Ιωάννα Ρούφα: Σύγκληση Διαπαραταξιακού για την έκταση των 70 στρεμμάτων του ΝΟΚ για να μην έχει την τύχη του «Νέου Νοσοκομείου»

3
488

Προς πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Κω.

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε σας απευθύνομαι, ακόμη μια φορά, με απόλυτο σεβασμό στο θεσμικό σας ρόλο και στις καθαρές, δημοκρατικές διαδικασίες:

  • Στις 3 Φεβρουαρίου 2020 και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την : «Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 475/2018 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, για τη διεκδίκηση από τον Δήμο Κω τμήματος εμβαδού 70.000 τ.μ. με Α.Β.Κ. 963 δημοσίου ακινήτου αρμοδιότητας της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε., (Κ.Μ. 2708 γαιών Κω εξοχής). (Εισηγητής: Δήμαρχος Κω κ. Νικηταράς Θεοδόσιος).»

Παρά το δριμύ κατηγορώ του εισηγητή- κυρίου Νικηταρά ξεχάσατε να την … ανακαλέσετε! Αυτή η απόφαση δεν εγράφη και δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ως εκ τούτου, η υπ’ αριθμ. 475/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, για τη διεκδίκηση από το Δήμο Κω τμήματος εμβαδού 70.000 τ.μ. με Α.Β.Κ. 963 δημοσίου ακινήτου αρμοδιότητας της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε., Κ.Μ. 2708 γαιών Κω εξοχής είναι σε ισχύ!

  • Στις 3 Φεβρουαρίου 2020 και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την : «Λήψη απόφασης για τη διεκδίκηση από τον Δήμο Κω τμήματος της Κ.Μ. 2708 γαιών Κω εξοχής, εμβαδού 70.000 τ.μ. με Α.Β.Κ. 963 δημοσίου ακινήτου αρμοδιότητας της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε., (περιοχή Νέας Αλικαρνασσού), λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, (συνεδρίαση της 19/01/2020). (Εισηγητής: Δήμαρχος Κω κ. Νικηταράς Θεοδόσιος).»

Παρά τις μεγαλοστομίες του εισηγητή- κυρίου Νικηταρά η απόφαση αυτή δεν εγράφη ποτέ και δεν αναρτήθηκε ποτέ στο διαύγεια. Βεβαίως ούτε και η απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης την οποία επικαλείται η ημερήσια διάταξη εγράφη και κανείς ποτέ δεν την είδε.

7 ολόκληροι μήνες πέρασαν από τη συνεδρίαση της 3ης Φεβρουαρίου όταν τον Σεπτέμβριο με επιστολή μου  σας πρότεινα μεταξύ άλλων την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για την εκ νέου εισαγωγή των θεμάτων που αφορούν στο μείζον αυτό ζήτημα.

Αγνοήσατε παγερά το αίτημα μου με αποτέλεσμα 18 μήνες μετά από την συνεδρίαση της 3ης Φεβρουαρίου 2020… η μόνη απόφαση διεκδίκησης των 70.000 στρεμμάτων από την ΕΤΑΔ ΑΕ είναι  η απόφαση Κυρίτση, αυτή δηλαδή που υποτίθεται ότι ανακαλέσατε…

  • 3 Φεβρουαρίου 2020 επίσης και πάντα σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την : «Λήψη απόφασης για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Κω και Τ.Ε.Ε. για την αξιοποίηση τμήματος της Κ.Μ. 2708 γαιών Κω εξοχής, εμβαδού 70.000 τ.μ. με Α.Β.Κ. 963 δημοσίου ακινήτου αρμοδιότητας της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε., (περιοχή Νέας Αλικαρνασσού), για τη σύνταξη μελετών ήπιας χρήσης. «Εισηγητής: Δήμαρχος Κω κ. Νικηταράς Θεοδόσιος).»

Η προγραμματική αυτή σύμβαση δεν ήρθε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο όπως σαφώς προέβλεπε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ο κύριος Νικηταράς δεν εξουσιοδοτήθηκε από κανένα όργανο να υπογράψει την σύμβαση. (ψιλά γράμματα).

Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή αφού εγκρίθηκε και αναρτήθηκε στο διαύγεια από το ΤΕΕ 2 μήνες νωρίτερα ! (επίσης ψιλά γράμματα)

Η δε μελέτη που εκπόνησε το ΤΕΕ δεν ήρθε ποτέ για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, δεν εστάλη σε κανένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου, σε καμία παράταξη, εντούτοις παρουσιάστηκε σε δημόσια εκδήλωση και προωθήθηκε- όπως μάθαμε από τα ΜΜΕ – σε κυβερνητικό στέλεχος χωρίς ποτέ να εγκριθεί από την αναθέτουσα αρχή!

Πρωτόγνωρη πραγματικά διαδικασία!

Κύριε πρόεδρε, έχει περάσει- χαθεί πολύς χρόνος, αρκετός για να συνειδητοποιήσει η δημοτική αρχή ότι με τέτοια θέματα οφείλει να είναι σοβαρή αν θέλει να την παίρνουν στα σοβαρά.

Δεν γίνεται να διεκδικείς(;) και μάλιστα από την ΕΤΑΔ ΑΕ χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου! Είναι σαν να πηγαίνεις ξυπόλυτος στα αγκάθια ή σαν να μην πιστεύεις ο ίδιος στην αξίωση σου!

Πως θα λάβει υποστηρικτική απόφαση το περιφερειακό μας συμβούλιο (θετική η πρόταση του περιφερειακού συμβούλου κου Ν. Κανταρζή) όταν δεν υπάρχει η απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου πάνω στην οποία θα στηριχθεί;

Πως νομιμοποιείται η μελέτη αξιοποίησης όταν δεν υπάρχει η απόφαση- διεκδικητικό πλαίσιο και όταν αυτή δεν έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο;

Πως οι βουλευτές του νομού μας φέρνουν το θέμα στη βουλή χωρίς να τους δίνουμε το πολιτικό, νομικό και κυρίως ένα στοιχειοθετημένο διεκδικητικό πλαίσιο;

Κύριε πρόεδρε, η παράταξή μας έχει ολοκληρωμένη πρόταση – πλαίσιο την οποία μπορούμε να καταθέσουμε σε μια παραγωγική, δημόσια, διαπαραταξιακή συνάντηση για το δίκαιο αίτημα της Κωακής κοινωνίας και πριν το δημοτικό συμβούλιο που θα λάβει τις τελικές ομόφωνες αποφάσεις.

Η πρωτοβουλία πλέον ανήκει στη δημοτική αρχή. Διαφορετικά θα αναλάβει και θα υποστεί το κόστος ενός ακόμα άθλου τύπου «νέο νοσοκομείο» .

Εν αναμονή των ενεργειών σας!

Με τιμή,

Ρούφα Ιωάννα

Δημοτική σύμβουλος Κω

Κοινοποίηση:

Μέλη Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Κω

ΤΕΕ Κω

Βουλευτές Δωδεκανήσου

Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων δήμου Κω

Περιφερειακό σύμβουλο κύριο Ν. Κανταρζή.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. είναι ντροπή για το ΤΕΕ και το Δήμο να παρουσιάζουν μελέτη για τα 12 από τα 70 στρέμματα.
    Με τα άλλα τι γίνεται ? Στο μυαλό μας υπάρχουν τρίτες σκέψεις !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ