Μητσοτάκης: Για εμβολιασμούς -3 δόση για όλους, εκλογές, ανασχηματισμό- Αυτά είναι τα δύο μεγαλύτερα λάθη που έχω κάνει (βίντεο)

6
1455

Δεν θα υπάρξει τώρα επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών,  και σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν είναι αυτή τη στιγμή στις προθέσεις μου να επεκτείνω την υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες. Θα επιστρατεύσουμε την πειθώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να το αποκλείσει για το μέλλον.

Λίγο αργότερα, απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι «δεν είναι κάτι που το αποκλείει, δεν είναι όμως τώρα στις άμεσες προθέσεις του». Πρόσθεσε, δε, ότι οι αποφάσεις του «θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών».

Δύο λάθη που ήδη έχει παραδεχθεί επανέλαβε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης στην 85η ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που πιστεύει ότι έκανε στα δύο χρόνια της θητείας του ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν έχω διστάσει να αναγνωρίσω πράγματα που δεν έχουν γίνει καλά. Θυμίζω δύο. Ένα ήταν η Θεσσαλονίκη που δεν έκλεισε νωρίτερα. Το ίδιο έκανα και για τις πυρκαγιές. Ουδείς αλάθητος. Το θέμα είναι αν μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Δεν κάνει λάθη αυτός που δεν κάνει έργα. Πρέπει να καταλάβουμε καλά πως αν κάπου υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να επιληφθούμε. Να αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος με θάρρος», πρόσθε

Τρίτη δόση για όλους

Αναφορικά με την τρίτη δόση προανήγγειλε ότι θα γίνει σε όλους.  Όπως είπε όλα τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στο ότι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση θα έκαναν εμβόλιο νωρίς, δηλαδή, οκτώ εννιά μήνες πριν. «Οι υγειονομικοί ή εγώ, για παράδειγμα, που κάναμε τον εμβόλιο τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε».

Αναφορικά με το αν η τρίτη δόση θα είναι υποχρεωτική για όλους όσους είναι σήμερα το εμβόλιο είναι υποχρεωτική, είπε ότι «η απάντηση είναι αυτονόητα ‘ναι’»

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «δεν θα ξανανακλείσει η χώρα και δεν θα υπάρχουν νέοι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα»

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέου ανασχηματισμού πριν τις επόμενες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης το άφησε ορθάνοιχτο. 

Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την συνταγματική θητεία της», εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ: «Σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας σε βάθος δεκαετίας», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θα ζητήσει αυτοδυναμία και αν δεν την πετύχει με το ισχύων σύστημα της απλής αναλογικής θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες με αυτό που ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ: «Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Η απλή αναλογική δεν επιτρέπει ουσιαστικά το σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με συνεργασία πρώτου με δεύτερου κόμματος κάτι το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά».

Αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόωρες εκλογές, ήταν ειρωνικός: «Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα», είπε χαρακτηριστικά. Αναρωτήθηκε, δε, «ποια είναι η εναλλακτική προοπτική να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη;»

Σχολιάζοντας  ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Μιλάει ως χασάπης». 

ΚΙΝΑΛ: O Μητσοτάκης ανέδειξε & σήμερα το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς

Μετρό Θεσσαλονίκης: Έτοιμο το 2023

Στο μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα είναι έτοιμο -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- το 2023, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

«Σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις για τη χρήση γης έχουμε ολοκληρώσεις όλες τις διαδικασίες. Για παράδειγμα οι εργασίες για το πάρκο ‘Παύλος Μελάς’ ξεκινούν τους επόμενους μήνες. Οραματικό έργο επίσης η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πολύ σημαντικό και το ογκολογικό νοσοκομείο. Βεβαίως υπάρχουν και τα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη» συμπλήρωσε.

Πρόθεση μας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά

Στο άνοιγμα των σχολείων, καθώς και στον εμβολιασμό των παιδιών 12 ετών και άνω, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ.

Όπως είπε, «τα σχολεία ανοίγουν αύριο, ανοίγουν με περισσότερους εκπαιδευτικούς», ενώ απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο είναι πιθανό να ξανακλείσουν τα σχολεία λόγω έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «πρόθεση μας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά».

«Τα σχολεία ανοίγουν αύριο, πιστεύω σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Με μεγαλύτερη αυτονομία και περισσότερους εκπαιδευτικούς. Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά. Έχουμε ξεκάθαρα πρωτόκολλα αλλά δεν είμαι σε θέση να προβλέψω την πορεία της πανδημίας. Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών στα παιδιά. Κάνω έκκληση στους γονείς. Στα παιδιά μας κάνουμε 17 εμβόλια. Αυτό είναι το 18ο» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι βέβαιο ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά άνω των 12 ετών» είπε και απηύθυνε έκκληση «σε γονείς, αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά να εμβολιαστούν».

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Την ανέβαλε και επίσημα ο Μητσοτάκης

Στην επιβεβαίωση η πανεπιστημιακή αστυνομία αναβάλλεται  προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα ειδικά σώματα φύλαξης των πανεπιστημίων θα τα χρησιμοποιήσουμε όταν θα είμαστε απολύτως έτοιμοι», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Εάν δείτε τα στατιστικά στοιχεία, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ασφάλεια της χώρας, το 2021 ήταν καλύτερο του 2020. Θα εξακολουθούμε να υπηρετούμε αυτήν την πολιτική. Θέλουμε μία αστυνομία φιλική στους πολίτες και συμμαχό τους. Έχουμε πει πως τα ειδικά σώματα φύλαξης των πανεπιστημίων θα τα χρησιμοποιήσουμε όταν θα είμαστε απολύτως έτοιμοι. Θα χρειαστούμε χρόνο και τη βοήθεια των πρυτάνεων, όπως η ελεγχόμενη είσοδος. Εάν κάποιοι φαντασιώνονται επεισόδια βίας στα πανεπιστήμια θα ήθελα πραγματικά να τους αποθαρρύνω. Και σήμερα πάντως εάν χρειαστεί να επέμβει η αστυνομία θα το κάνει», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Οι πολιτικές δεν αλλάζουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ. Συγκεκριμένα για την πρόσβαση των νέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, είπε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έμπαιναν όλα τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο και τόνισε ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι μέτρο το οποίο ήρθε για να μείνει ενώ υπενθύμισε πως «η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής καθορίζεται από τα Πανεπιστήμια και νομίζω ότι τα ίδια τα πανεπιστήμια αναγνώρισαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν εσφαλμένες επιλογές».«Προτιμώ να πάει ένα παιδί σε δημόσιο ΙΕΚ και να γίνει web designer παρά να πάει σε ένα Πανεπιστήμιο που θα πάρει ένα πτυχίο που δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα στην  αγορά εργασίας», κατέληξε.

Τη Δευτέρα τα μέτρα για αύξηση του επιδόματος θέρμανσης & λογαριασμούς ρεύματος

Σε ερώτηση για την κρατική στήριξη ενώπιον των ανατιμήσεων και αν υπάρχει ευρύτερος σχεδιασμός αν η ακρίβεια επιμείνει, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο είναι ως επί το πλείστον εισαγόμενο και είναι ένα πρόβλημα το οποίο το αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Κατ’ αρχάς, είπε, στη χώρα μας είχαμε πληθωρισμό στο 1,9% έναντι 3% στην ευρωζώνη τον Αύγουστο. «Πέρα από το ότι είναι ένα προσωρινό φαινόμενο, ενισχύσαμε σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα. Εκεί ακριβώς αποσκοπούσε και αποσκοπεί η μείωση των φόρων.

Έχουμε στη διάθεσή μας εργαλεία όπως η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, λογαριάζουμε να τα ενεργοποιήσουμε μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Η δεύτερη γραμμή άμυνας είναι ο έλεγχος της αγοράς για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του ανταγωνισμού. Υπάρχει η σχετική νομοθεσία της αισχροκέρδειας», είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Κάνουμε μια πολύ σημαντική παρέμβαση στην περίπτωση του ρεύματος για να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις όποιες αυξήσεις. Έχουμε το δάχτυλό μας πάνω στον σφυγμό της κοινωνίας. Κινούμαστε πριν χτυπήσει το πρόβλημα. Αύριο θα ανακοινωθούν τα μέτρα και μαζί τους η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης που δίνεται πολύ πιο στοχευμένα».

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν»

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, εξάλλου τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πολιτική μας έναντι της Τουρκίας δεν αλλάζει επιζητούμε καλές σχέσεις, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Γνωρίζουν όλοι ότι το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα είναι παντελώς αδιαπραγμάτευτο. Θεωρώ θετικό ότι το 2021 δεν είχε τις εντάσεις του 2020. Μπορούμε να συνεργαστούμε περισσότερο στο προσφυγικό, εκεί εστιάστηκε και η πρόσφατη μεταξύ μας συζήτηση. Εκεί υπάρχει βασική συμφωνία Ευρώπης-Ελλάδας και Τουρκίας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αυτά είναι τα δύο μεγαλύτερα λάθη που έχω κάνει

Δύο λάθη που ήδη έχει παραδεχθεί επανέλαβε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που πιστεύει ότι έκανε στα δύο χρόνια της θητείας του ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν έχω διστάσει να αναγνωρίσω πράγματα που δεν έχουν γίνει καλά. Θυμίζω δύο. Ένα ήταν η Θεσσαλονίκη που δεν έκλεισε νωρίτερα. Το ίδιο έκανα και για τις πυρκαγιές. Ουδείς αλάθητος. Το θέμα είναι αν μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Δεν κάνει λάθη αυτός που δεν κάνει έργα. Πρέπει να καταλάβουμε καλά πως αν κάπου υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να επιληφθούμε. Να αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος με θάρρος», πρόσθεσε.

Δείτε LIVE

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός από το βήμα της έκθεση ανακοίνωσε 24 μέτρα ύψους 3,4 δισ. ανακοίνωσε για το 2021 και το 2022.

24 μέτρα ύψους 3,4 δισ. ανακοίνωσε για το 2021 και το 2022 κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

πηγή:aftodioikisi.gr

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η επίθεση του ΠΘ στις γαλοπουλες, προσβάλει τις Ινδόρνιθες. Είναι ενα χυδαίο παράδειγμα Γαλοπουλοφοβίας.
    Ο φασιστικός,γαλοπουλοφοβικός & Φασιανοφοβικός οχετός,το γνωστό Turkeysplaining, θα προκαλέσει αντιδράσεις.Καλούμε τις αλληλεγγυες συλλογικότητες και τις ορνιθοτητες Μιμίκος και Νιτσιάκος,να δράσουν

  2. 2 χρόνια τώρα έδειξες καλά ποιος είσαι. Ενδιαφέρεσαι μόνο για την πάρτη σου και τους πλούσιους φίλους σου

  3. Ραλλια, Βαρεμενος, Κωνσταντινέας, Μπάρκας, Αυλωνιτου, Αντώναρος, μιλάμε για dream team
    γιατί είμαστε ακόμα στο 20%?

  4. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ