Γιώργος Κοπάδης: Πρόταση για εσωτερικό τουρισμό -καλοκαίρι 2021 | Άμεση δημιουργία «πακέτων» από ελληνικά πρακτορεία που θα περιλαμβάνουν

21
1648

Πρόταση καλοκαίρι 2021

Δεδομένα:

· Οι Έλληνες διαχρονικά, εξαιτίας του μεγάλου οικονομικού κόστους, στερούνται του δικαιώματος διακοπών σε νησιωτικούς ελληνικούς προορισμούς.

· Αυτό το κόστος αφορά κυρίως τα έξοδα μετακίνησης (είτε αμιγώς αεροπορικά, είτε συνδυασμός οδοιπορικών και αεροπορικών) και τα έξοδα διαμονής (υπερβολικά συγκρινόμενα με αυτά των πρακτορείων του εξωτερικού).

· Οι Έλληνες τουρίστες μοιάζουν με τους Σκανδιναβούς. Δεν θέλουν «εγκλεισμό» στο ξενοδοχείο, θέλουν αξιοπρεπή διαμονή και ένα καλό πρωινό και το βασικότερο να «γυρίζουν» (πχ εστιατόρια, καφέ, μπαρ).

· Το καλοκαίρι του 2021 προβλέπεται περίπου το 50% του τουρισμού του 2019.

· Διαχρονικά ελληνικοί προορισμοί επιδοτούσαν low cost εταιρίες με τη μορφή συνδιαφήμισης (πχ Rayanair). Ποτέ ελληνική εταιρεία.

· Οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις προτιμούν τον Έλληνα τουρίστα από τον τουρίστα του all inclusive.

Πρόταση:

Άμεση δημιουργία «πακέτων» από ελληνικά πρακτορεία που θα περιλαμβάνουν:

· Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, χαμηλό κόστος διαμονής και ευκολίες εσωτερικής μετακίνησης (ενοικίαση αυτοκινήτου).

· Για την επίτευξη των παραπάνω πρέπει για παράδειγμα η ελληνική αεροπορική εταιρία να δημιουργήσει charters με 100 ευρώ (ενδεικτικό ποσό μετάβασης και επιστροφής) ανά επιβάτη.

· Τα ξενοδοχεία προορισμού να μειώσουν τις τιμές (περίπου 80 – 100 ευρώ το δίκλινο με πρωινό)

· Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα να προσφέρονται με 20 ευρώ την ημέρα.

Εάν η πληρότητα του αεροσκάφους δεν ξεπερνά τα 2/3 , η charter πτήση να επιδοτείται είτε από τον δήμο προορισμού είτε από το υπουργείο τουρισμού (ΕΟΤ), είτε και από τους δύο με μορφή συνδιαφήμισης.

Οφέλη:

· Διατήρηση θέσεων εργασίας στον τουρισμό

· Μείωση της συρρίκνωσης των ενεργών κλινών των ξενοδοχείων

· Ενίσχυση των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων των τουριστικών προορισμών (καφέ μπαρ εστιατόρια) που χρόνια αναζητούν τον Έλληνα τουρίστα.

· Η δυνατότητα στον Έλληνα να γνωρίσει τους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, ειδικά μετά από ένα τουλάχιστον χρόνο περιοριστικών μέτρων λόγω covid 19.

Με εκτίμηση

Γιώργος Κοπάδης

ΥΓ. η παραπάνω πρόταση έχει σταλεί στο υπουργείο τουρισμού, πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, περιλαμβάνοντας όχι μόνο την Κω αλλά και τους βασικότερους ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ευτυχώς γιατρε που έχουμε τις ίδιες ιδέες ….αρκεί να υλοποιηθουν και να μην μείνουν στα χαρτιά των υποσχεσεων .βέβαια όσο προλαβαίνουμε…..

 2. ……Ξέρετε τιμές των Κυκλάδων που είναι γεμάτες Έλληνες;Μάλλον όχι.Ποιο μικρό ξενοδοχείο έχει 80 και 100 ευρώ;40-50 παίζει.Να δίνει ο άλλος το αυτοκίνητο 20 ευρώ να κάνει απόσβεση ποτέ;Εισητηρια είναι κάτω από 100 ευρώ να Σεν το ξέρεις.Τα μικρά ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι ατομικές επιχειρήσεις δουλεύουν οι ίδιοι η απασχολούν λίγα άτομα,Ο κύριος όγκος των εργαζομενων δουλεύει στα all in.Οι αεροπορικές εταιρίες περνούν αρκετό κρατικό χρήμα.Η Ryanair είναι καθαρά ιδιωτική και την διώξαμε γιατί θέλαμε να μας πληρώνει κιόλας όπως έλεγε ο Καισερλης.Τέλος Καλα είναι κάποιος να μην μιλάει για θέματα που δεν είναι του αντικειμένου του

  • Κάποιος ενοχλήθηκε γιατί ο γιατρός έκανε προτάσεις για τον εσωτερικό τουρισμο ως μη ειδικός επιτου θέματος . Πολυ ωραια, αυτός ή αυτή που είναι ειδικός-ή τι προτάσεις έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής για το θέμα;

 3. Η πρόταση του κ. Γ. Κοπάδη είναι απλή, σαφής και ρεαλιστική, αρκεί να έχουν τα κότσια ο Δήμος και οι τουριστικοί παράγοντες της Κω (πράκτορες και ξενοδόχοι), έστω και τώρα, να διεκδικήσουν από τους Κυβερνώντες λίγο χαμηλότερες τιμές των εισιτηρίων (αεροπλάνων και πλοίων),ξεκινώντας και την ανάλογη διαφημιστική καμπάνια σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ, για την απόκτηση σημαντικού αριθμού Ελλήνων τουριστών, οι οποίοι στρέφονται ως επί το πλείστον στα Κυκλαδονήσια, αδυνατώντας να κάνουν τις διακοπές τους στην κάπως απόμακρη Κω. Πρόκειται αναμφίβολα για δυναμική παρουσία, που θα ωφελήσει τα μέγιστα το νησί μας μακροχρόνια.

 4. Πολύ σωστά τα λέτε. Και η κίνηση του δημάρχου της Κω να συναντηθεί με τον διευθυντή πωλήσεων της Aegean airlines είναι προς αυτή την κατεύθυνση

 5. Μετά βρίζετε τους άλλους που ασχολούνται με τον ιό.Η πλάκα είναι ότι ο γιατρός πιστεύει ότι έχει και δίκιο.Να φτιάξουν πακέτα τον άλλο μήνα για τον Οκτώβρη ;Όλοι οι Έλληνες είναι με μια βαλίτσα και περιμένουν να έρθουν Κω,Αν τα εισητηρια ανέβουν στα 100 από 60 που είναι σήμερα και τα Ξενοδοχεία στα 80 από τα 40 που είναι τώρα.Έχουμε γεμίσει ειδικούς.

 6. Το σημαντικότερο απ' αυτά που υπέγραψε,είναι ότι με το All Inclusive δεν μπορεί να βρεθεί άκρη

  Άδικα δηλαδή η όποια σύγκρουση,δεδομένο το αποτέλεσμα…η μάχη άνιση.Δηλαδη υπονοεί όλα όσα ξέρουμε, ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιπαρατεθεί με τις πολυεθνικές,ότι σαν κοινωνία πρέπει να υποστούμε την μοίρα μας. Όλοι συμβιβάζονται με τους δύο μήνες high season και όλα τα παρελκόμενα,όπως λεφτά έξω, άνισος ανταγωνισμός,άνιση φορολογική αντιμετώπιση, διαφθορά, σκλαβοπάζαρα.. περαστικά μας.

 7. ….ποιοι Έλληνες τουρίστες μιλάμε σοβαρά τώρα?? Οι Έλληνες δεν φτάνουν ούτε για να επιβιώσει το κέντρο της πόλης… ασχοληθείτε με κάτι που ξέρετε…μας κούρασαν οι ειδικοί που δεν έχουν ιδέα και σχέση με το αντικείμενο και μας πουλάνε θεωρία γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν

 8. Αν ένα μέρος έχει επισκεψιμότητα 2 εκατομμύρια πελάτες την σαιζόν

  …και συγκεκριμένες περιόδου της ημέρας η κίνηση θυμίζει σε κεντρικά σημεία την κίνηση νησιών άγονης,ε τότε αγαπητέ φίλε μου κάτι δεν πάει καλά.Διαβαστε τα άρθρα του κ Μυλωνά με στοιχεία αριθμητικά των παρανομιών ,κάντε μια έρευνα με υπαλλήλους διαφόρων χώρων της Τουριστικής Οικονομίας και θα σας λυθούν οι απορίες.
  Οι Σκανδιναβοί έχουν τάσεις προςAll Inclussive, εκτός των νεαρών που τα μικρά ξενοδοχεία υποδοχής, υποφέρουν με δεκάδες φασαρίες καθημερινά, ξύλο, παράπονα απ τους υπόλοιπους ενοικιαστές ..ρωτήστε συμπατριώτες σας Σουηδούς που μένουν και εργάζονται να σας πουν, υπάρχει σύλλογος ενεργός στο Νησί.Το να μην υπάρχει χώρος επεξεργασίας λημμάτων,σε αναντιστοιχία με τα χρήματα που μένουν στο νησί,τα λέει όλα.With other words: corruption.. corruption, corruption..

 9. Ναι να μας έρθει ο Αθηναίος από το Βόλο να μας κάνει μάθημα πως φτιάχνουν το κριθαρότο στο χωριό του!…. Φράγκα θέλουμε όχι τουρίστες.

 10. «Δεν θα υπάρξει επιστροφή» μας λένε οι ειδικοί του ΠΟΥ και του Economic Forum.
  Στα ίσα μας το λένε…
  -Βιώσατε καραντίνες.
  -Μείνατε άνεργοι.
  -Κλείσατε τα μαγαζιά σας.
  -Παραδώσατε τις ελευθερίες και τα
  δικαιώματα σας για ενάμιση χρόνο.
  -Κάνατε τον αστυνόμο στο διπλανό σας.
  …. περιμένοντας το σωτήριο en βόλι ω!
  Και ήρθε!
  Και το κάνατε!
  Και περιμένατε «τη ζωή σας πίσω»
  Και μισήσατε τους «συνομωσιολόγους» που σας έλεγαν ότι δεν θα πάρετε τίποτα πίσω!
  Οτι ο στόχος είναι άλλος…
  Και τώρα που κλείνει ένα νησί με κατοίκους τρυπημένους και τους φιλοξενούμενους τεσταρισμένους, τι άλλο περιμένετε για να πείτε :
  » είχαν δίκιο ρε συ… κάτι έβλεπαν… »
  Μετά τη Μύκονο έρχεται η σειρά σας…
  Ακομα να καταλάβετε το εργάκι;;;
  Ακόμα ρωτάτε για ποιο λόγο γίνονται αυτά;;;
  Αυτή τη στιγμή ξεπουλιούνται τα μισά Ελληνικά ξενοδοχεία!!!
  Μαντέψτε σε ποιούς και από ποιούς;
  Απο Σεπτέμβρη στο σφυρί οι δικές σας περιουσίες! Τα σπίτια και τα μαγαζιά σας…
  Δεν θα ησυχάσουν αν δεν μας τα πάρουν ΌΛΑ!

  • Πάω να εξομολογηθώ και να κάνω την διαθήκη μου….πάντως φίλη μου που πήγε Μύκονο πριν 15 μέρες όχι μόνο αυτή,αλλά κανείς δεν ελέγχθηκε και ανεμβολίαστη.Ουτε εδώ τα charters που έρχονται ,τσεκάρουν τα ανήλικα,που μπορεί να είναι φορείς.στην κοσμάρα σου.

 11. Ρωτήστε αυτούς που δουλεύουν και εξυπηρετούν Έλληνες,όπως μουσείου, εισιτήρια

  ταβέρνες,όλοι υποφέρουν από μανία καταδίωξης,ότι θέλουν να τους ρίξουν,να τους κλέψουν..θυμάστε το 2004 το Αυτιά να κάνει ρεπορτάζ απ τα πλοία, φωνάζοντας ότι όλοι θέλουν να τους κλέψουν..Η χώρα της υπερβολής,το τεράστιο χάσμα παλιάς και νέας κουλτούρας,το σύνδρομο του επαρχιώτη,ο ραγιαδισμός..ναι συμφωνώ με την πρόταση,αλλά πρέπει να φτιάξουμε 10 μπουζουξίδικα στο νησί,είναι το μόνο μέρος που ο Έλλην δεν παραπονιέται για το ποσό που ξοδεύει στο αλκοόλ και γαρύφαλλα.
  Κάντε κάτι να βγαίνει ο κόσμος έξω με νόμιμο τρόπο και αφήστε τις μαραμυθες..με 57 ευρώ σε αεροπορική κάθισμα για Πειραιά το άτομο και με εσωτερικά και εξωτερικά μονοπώλια χορτάσαμε..
  Η Κως είχε σχολεία και Έλληνες απ όλη την Ελλάδα,το Πάσχα,είχε ζωή,δεν σας άρεσε,τώρα είναι αργά

  • Να σταματήσει το παραμύθι.Τα εισητηρια είναι τα ίδια με τις Κυκλαδες και αλλά νησιά και το κόστος διαμονής πολύ μεγαλύτερο από της Κω.Απλά εδώ δεν έχουμε ανθρώπους σχετικούς με το θέμα.Βλέπεις ξενοδόχους πρώην μπακάληδες και πλακάτσιδες.Βλέπεις υπευθηνους τουρισμού τελείως άσχετους με το θέμα.Καταντήσαμε γιατροί να προτιμούν λύσεις.Έλεος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ