«Οι ανεφάρμοστες αποφάσεις και οι βεβαιωμένες παραβάσεις για την οδό Ι. Ζαράφτη στη Ζιά» – Σοβαρό ζήτημα Πολιτικής Προστασίας!

53
3503

«ΟΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ Ι. ΖΑΡΑΦΤΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΖΙΑΣ»

Ύστερα από την εμφάνιση πολλών περιστατικών πυρκαγιάς στην Κω, οι κάτοικοι και επαγγελματίες  Ζιάς, απασχολούμαστε  καίρια με το ζήτημα της  απελευθέρωσης  από αντικείμενα επί του πλάτους  κεντρικού δρόμου Ι.Ζαράφτη Οικισμού Ζιάς.

Από το δρόμο αυτό, τον μοναδικό που εξυπηρετεί τη Ζιά, διέρχονται και ελίσσονται επαρκώς επιβατικά αυτοκίνητα, όχι όμως μεγαλύτερου όγκου οχήματα όπως λεωφορεία , πυροσβεστικά ή ασθενοφόρα.

Κατά τους δύο τελευταίους μήνες Ιουλίου –Αυγούστου 2021 οι Υπηρεσίες Τροχαίας Κω, η Δημοτική Αστυνομία Κω, η Πυροσβεστική Κω, έχουν διενεργήσει αυτοψίες και έχουν βεβαιώσει παραβάσεις περί παρεμπόδισης της χρήσης, επί της κεντρικής οδού Ι.Ζαράφτη Οικισμού Ζιας, εξ αιτίας της ανάπτυξης  διαφόρων αντικειμένων – από τέντες έως στάντ και πάγκους- στο πλάτος της οδού.

Εκτός από τις ανωτέρω Υπηρεσίες έχει εκδοθεί στα μέσα Ιουλίου 2021 και Απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ασφενδιού με θέμα την απομάκρυνση αντικειμένων που εμποδίζουν την ελεύθερη χρήση όλου του πλάτους της οδού Ι.Ζαράφτη , με αρ. 12/2021 Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Ασφενδιού. Ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία Κω.

Παραμένουν όλες ανεφάρμοστες, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Παρεμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών επί της οδού.

Η πυροπροστασία σε περίπτωση κινδύνου καθίσταται αδύνατη.

Η δομή του οικισμού , των πυκνών δασικών εκτάσεων της Ζιάς και του υπάρχοντος οδικού δικτύου, μας καλούν άμεσα σε εγρήγορση.

Αυτό γιατί , σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς , δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης εκκένωσης του οικισμού , σε έγκαιρο χρόνο , ο οποίος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα δέκα πέντε (15)  λεπτά .

Δεδομένου  ότι, δεν υπάρχει σταθερό σημείο επιβίβασης-αποβίβασης των επισκεπτών- παρά την ύπαρξη τριών (3) πάρκινγκ στάθμευσης, που παραμένουν ανεκμετάλλευτα – μία πιθανή κλήση εκκένωσης του οικισμού Ζιάς θα προκαλούσε  εμπλοκή στη διέλευση οχημάτων και πολιτών , προκαλώντας απώλεια κρίσιμου πολύτιμου χρόνου.

Η δε απουσία υπόδειξης Εξόδων και Δρόμου Διαφυγής  αποτελεί σοβαρή έλλειψη, η αναπλήρωση των οποίων θα εξασφαλίσει χρόνο και καθοδήγηση του κοινού, σε περίπτωση ανάγκης.

Συνεπώς:

Καλείται άμεση η ανάγκη της ανεμπόδιστης χρήσης της κύριας και μοναδικής οδού Οικισμού Ζιας, ώστε να  παραμένει ελεύθερη όλο το εικοσιτετράωρο  η διέλευση πυροσβεστικών , ασθενοφόρων , ως Έξοδος Διαφυγής οχημάτων και πολιτών.

Καλείται άμεση η εφαρμογή των υποδείξεων & εντολών των Υπηρεσιών, με την σύμφωνη Απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ασφενδιού, που υποδεικνύουν την ελεύθερη και ασφαλή κυκλοφορία της οδού Ι.Ζαράφτη.

Τι πρέπει να γίνει ακόμα, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες επιπτώσεις?

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω απορία-πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ.Γεώργιο Καλλούδη , τηλέφωνo :6973591722.

 

Έγγραφα εκ των Υπηρεσιών & Τοπικού Συμβουλίου Ασφενδιού:

 

 • Το υπ’αρ. 9009/20/9/13-10-2020 Α.Π. Εισερχ.27706 Διοικητού Τμήματος Τροχαίας Κω, αρνητικού περί κατάληψης κοινόχρηστου χώρου οδού Ι.Ζαράφτη.
 • Το Α.Π. 13142/2-6-21 Προέδρου Κοινότητας Ασφενδιού κ.Μιχαήλ Γεωργαλλή.
 • Την υπ’αρ. 12/16-7-2021 Απόφαση Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Ασφενδιού (καταχωρημένη στο 5ο Πρακτικό της από 16-7-2021 Τακτικής Συνεδριάσεως Συμβουλίου Κοινότητας Ασφενδιού).
 • Το Α.Π. 15046/23-6-2021 Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Ασφενδιού κ.Μιχαήλ Γεωργαλλή.
 • Το Α.Π.15687/30-6-2021 Δημοτικής Αστυνομίας Κω.
 • Την υπ’αρ.σχετ. 1886/25-6-2021 Έκθεση Βεβαιώσεως Παραβάσεως Δημοτικής Αστυνομίας.
 • Την Α.Π. 2285 Φ 702.15/21-7-2021 Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω.
 • Την Α.Π. 19711/11-08-2021 Ενημέρωση Τοπικού Συμβουλίου Ασφενδιού προς Εισαγγελία Κω.
 • Το από 16-7-2021 αίτημά μου (Γ. Καλλούδη) προς Τοπική Κοινότητα Ασφενδιού περί σχεδίου εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς, που έλαβε Α.Π. Εισερχ.17547/21-7-2021.
 • Την από 27-08-2021 Απάντηση στο υπ’αρ. 21330 έγγραφό μου περί δικαιώματος χρήσης κοινόχρηστου χώρου σε οδούς και πλατείες Οικισμού Ζιάς.

 

 

 

 

 

 

53 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κ. Καλούδη ο ο εκλεγμένος σύμβουλος της δημοτικής αρχής και καταστηματάρχης στον δρόμο τη ψήφισε? Να σας πω εγώ …
  παρον !!!

  • ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΊΤΕ, ΤΟ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ ΘΑ ΦΈΡΕΙ ΤΟYΣ ΚΟΚΟΒΙΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΙΚΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΤΕ...

   ΈΚΑΝΑΝ ΧΘΕΣ ΠΡΟΠΌΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΊΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΤΙΣΤΡΑ… ΤΖΑΜΠΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΜΠΟΥΝΤΑΛΆΔΕΣ;;;; ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ;;;;

  • Θα καούμε σαν τα ποντίκια σε φάκα. Από που να διαφύγει κάποιος όταν η φωτιά τρέχει με χίλια. Και το κακό θα γίνη ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Και θα κλάψουν πολλές μανούλες. Ο ΘΕΟΣ να μας βάλει ΦΩΤΙΣΗ.

  • Ετσι οπως ειναι ρημαζει και την μεση μας και τα αυτοκινητα. Μια επιστρωση διαφανης ριτινης θα ελυνε πολλα προβληματα.

 2. Επιτέλους βρέθηκε κάποιος που ενδιαφέρεται για τον τόπο του, το χωριό του…να ανάδειξη ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα πού κάποιοι κλείνουν μάτια και αυτιά τους σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Που έχει να κάνει με την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών της ζιας. Επιτέλους οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εχθές. Να ανοίξει ο δρόμος.

 3. ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ
  ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
  ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ;;;

 4. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ
  ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΜΩΝΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ
  ΕΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,
  ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΣΑΣ.

 5. ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΖΙΑ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΣ ΕΠΙ ΚΥΡΙΤΣΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
  ΟΤΑΝ ΞΗΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ
  ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ Ε ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ……

 6. Ας. δώσουν επιτέλους το καλό παραδειγμα οι εκλεγμένοι του κυρίου Νικηταρά αλλά η τζε παρα μας να γεμίζει και όλα καλα.

 7. Ο τουρισμός στην Ζια έχει 60 χρόνια στα τόσα χρόνια που έρχεται ο τουρισμός στην Ζια ποτέ κανείς από τους πολιτικούς φορείς δεν έκανε το παραμικρό για την πυροπροστασια του χωριού κάτι που θα πρέπει να γίνει άμεσα για το καλό όλων όσων επισκεπτονται το χωριό αλλά και όσων ζουν και εργάζονται!!! Με το να κλείνουν το δρόμο από ομπρέλες τέντες και πάγκους δεν βοηθάει την κατάσταση.

 8. Θέλατε και ασφενδιανο δήμαρχο . Έχει καταστρέψει το χωριό και το νησί μαζί. Αλλά φυσικά όταν είναι για δικές του δουλειές όλα καλά , κάντε μια βόλτα από τον Ασώματο να δείτε πόσα κυπαρισσια κόπηκαν για να έχουν θέα τα σπιτάκια τους. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι η δημοτική αρχή είναι αυτή που δεν αφήνει να εφαρμοστεί ο νόμος. Ξυπνηστε πριν να είναι αργά . Πρέπει να βρεθει μια λύση άμεσα . Όσο για αυτούς τους δύο – τρεις που επαναστατούν είναι έτσι κι αλλιώς παράνομοι είναι καιρός να κάνει και η πολεοδομία μια βόλτα να μπει μια τάξη .

 9. Να δούμε πότε θα γίνει κάτι για όλη αυτή την κατάσταση… Ελπίζω σύντομα, πριν να είναι αργά…

 10. Τι να πει κανείς για αυτούς που κυβερνάνε, τι να πει κανείς για αυτούς που υποτίθεται μας προστατεύουν και εφαρμόζουν τον νόμο . Μετά αναρωτιούνται γιατί τους βρίζουν . Άχρηστοι όλοι τους . Κρίμα το χωριό , κρίμα το νησί .

 11. Κύριε Καλλούδη μήπως να κατεβαίνατε υποψήφιος στις επόμενες εκλογές; Έχετε κάνει περισσότερη δουλειά σαν ιδιώτης για το χωριό σε σχέση με τους εκλεγμένους μαϊντανούς των τελευταίων ετών.

  • …ρε Τσολιά, αυτό γίνεται και σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Δυστυχώς έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες, ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου!! Κατάλαβες ρε εμπαθή, κομπλεξικέ, δεν γίνεται μόνο στην Κω αυτό;

 12. Δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργούν πρόβλημα οι τέντες και τα σουβενιρ που έχουν τοποθετεί, ίσα ίσα που όταν συναντήσεις αντίθετα αμάξι αναγκάζεσαι να πας τόσο κοντά τους που μπορείς να ψωνίσεις και κάτι από το παράθυρο. Η κατάσταση είναι προβληματική και οι άνθρωποι που την συντηρούν ελαφρός ψηφοθήρες.

 13. θα συνεχίσει να ειναι το νησί.γυφτια παντού.χαχαχα τσαντιρια!!!!!!

 14. Καμια μελετη καμία μέριμνα καμία προσπάθεια βελτίωσης της εμπειρίας του επισκέπτη, οι αρμόδιες αρχές που δεν έχουν βάλει μια τάξη σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί γενικοτερα με το παρκάρισμα και την δυσλειτουργία κατά τις ωρες αιχμής συντηρούν μια κατάσταση τουλάχιστον επικίνδυνη και δυσάρεστη για τον επισκέπτη. Η αντιπολίτευση μια από τα ιδια στην θητεία της , δεν έχουν καταλαβει ακόμα πως το να λύσουν το πρόβλημα θα επιφέρει περισσότερους ψήφους απο αυτούς που παίρνουν συντηρώντας το.

 15. Μήπως είναι καιρός πλέον να πάψουμε ως έθνος να ψάχνουμε αφορμές, ώστε να κατηγορήσουμε την εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση και να αναλάβουμε και τις δικές μας ευθύνες;
  Μήπως είναι καιρός να αφήσουμε στην άκρη τα «χρώματα» και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, έτσι για αλλαγή δηλαδή, δίνοντας στις όποιες αρμόδιες αρχές να καταλάβουν ότι ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε να είμαστε «απειλή» και όχι μικρές μοιρασμένες-χρωματισμένες ομάδες πολιτών που εύκολα μπορούν να αγνοήσουν αλλά και να μας περιγελούν καθώς μας κάνουν πιόνια στα βρώμικα πολιτικά κατά καιρούς παιγνίδια τους;
  Μήπως είναι καιρός, μιας και παρά τις όποιες αποφάσεις, εκθέσεις και εντολές που επιδεικτικά αγνοούν, να πέσουν και τίποτα μηνύσεις, έτσι για αλλαγή δηλαδή, προς κάθε αρμόδια αρχή αλλά και προς κάθε παραβάτη «επαγγελματία» που έχει το σύμπαν γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων του;
  Μήπως είναι καιρός να κάνουμε κάτι, αντί να μένουμε στις αιτήσεις, δηλώσεις και εκθέσεις που προκλητικά αγνοούν……;
  Λέω μήπως……

 16. Μπράβο ΓΙΩΡΓΟ αγαπάς τον τόπο σου και αυτό που κάνεις για το προβλημα της ζιας χρειάζονται ριζικές αλλαγές και όχι προσωρινές πρώτα οι ανθρώπινες ζωές και μετά όλα τα άλλα.Μην ξεχνάμε αυτούς που κάηκαν αβοήθητοι να είμαστε τυχεροί να μην το ζήσουμε.

 17. I come from Italy and i come to Kos every summer for holiday.
  I believe what Mr Kaloudi said in case of fire will be very difficult for tourists and not to escape. I believe that the street should be cleared of both stalls and the transit of cars prohibited.

 18. Σας χορευει στο ταψι ο Σ……….. οσον αφορα την Ζια. Τωρα οσον αφορα την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, δεν ειναι μονο κλαδεματα, λαντουρισματα και συνεντευξεις. Εχουμε και αλλα προβληματα (δρομος Τιγκακι, λαμπες στους δρομους, καθαριοτητα). Εχουμε καταντησει να παρακαλαμε για τα αυτονοητα και εσεις το παιζετε τηλε-γλαστρες. Θεοδοση κατεβασε τους απο το καλαμι οσο προλαβαινεις γιατι θα εχουμε ΓΕΛΙΑ!

  • Άκου ερώτηση.Τι κάνει;Πέρνει το μισθό.Τι άλλο ήθελες;Πως διορίστηκε;Όπως όλοι οι σύμβουλοι.Ελεις φίλε μου με τις απορίες σου

 19. Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ο δρόμος απαιτείται να είναι ελεύθερος για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία όλων των οχημάτων και ειδικότερα των οχημάτων της πυροσβεστικής , καθώς την καλοκαιρινή περίοδο ο δρόμος συχνά κλείνει με τα λεωφορεία και δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

 20. Ακούγεται ότι κάποιοι από την δημοτική αρχή έχουν παρέμβει και έχουν εμποδίσει όλους τους αρμόδιους…να εφαρμόσουν τον νόμο . Μήπως πρέπει να φτάσει λίγο πιο ψιλά η επιστολή σας Κ. Καλούδη μήπως να σταλεί κάποιο ανωτερο κλιμάκιο από Αθήνα να βάλουν σε τάξη ολα αυτά τα λ….. και σε όλο το νησί

 21. 06/09/2019 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΑ:ΜΕΧΡΙ 08/09/2019 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ(ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ)ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ 09/09/2019 ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
  18/09/2021ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.
  ΜΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ
  ΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ.
  ΤΕΛΙΚΑ,ΕΚΟΣΙΑήΑΚΟΥΣΙΑ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ
  ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
  ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ; (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕ
  ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ).ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΕΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

 22. Από Δευτέρα πρέπει να ανέβει στη ζια..πολεοδομία, αστυνομία, δημοτική αστυνομία , δημοτική αρχή και να λυθεί αυτό το σοβαρό θέμα. Το τουμπεκί κομμένο..αρκετά πια το στηλ της πάπιας. ΥΓ:όξω οι παραγγελίες.

 23. ειδα με τα ματια μου, τουλαχιστον 5 φορες αυτο το καλοκαιρι, να ερχεται η δημοτικη αστυνομια και να μετρα αυτους τους χωρους που υπαρχει προβλημα. Πως γινεται να μην εχουν κανει καποια ενεργεια; Αυτο που νομιζω ειναι οτι, εχουν καταγραψει το προβλημα αλλα υπαρχει κολλημα ΑΝΩΘΕΝ. ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 24. Ο και καλά τεχνικός σύμβουλος τρομάρα του τα έκανε σαν τα μούτρα του πήρε απόφαση για όλα αυτά μόνος του και τώρα μας βάζουν τα προστιματα. Ισχύει η απόφαση που πήρε αυθαίρετα ως πρόεδρος η χρειάζεται να πετάει από την ποιότητα ζωής για να ισχύει? Και πως πήρε τέτοια απόφαση μόνος του τι δικαίωμα έχει? Ας μας απαντήσει

 25. Διαβάζοντας τα σχόλια συμπεραίνει κανείς πως ο αρμόδιος φορέας είναι η ποιότητα ζωής, ας επιχειρηματολογήσουν λοιπόν οι υπεύθυνοι για ποια ποιότητα ακριβώς μιλούν, του επισκέπτη, του μόνιμου κατοίκου, των οδηγών λεωφορείων, των οδηγών ταξί που μποντιλιαριζονται για αρκετό χρονικό διάστημα ή για συγκεκριμένη μερίδα επιχειρηματιών.

 26. Ο Κος Καλουδης τα γράφει και τα κάνει όλα αυτά κινούμενος με προσωπικά κριτήρια.
  Έχει την εντύπωση ότι εάν είναι πράγματα στον δρόμο δεν θα μπορούν να πάνε οι τουρίστες στον χώρο του.

  • Ο κος Καλούδης καλά τα κάνει και τα λέει έχοντας υπόψη το γενικό καλό του χωρίου και όχι όπως εσένα που μιλάς έχοντας τα πράγματα και τις τέντες σου στην μέση ενός δρόμου που παρεμπιπτόντως είναι διπλής κατεύθυνσης και τον έχετε καταντήσει ούτε καν μονόδρομο! Αλλάξτε τρόπο σκέψης όσο είναι νωρίς γιατί όταν θα γίνει το κακό θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ και τα ευρώπουλα των ξένων δεν θα σας σώσουν! Ανοίξτε τους δρόμους γιατί θα ρθεί η στιγμή που θα χρειαστείτε ένα ασθενοφόρο ή ένα πυροσβεστικό και δεν θα μπορεί να περάσει πάνω από το μποτιλίαρισμα! Ο κόσμος που ανεβαίνει στην Ζιά φτάνει για όλους να δουλέψουν και με το παραπάνω! Έχουμε το πιο όμορφο χωριό του νησιού ένα στολίδι και το έχετε καταντήσει παραγκούπολη, όσο για το ότι τρώγεστε μεταξύ σας 10 οικογένειες είναι απλά τραγικό! Κάντε στην άκρη τα ατομικά συμφέροντα και κοιτάξτε να τα βρείτε μεταξύ σας και να πάμε μπροστά το χωρίο μας!

   • 1)Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ.!
    2) Δεν εχω μαγαζί στην Ζια.
    3) Τόσα χρόνια που ήτανε;
    4) Στο ξαναλέω κινείται με προσωπικά συμφέροντα.
    5) Όπως λες να ανέβει ο Κος Εισαγγελέας για όλα τα μαγαζιά αλλα και στον Κο Καλουδη

    • Κοντός ψαλμός αλληλούια!!Όλα θα βγούνε στην φορά και σύντομα και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του!

   • Κε Κατσουνα έχεις ανέβει φέτος στην Ζια; Αν ναι που είδες εμπορεύματα στον δρομο; Ο δρόμος είναι ανοιχτός και αυτά που γράφεις είναι προπαγάνδα. Και δεν μου λες τα αυτοκίνητα κάποιον επαγγελματιών που είναι μόνιμα παρκαρισμένα στην πλατεία δεν περιορίζουν την διέλευση των οχημάτων;

    • Φίλε αναγνώστη ανεβαίνω συχνά πυκνά στην Ζιά και όντως μετά από τις συστάσεις της Τουριστικής και της Δημοτικής Αστυνομίας η κατάσταση εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων έχει συμμαζευτεί παρόλα αυτά το πρόβλημα του δρόμου συνεχίζει να υφίσταται από την στιγμή που κάποιοι κύριοι γνωστοί σε όλους στην Ζιά έχουν ακόμα τα ψυγεία και τους πάγκους τους στο δρόμο! Όσο για την προπαγάνδα δεν έχω καμία διάθεση να κάνω και φυσικά ο κος. Καλούδης έχει αρκετό φωτογραφικό υλικό το οποίο θα σε διαφωτίσει πλήρως!

  • ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΛΛΟΥΔΗΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΟΣΤΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΗΝ ΚΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ. ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΦΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ Η ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ??? ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ???

 27. Απ’ την στιγμή πού υπάρχουν στη ζια τρία πάρκινγκ..γιατί τα λεωφορεία σταματάνε και φορτώνουν και ξεφορτωθούν μέσα στην μέση του δρόμου. Πού σε περίπτωση μίας πυρκαγιάς ή σε περίπτωση ασθενοφόρο λόγο των πούλμαν καθυστέρηση ή μετακίνηση από ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό ,και γίνει μποτηλιαρισμα τι θα γίνει;;;;

 28. Μήπως ο Κος Εισαγγελέας όπως ζητάει ο Κος Καλούδης να ξεκινήσει από την επιχείρηση του;Δεν ξέρω, μπορεί να είναι καθόλα νόμιμη αλλά είναι στημένη μέσα στο δάσος.Επιτρεπεται αναψυκτήριο_bar μέσα στο δάσος; Έχει ρεύμα,κι αν δεν έχει πως λειτουργεί το αναψυκτήριο-bar; Η πυροσβεστική έχει δώσει άδεια;Και το πιο σημαντικό Επιτρέπεται να έχει ζώα προς εκμετάλλευση; Η φιλοζωική τι κάνει; Υποσημείωση ότι όλα αυτά που γράφω είναι στο φυλλάδιο που μοιράζεται στους τουρίστες για διαφήμιση του χώρου του!!!!!

 29. ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΝΩ ΑΦΗΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΜ ΒΡΩΜΑ,?????

  • Η απαντηση του κουιζ….και η απαντηση προς τον Φορεστ ειναι μια!!!!
   ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΤΕ….
   ΚΟΨΙΜΙΕ…
   ΚΟΨΙΜΙΕ…
   ΚΟΨΙΜΙΕ!!!!

 30. Όλοι οι επιχειρηματίες ήταν και κάποιοι είναι ακόμα βολεμένοι μέχρι τώρα γιαυτό δεν είχαμε ούτε φωνή ούτε ακρόαση… Ηταν και είναι ακόμα για κάποιους αμολυμενα τα λουριά και έκαναν ότι ήθελαν εις βάρος των άλλων.. Με αποτέλεσμα να τρωγομαστε μετάξι μας αφού καμία Αρχη δεν παίρνει μέρος.. Και εξετιας αυτού θα εξεταστούν όλες οι παραβάσεις στα μαγαζιά.. Πράγμα που θα το μετάνιωσει και αυτός που τώρα δεν θέλει να τα βγάλει αλλά μέχρι τότε θα είναι αργά.
  Και κάποιοι από Κω, τιγκακι και απ όπου δηποτε είστε να μην αποκαλείτε τα μαγαζιά μας παραγκες και ότι άλλη προσβολή γιατί από κει βγαίνει το ψωμί για πολλες οικογένειες.. Από κει ζούμε.
  Ομως δεν θα ήθελα να επικεντρωθουμε στο θέμα των μαγαζιών, αλλά στο θέμα της πυρκαγιάς..
  Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί μια φορά θα γίνει και μετά θα χτυπάμε το κεφάλι μας για την αμέλεια μας γιαυτό κάντε το καλό και βάλτε τα πράγματα μέσα για να μην είναι μόνο στον δρόμο ο πελάτης να μπαίνει και μεσα και θα δείτε ότι θα δουλεύετε καλυτερα μην είστε εγωιστές… Φιλικα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.