Στον Υπουργό κ. Σκρέκα για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης οι Δήμαρχοι Κω, Καλύμνου, Λέρου & Λειψών | Η δέσμευση του Υπουργού

8
1328

Στον Υπουργό κ. Σκρέκα για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

οι Δήμαρχοι τεσσάρων νησιών της Βόρειας Δωδεκανήσου

 

Σημαντική συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, είχαν εχθές, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, οι Δήμαρχοι: Κω Θεοδόσης Νικηταράς, Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, Λέρου Μιχάλης Κόλλιας και Λειψών Φώτης Μάγγος.

Κυρίαρχο αντικείμενο της σύσκεψης, αποτέλεσε το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα στην ομαλή ηλεκτροδότηση των νησιών, λόγω αλλεπάλληλων βλαβών σε μηχανές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα εργοστάσια της ΔΕΗ που λειτουργούν σε Κω και Κάλυμνο.

Επισημάνθηκε ότι η έλλειψη εφεδρικών μηχανών, ικανών να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες ηλεκτροδότησης, από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, στάθηκε η αιτία να υποβληθούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των νησιών μας σε πρωτοφανή ταλαιπωρία, να υποστούν οι επιχειρήσεις τεράστια οικονομική ζημιά, πλήττοντας ταυτόχρονα την τουριστική εικόνα μας.

Από τους Δημάρχους Λέρου και Λειψών προτάθηκε, μεταξύ άλλων, η αλλαγή όδευσης του επίγειου δικτύου στην Κάλυμνο, το οποίο ρευματοδοτεί Λέρο και Λειψούς.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας δεσμεύθηκε ότι εντός 2 μηνών θα κατατεθεί από τις εμπλεκόμενες αρχές, κυρίως από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), επιχειρησιακό σχέδιο μόνιμης επίλυσης του προβλήματος.

 

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΕΧΕΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΤΑΣΕΩΝ!!!!

  • Αυτη ειναι δουλεια του Δημαρχου εξυπνακια!!!
   Καθηστε να δουλεψετε που σας πληρωνουν οι Κωοι … και αφηστε τα κανακεματα για τον μπροστινο σας!!!!

   • Ο δικος σου ο πρωην τοριξε στα ταξιδακια στις κρουαζιερες και γενικα στην καλοπεραση. Καπου καπου εβριζε, σκουληκι θα σε λοιωσω, τα κατεβαζε και στους ταξιτζηδες. Το νησι στον αυτοματο ρημαξε 5 χρονια!!

    • Τα χάπια σου γρήγορα…. φόβος και τρόμος σας έπιασε πάλι αλήτες

 2. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΡΙΝΟΥΝ,
  ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ
  ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟ ΦΟΡΑΜΕ, ΤΟ POLO TO ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ
  ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.

 3. υπάρχει διαφορά τρέχω και προσπαθώ, είμαι όμως αποτελεσματικός ???
  Διαχρονικά συμβαίνει στην Κω από τους τοπικούς παράγοντες !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ