ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «20 χρόνια χωρίς τον Γαβρίλη», μνήμες, συγκινήσεις & πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στην εκδήλωση αφιέρωμα

2
3682

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

«20 χρόνια χωρίς τον Γαβρίλη» Μια λιτή αλλά περιεκτική και συγκινητική εκδήλωση -αφιέρωμα στον αξέχαστο μεγάλο βιολιστή του Ασφενδιού και της Κω, Γαβρίλη Γιαλίζη συνδιοργάνωσαν απόψε στο θεατράκι Ευαγγελίστριας το ράδιο Έκφραση και ο ΔΟΠΑΒΣ στο πλαίσιο των θερινών Ιπποκρατείων 2021.

Η εκδήλωση περιελάμβανε μεταξύ άλλων:

-ομιλία για τη ζωή και την καλλιτεχνική δράση του αείμνηστου Γαβρίλη από τον στενό του φίλο και συνεργάτη, εκδότη της Παγκωακής και δημιουργό, Δημήτρη Βοναπάρτη, με συγκινητική αναφορά στις τελευταίες στιγμές του.

-ομιλία – κατάθεση ψυχής από τον στενό συνεργάτη και αδελφικό φίλο του Γαβρίλη, Μάνο Πόγια.

-Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τους: Μανώλη Κεφαλιανό (βιολί) και τους μαθητές του Γαβρίλη: Δημήτρη Πέτρου (βιολί-τραγούδι-παρουσίαση),  Παναγιώτη Βραχνά (βιολί), Δημήτρη Κεφαλιανό (βιολί), Γιάννη Κούρο (τραγούδι), Γιώργο Σκαρπαθιωτάκη (λαούτο-τραγούδι), Θεοδόση Παπαϊωάννου (λαούτο) και Ζαχαρία Κασσίου (λαούτο) και το χορευτικό του Θεόκριτου υπό τον δάσκαλο χορού Μανώλη Σφενδουράκη.

-Απονομή τιμητικής πλακέτας στις κόρες του αείμνηστου Γαβρίλη από τον ιδιοκτήτη του Ράδιο Έκφραση κ. Σπύρο Κλάδη.

Χαιρετισμό απηύθυναν: ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η Αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου, και ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, ενώ συγκινητική ήταν η αναφορά στη μνήμη του αείμνηστου Γαβρίλη και της συζύγου του Διονυσίας από την κουμπάρα τους κ. Ειρήνη Τριμμάτη η οποία και κατέθεσε λίγα λουλούδια μπροστά από τη φωτογραφία του, στο τραπεζάκι που υπήρχε συμβολικά μια ρετσίνα, δίπλα στην τραγιάσκα του.

Παρών ήταν επίσης ο συντοπίτης μας πρ. Πρύτανης και Πρόεδρος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Σταμάτης Αλαχιώτης, άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, απόδημοι και πολύς κόσμος.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αξέχαστα τα ταλαντούχα Γαβρηλακια. . Έπαιξαν και στο δικό μας γαμήλιο γλέντι στο Μαστιχάρι. Άτρωτοι Μουσικοί παραδοσιακοί μύθοι.

  2. Ο γαβριλης ηταν πανω απο ολα καλος ανθρωπος. Απλος ,λαικος, ειχε μεσα στη ψυχη του το βιολι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ