ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Άνοιγμα σχολείων & Αγιασμοί με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα – Ο Αγιασμός στο 1ο ΓΕΛ Κω με τον Σεβασμιώτατο και τις τοπικές αρχές

4
1658

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Το πρώτο κουδούνι για την φετινή σχολική χρονιά χτύπησε φέτος, με τους μαθητές στα σχολεία σ′ όλη η χώρα. Οι μαθητές προσήλθαν στις σχολικές μονάδες μέχρι την τέλεση του αγιασμού και σύμφωνα με τον προγραμματισμό κάθε σχολείου. Από τους μικρότερους μαθητές μέχρι τους μεγαλύτερους, κοινή ελπίδα μετά την πολύμηνη τηλεκπαίδευση αποτελεί η συνέχιση των μαθημάτων στον φυσικό τους χώρο. 

Στο 1ο Ιπποκράτειο ΓΕΛ Κω παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

πηγή: KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

Τι συμβαίνει αν εντοπιστεί κρούσμα σε σχολείο

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα εφτά ημερών ως εξής:

*Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

  • δυο εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων
  • εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν κοντά στο κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ (τις ημέρες που δεν κάνουν τα δυο εργαστηριακά).

*Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

  • δυο αυτοδιαγνωστικά τεστ ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από το Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 και να επικοινωνεί με τις οικογένειες των μαθητών και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αναμέναμε το Δήμαρχο να εγκαινιάσει το νεοσύστατο 3ο Γυμνάσιο Κω !!!!

    Αναμέναμε το Δήμαρχο να εγκαινιάσει το νεοσύστατο 3ο Γυμνάσιο Κω . Θα μπορούσε να δώσει και χρονοδιάγραμμα για το νέο κτίριο !!!

    • Για αυτο δεν πηγε προφανως, γιατι δεν εχει κανενα χρονοδιαγραμμα να ανακοινωσει και θα τον ‘υποδεχοντουσαν’ αναλογως οι γονεις

  2. Με προκάτ στην αυλή του 1ου!!! Ας βρεθεί κάποιος δήμαρχος επιτέλους να ενδιαφερθεί για την παιδεία….

  3. Ασπάζονται το Σταυρό με την μάσκα ο οποίος είναι μέσα στον Αγιασμό. Τζάμπα τόσα χρόνια τα κατηχητικά.Λυπηρό.Για τα πιστεύω του ο Ιωάννης ο Βαπτιστής στον Ιορδάνη ποταμό, έχασε το κεφάλι του και σήμερα δεν φιλάμε ούτε ένα Σταυρό.Αγαπητά παιδιά δεν έχετε ευθύνη,ότι σας ειπαν κάνετε αλλά είναι μεγα λαθος. Σας το λέω απόλυτα και αλάθητα. Εκτός και αν δεν είναι Αγιασμός. Τότε συγνώμη το παίρνω πίσω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ