμένα υλικά του τάπητα (και όχι μόνο) που βρίσκονται εκεί έτοιμα για τοποθέτηση.

Μπορεί λοιπόν ένα μεγάλο μέρος του έργου να έχει ολοκληρωθεί και το γήπεδο να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πριν, όμως πρέπει και τώρα που έχουν σταματήσει προσωρινά οι εργασίες να υπάρχει η απαραίτητη φύλαξη, έτσι ώστε να αποφευχθούν και στο μέλλον περιστατικά βανδαλισμού και ζημιών.

Ξεκινήσαμε όλοι όσοι νοιαζόμασταν και όσοι παλέψαμε για να πρασινίσει αυτός ο χώρος με τόση αισιοδοξία και την προσδοκία ότι θα είχε ολοκληρωθεί σύντομα, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Είπαν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, αλλά μόνο τέλος δε μπαίνει στην ευθεία αυτή.

Όμως, και σε πολλά άλλα γήπεδα και αθλητικούς χώρους του νησιού η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Γίνονται ήδη κάποιες προσπάθειες από συνεργεία σε γήπεδα στα χωριά, ώστε αυτά να βελτιωθούν, όμως και πάλι αυτό δεν φτάνει. Είναι ευθύνη του Κράτους, του Δήμου και της Περιφέρειας να υπάρχουν περισσότεροι δημόσιοι χώροι άθλησης, ασφαλείς, λειτουργικοί και δωρεάν προς χρήση από όλη την Κωακή κοινωνία.

Για αυτό λοιπόν είναι απαραίτητη η άμεση επανεκκίνηση των εργασιών έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό συντομότερα και να παραδοθεί στην αθλητική κοινωνία του νησιού που τόσο πολύ το περιμένει. Το παλιό γήπεδο «Ανταγόρας» πρέπει και θα πρασινίσει! Με τους συμμαθητές μου και συναθλητές μου τα όνειρα μας να μην τσαλακωθούν αυτή την φορά. Στο χέρι μας είναι.

Παναγιώτης Βασιλείου Δημόπουλος

36 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όταν τσακονοντε μεταξυ τους,τι περιμένετε τα εργα να προχωρανε???? Καθυστέρηση στην καθυστέρηση.Εδω χανοντε μεγαλες οικογενειες που ψηφίσανε νικηταρα,γιατι τους εξαπάτησε.Τωρα να πάνε να βρούνε κυριτσικους ψηφους,για να ξανακερδισουν.Πραγμα αδύνατο,γιατί και αυτοί θα τον μαυρίσουν.Ανεβαινει ο κύριος κυριτσης.Μπορει να έκανε λαθάκια,αλά δεν ψευτησε τους κωους οπως ο νικηταρας.Πισω έχει η αχλάδα την ουρά.ΨΕΥΤΕΣ.

 2. Έτοιμα τα πήρανε και δεν μπορούν να το ολοκληρώσουν! Καμαρώνει ο πρόεδρος του δοπαβς ούτε τα έτοιμα δεν μπορείτε να υλοποιήσετε

 3. Δυστυχώς είναι ολοφάνερο το πώς λειτουργούν οι περισσότεροι στην Κω. Πιστεύω πως θα ήταν πιο σωστό, όπως έως τώρα που βγαίνατε όμορφα και ενωμένοι φωτογραφίες και κάνατε τις δράσεις για το γήπεδο μαζί, να πηγαίνατε από το γραφείο του δημάρχου και να του λέγατε απευθείας όσα αναρτήσατε, και όχι όλο αυτό το κείμενο, εκθέτοντας στην τελική τον εαυτό σας, την νεολαία που εμείς οι παλαιότεροι ελπίζουμε σε ένα πιο καθαρό, ενωμένο και ειλικρινές αύριο. Ότι αναρτήθηκε θα μπορούσε να είχε συζητηθεί εκεί, όπου στην αρχή πηγαίνατε και ξεκινήσατε αυτό το όνειρο. Τα μέτωπα είναι πολλά, το προβλήματα που είχαν μείνει πίσω τεράστια και δεκαετιών. Ας μην τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο και τον κατακρίνουμε δημοσιεύοντας τέτοια άρθρα και από πάνω για να προχωρήσει πιο γρήγορα ο καθένας που βλέπει το δικό του πιο σημαντικό καταψηφίζοντας το υπόλοιπο σύνολο.

  • Εννοούσα, σε έναν άνθρωπο μαζί με την ομάδα του, που όλοι μαζί ενωμένοι προσπαθούν να καλύψουν τα πάντα, υπαρκτά και αυτά που έρχονται, απρόσμενα και χωρίς προειδοποίηση… Υπομονή λοιπόν και μαζί… Όλα θα γίνουν…

   • Φοβάσαι τη δημοσιότητα σφιγγοκολαριε και φαίνεται…. Μόνο και μόνο η αντίδραση σου δείχνει ότι σωστά έπραξε επώνυμα ο νέος. Ας γίνει παράδειγμα ανάδειξης των κακώς κειμένων γραπτώς και από άλλους. Γιατί scripta manent

 4. Όποιος και να είναι στην Δημοτική αρχή, από τη στιγμή που βλέπουμε ότι προσπαθεί για ένα καλύτερο αύριο και προσπαθεί να καλύψει όλα τα μέτωπα που υπάρχουν τα προβλήματα ας μην του βάζουμε τρικλοποδιές, αντιθέτως ακόμα και στις δυσκολίες να του σταθούμε και να τον βοηθήσουμε να ολοκληρώσει όλα αυτά που θέλουμε και είναι σωστό να γίνουν.

 5. Πιστεύω πως θα ήταν πιο όμορφα και σωστό αυτή η ανάρτηση να είχε γίνει μία κουβέντα στο δημαρχείο, στο χώρο που ήδη γνωρίζετε, με το άτομο που τόσες φορές περάσατε όμορφα και προσπαθεί συνεχώς, να βρίσκεται παντού και να λύσει τα προβλήματα όλων που υπάρχουν στο νησί. Λίγο υπομονή, κατανόηση, συνεργασία, ενότητα ( άσχετος των προσωπικών μας προτιμήσεων και συμφερόντων), που αντανακλά στην τελική στο αποτέλεσμα του συνόλου. Υπομονή λοιπόν και αλληλεγγύη για ένα καλύτερο αύριο για το νησί της Κω.

 6. Εγώ θυμάμαι εδώ και ενάμιση χρόνο να βγαίνουν εδώ και να πανηγυρίζουν μερικοί και όλο μπράβο δήμαρχε.Δεν είναι έτοιμο;Δηλαδή παραμένει το έργο των 2 ελιών και ενός τοιχιου σαν έργα του Νικηταρά;Ξέχασα τα πατουσακια στις διαβάσεις.Δήμαρχε μιας και τα πας Καλα με τις ελιές δεν κανείς ένα ελαιονα στο γήπεδο να ησυχάσουμε;

 7. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση αυτών που έλεγαν μπράβο εδώ και 2 χρόνια στο δήμαρχο και τον στήριζαν.Δεν μπορούν να κάνουν και πίσω τώρα……μπράβο δήμαρχε,ακόμα και να μην το φτιάξεις πάλι δικοί σου θα είναι,ντρέπονται να πουν οτι έκαναν λάθος για εσένα.Συνεχισε το έργο σου …. να μην κανείς έργα.Μπράβο θα σου λένε.

 8. Φιλε μου, και γω θα το ηθελα ετοιμο πριν δεκα χρονια.
  Οι προηγουμενοι αδιαφορησαν, και το μονο που εκαναν ηταν να βαλουν προσφυγες για λιγες μερες το 15.
  Τωρα προχωρησε αλλα κολλησε για λιγο στους εργολαβους και στην ελληνικη γραφειοκρατια.. οπως και συ γνωριζεις παραλληλα προχωρησαν εργασιες σε αθλητικους χωρους σε ολο το νησι.
  Σε καταλαβαινω, αλλα με λιγη υπομονη θα ειμαστε ολοι στην ευχαριστη θεση να απολαυσουμε μετα απο πολλα χρονια το ιστορικο σταδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ!!!

 9. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΛΟΓΟΙ. ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ.

 10. Μπράβο Παναγιώτη και για την άριστη διατύπωση του κειμένου σου και για το δίκαιο και πολλαπλά ωφέλιμο για την άθληση της νεολαίας αίτημά σου να ολοκληρωθούν επιτέλους τα έργα στο παλαιό Δημοτικό Στάδιο «Ανταγόρας».

 11. αν δεν είχαμε δήμαρχο το Νικηταρά δε θα βλέπαμε ούτε με το κιάλι να φτιάχνεται το γήπεδο. Ευτυχώς που τον βγάλαμε και σε λίγο καιρό το όνειρο 20 χρόνων θα γίνει πραγματικότητα. Μπράβο Παναγιώτη, εσύ καλά κάνεις και λες τη γνώμη σου και μα είσαι εκεί όταν ο δήμαρχος θα κόβει την κορδέλα

  • Την αλήθεια και την γνώμη μου εκφράζω κύριε Ψιτ. Εσείς είστε γνωστός στο να κακολογειτε τους άλλους. Τόσο πολύ πειραξε που ειπα τη γνώμη μου δημοσίως στα ΜΜΕ; Ελευθερία του λόγου υπάρχει….Και fake news είστε εσείς και κανένας άλλος…Τέλος, έχω το κάθε δικαίωμα να γράφω για το γήπεδο γιατί έχω παλέψει όπως και τα άλλα τα παιδιά πάρα πολύ για αυτο

   • Σε 4 μονο γραμμες μας εδειξες πως αντιλαμβανεσαι την εννοια του δημοσιου λογου..
    Εσυ εχεις το δικαιωμα για την ελευθερια του λογου..
    Ενω αλλοι (οπως εγω)δεν εχουμε δηλ??
    Γιατι εαν εχω το δικαιωμα σαν δημοτης να κρινω τα κακως κειμενα δεν θα μου εγραφες οτι «ειστε γνωστος στο να κακολογειτε…κλπ..»
    Οσοι δεν αντεχουν την κριτικη κυριε να μεινουν στο σπιτι τους….
    αρκετα με τον καθε καλαμοκαβαλαρη!!!!

    • Το να βγαίνετε και να λέτε ότι κάνω διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω της φωτογραφίας που ανεβάσατε;
     Εννοείται πως έχετε και το δικαίωμα και την ελευθερία του λόγου, αλλά να μην λέτε πως αυτά που λέω είναι ψέματα κλπ. Σαν νέος εκφράζω τις απόψεις μου και τις ανησυχίες μου χωρίς να κατηγορώ ευθέως ή να προσβάλλω κανεναν

 12. Το άρθρο το οποίο δημοσίευσα το έκανα καθαρά για να αναδείξω καθαρά το θέμα των εργασιών του γηπέδου. Δεν εκθέτω ούτε τον Δήμαρχο, ούτε τον πρόεδρο, ούτε φυσικά τον εργολάβο. Εκφράζω (μέσα από την δυνατότητα που μου παρέχεται μέσω των ΜΜΕ) το ότι είμαι απογοητευμενος γενικά με το σύστημα των εργολαβιών και το πως αυτό γίνεται. Δεν βάζω καμία τρικλοποδιά ούτε θέλω να σταθώ εμπόδιο στο έργο κανενός. Αυτό το οποίο θέλω να δείξω είναι ότι με το να καθυστερούν οι εργασίες κάποια άτομα το εκμεταλλευονται και πάνε και κάνουν ζημιές με αποτέλεσμα να πάνε χαμένα τα πληρωμένα υλικά από τον εργολάβο. ο Θεοδόσης Νικηταράς και το επιτελείο του υποσχέθηκαν κάτι και το τήρησαν στο ακέραιο, απλώς υπάρχουν αυτές οι αναμενομενες καθυστερήσεις όπως και με όλα τα άλλα μέσα. Επίσης, ένα πολύ μεγάλο μέρος του άρθρου μου μιλάει για την αναγκαιότητα που υπάρχει σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο το νησί και η αναβάθμιση των ήδη υπαρχοντων χωρών. Τέλος, μέσω της ανάρτησης αυτής δεν υπάρχει κανένας σκοπός να στοχοποιησω ή να κατηγορήσω κανεναν.

  • Θα μας τρελάνεις.Τι θα πει δεν θίγεις ;Από την στιγμή που κάτι είναι στραβό κάποιος φταίει και τον δείχνουμε,αλλιώς τι νόημα έχει η ανάρτηση αν όλοι ειναι καλοί;Ας έλεγες ξεκινώντας μπράβο δήμαρχε όπως λέει εδώ μια ψυχή (Αλήθεια έχει χαθεί τελευταία)Μην φοβάσαι ,σε αυτά που λες έχεις δίκιο στήριξε τα και μην κάμεις κολοτουμπα μικρό παιδί.

 13. Μπράβο παλληκάρι μου, να φωνάξετε οι νέοι, να ακουστείτε!!
  Μια κοινωνία που δεν ακούει και δεν αφουγκράζεται τους νέους της, δεν έχει μέλλον.
  Γρήγορα έρχεται ο μαρασμός.

 14. ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΨΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ!!!

  • Την κορδέλα θα την κόψουν αυτοί που αξίζουν και αυτοί που πάλεψαν για αυτό και όχι αυτοί που προσπάθησαν μέσω της μη ανακαίνισης του έργου να κερδίσουν από αυτο

  • Ενώ οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που έταξαν είδαμε αποτέλεσμα…
   Έστω και με καθυστέρηση το έργο γίνεται

   • Παναγιωτακη αποψη μπρεις να εχεις… μην κρινεις ομως!!
    Ουτε γνωριζεις … ουτε καν ψηφιζεις…

    • Ωραία λοιπόν με βάση αυτά που βλέπω και ξέρω εκφράζω την άποψή μου. Εάν εσείς πιστεύετε το αντίθετο μπορείτε να το αποδείξετε με επιχειρήματα και αποδείξεις πως όντως το έργο είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Διαφορετικώς, αυτή είναι η γνώμη μου….Και γενικότερα οποίος πιστεύει πως αδικείται ας βγει με αποδείξεις να μας πει το αντίθετο.

 15. Αυτος ο πρωην εβαλε την ταφοπλακα του σταδιου ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ Μονο μεταναστες και προσφυγες εβαλε. Ευτυχως ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, το φτιαχνει. Οι καθυστερησεις απο τους εργολαβους, παντα υπηρχαν.

  • Ο Δήμαρχος έδωσε τον Δεκέμβριο του 2019 στον αγώνα προς τιμή του Χάρη μια υπόσχεση και την τήρησε. Και άλλοι παλιότερα υποσχοντουσαν, αλλά δεν έγινε ποτέ τίποτα…
   Το Ανταγόρας αν και με καθυστέρηση πρασινίζει. Καλό βέβαια θα ήταν να μην γινόντουσαν οι ζημιές στα υλικά γιατί είναι πληρωμένα

 16. Να βαλουν πατουσακια παντου σε ολη την πολη..βασικα μπροστα απο τις λακουβες για να καταλαβαινουμε οτι μας παιρνανε για ζωα….αυτο το κανουν καλα…

 17. Και κάτι άλλο καταλαβαίνω ότι είναι ιστορικό το γήπεδο και ο χώρος όμως το νησί δεν έχει ανάγκη από ένα ακόμα γήπεδο ποδοσφαίρου την ώρα που βγάζει ομάδας στις εθνικής κατηγορίες άνδρες γυναίκες, μπάσκετ η βόλεϋ.. Το νησί χρειάζεται ένα κλειστό σύγχρονο με γυμναστήριο αποδυτήρια χώρο για τηλεοπτική κάλυψη , θέρμανση εξαερισμό κερκίδες να υπάρχουν έσοδα.. Υπάρχουν τόσες ομάδες ειδικά μπάσκετ με τόσα παιδιά στις ακαδημίες που πασχίζουν να τους μάθουν να αγαπούν τον αθλητισμό κτλ και δεν έχουν ούτε τον στοιχειώδη χώρο να προπονηθουν γιατί δεν φτάνουν οι ώρες και οι μέρες για όλους ! Και εσείς είστε για ακόμα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που στην ουσία γιανετε για ένα καπρίτσιο

  • Έχουν κόλλημα φίλε και καποιοι κολλητοί του δημάρχου ακαδημίες ποδοσφαίρου….ασχετα αν δεν παράγουν ,εισπράτουν.Εκεί θα Πάρο το γήπεδο αν φτιαχτεί.Θα πληρώσουμε όλοι για να κάνουν κάποιοι μπισνες.Ένα κλειστό χρειάζεται η Κως, θα μπορούν να άρχοντες για προετοιμασία και άλλες μεγάλες ομάδες και θα έχουμε έσοδα.Μιας και δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια πισίνα (ένας από τους πιο πλούσιους δήμους της χώρας)ας κάνουμε ένα κλειστό στολίδι.Μια χαρά γήπεδο έχουμε έλεος πια με τα κολλημένα μυαλά και τα συμφέροντα.

 18. Κάτσε παιδάκι μου σπιτάκι σου και μη μπλέκεις με αυτά… σε εκμετάλλευονται ο Νικήταρας και όλο του το επιτελείο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.