ΔΕΙΤΕ τα αιτήματα Αγροτών- Κτηνοτρόφων-Αλιέων-Μελισσοκόμων Κω (Συν/ξη τύπου στο Δημαρχείο Κω – Συλλυπητήρια στον Α. Πικιώνη για τον χαμό του γιου του)

10
2192

Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλου Κω ο Πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Κω Βασίλης Σακελλαρίου και ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Νεκτάριος Τσαγκάρης, για τους λόγους των νέων δυναμικών κινητοποιήσεων που ξεκινούν από αύριο Πέμπτη Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, Αλιείς και Μελισσοκόμοι του νησιού .

Οι αγρότες κατεβαίνουν με τα τρακτέρ αύριο το πρωί με πρώτο σημείο συνάντησης στις 9:30 στο Ζηπάρι και στην συνέχεια από τις 10 και μετά στον Αγροτικό συνεταιρισμό Κω όπου θα πραγματοποιήσουν μια μίνι συνέλευση και θα ξεκινήσουν πορεία προς ΔΟΥ ΚΩ (όπου μάλλον θα αποφασισθεί συμβολικός αποκλεισμός για κάποια ώρα) και στη συνέχεια σε Επαρχείο-Δημαρχείο για επίδοση των αιτημάτων τους (και συναντήσεις με Έπαρχο-Δήμαρχο).

Το πλαίσιο των αιτημάτων τους παρατίθεται παρακάτω ωστόσο στην συνέντευξη τύπου ερωτήθηκαν για όλα τα βασικά το πικά και κεντρικά προβλήματα που τους απασχολούν πέρα από την κατάργηση του αφορολόγητου των 8.500 ευρώ  και τις αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές, λιπάσματα, ζωοτροφές κλπ.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση και τον τοπικό βουλευτή Η. Καματερό με τον οποίο συναντήθηκαν πρόσφατα απάντησαν ότι δεν υπάρχει βάση σοβαρού διαλόγου αφού τα προβλήματα και σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο είναι πολλά και δυσεπίλυτα και η κυβέρνηση πάει να φορτώσει και νέους μπελάδες στου αγρότες με την κατάργηση του αφορολόγητου. Για δε τα τοπικά προβλήματα με τις «καλύβες» που φυτρώνουν σαν μανιτάρια και όλη την ανεξέλεγκτη κατάσταση τονίστηκε ότι υπάρχει διαφοροποίηση με τον αγροτικό σύλλογο και ότι χρειάζεται οργάνωση και κοινή αντιμετώπιση (ομάδες παραγωγών-δημοπρατήριο που δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν προχωράει).

Από την πλευρά των κτηνοτρόφων ο Ν. Τσαγκάρης έφερε ως βασικό θέμα τη λειτουργία των Σφαγείων που σταματάει Μ. Δευτέρα χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα γίνει και ζητώντας από την δημ. αρχή να σκύψει πάνω από το πρόβλημα για να δοθεί λύση (με αναλογικό κόστος για κάθε σφάγιο). Το δε παράδειγμα που έφερε ότι με την απεργία των καραβιών σφάχτηκαν μέσα σε μία εβδομάδα 30βοοειδή όσα δηλ. σφάζονται κανονικά μέσα σε ένα τρίμηνο και βάλε ήταν χαρακτηριστικό για την προτίμηση στα εισαγώμενα, παρά το γεγονός ότι η Κως είναι στα πρώτα νησιά σε ζωική παραγωγή.

Αναφέρθηκε δε στο δύσκολο ρόλο τους μιας και «τα ζώα πρέπει οπωσδήποτε να τα ταΐσεις δεν είναι σαν το χωράφι που μπορείς να το αφήσεις ακαλλιέργητο»με  το κόστος των ζωοτροφών να έχει τριπλασιαστεί συν την ξηρασία που υπάρχει.

Τέλος απάντησαν σε ερωτήσεις για την παρακώλυση συγκοινωνιών και τα προβλήματα που δημιουργούνται, όπως και όταν έγινε η απεργία των ναυτεργατών οι ίδιοι οι αγρότες στην Κρήτη τους απείλησαν και την έσπασαν λέγοντας ότι δεν πρέπει να επικρατεί ο κοινωνικός αυτοματισμός που επιδιώκει η κάθε κυβέρνηση στρέφοντας τη μια επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης αλλά αλληλοκατανόηση και κοινός αγώνας, με κάλεσμα προς όλους αύριο σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα κλιμακωθούν και στο νησί μας τις επόμενες ημέρες. (Παρότι απουσίαζαν οι Πρόεδροι των Αλιέων και των Μελισσοκόμων ο Β. Σακελλαρίου αναφέρθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις και για τα προβλήματα που απασχολούν και αυτούς τους κλάδους, ιχθυαγορά, ΒΙΜΕΛ που δεν φαίνεται λύση στον ορίζοντα).

Βίντεο live η συνέντευξη τύπου

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ, ΑΛΙΕΩΝ
-ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ
Ζητάμε να αρθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις, να φορολογούμαστε με βάση το πραγματικό εισόδημα και με ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στις 12.000€ και 3.000€ για κάθε παιδί
-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΣΥΝΤΑΞΗ
• Ζητάμε να μην ισχύσουν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ.
• Να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να μην επιβληθεί η περικοπή κατά 60% στην σύνταξη όσων συνταξιούχων του ΟΓΑ συνεχίζουν την αγροτική απασχόληση γιατί δεν μπορούν να ζήσουν με την πενιχρή σύνταξη τους.
• Μείωση των ορίων ηλικίας και συνταξιοδότηση με συντάξεις αξιοπρέπειας.
-ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
• Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% και τιμολόγιο αγροτικού ρεύματος χωρίς τέλη και περαιτέρω εισφορές.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε αγροτεμάχια, αγροτικά ακίνητα και του χαρατσιού στις δηλώσεις ΟΣΔΕ.
• Ακατάσχετο ετήσιο όριο 15.000€ στις καταθέσεις.
• Μέτρα ελάφρυνσης σε οφειλέτες του δημόσιου και των τραπεζών.
• Καμία κατάσχεση σε σπίτι ή αγροτεμάχιο.
-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
• Να μην ισχύσουν οι μεγάλες μειώσεις στις εξισωτικές αποζημιώσεις.
• Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες βοσκήσιμες εκτάσεις.
• Να γίνει δωρεάν και κρατική η σήμανση των ζώων.
• Νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων
-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ
Να καταργηθεί η φορολογία στο κρασί και να αποσυρθούν τα σχέδια για την αύξηση της φορολογίας στο τσίπουρο.
-ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ
• Να μην ισχύσουν οι περικοπές που προβλέπονται με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020. Περικόπηκαν ήδη κατά 30% και θα φτάσουν το 60% μέχρι το τέλος του 2019.
• Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ
• Να καλύπτεται η απώλεια του αγροτικού εισοδήματος που οφείλεται σε καιρικές συνθήκες, σε ασθένειες των φυτών και των ζώων.
• Να γίνει ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% την ζημία από όλες τις αίτιες καταστροφής σε φυτική και ζωική παραγωγή, χωρίς καθυστερήσεις.

Ο Αγροτικός σύλλογος Ο Σύλλογος κτηνοτροφών

Ο Σύλλογος μελισσοκόμων Ο Σύλλογος αλιέων

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΩ: Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες που ξανά βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα αφού η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τα αιτήματα τους.

Χαιρετίζουμε τον Αγροτικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Αλιέων, τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο, τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Κω που στην Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν κινητοποίηση αύριο 2/2/17 και να συμβάλουν στον αγώνα των συναδέλφων τους σε όλη τη χώρα.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους .

Ο ξεσηκωμός χιλιάδων αγροτών ξεμπροστιάζει τα ψέματα της κυβέρνησης.

Κομμάτι του λαού εργαζόμενοι και αγρότες είδαν το εισόδημα τους να μειώνεται τραγικά τα τελευταία χρόνια ιδιαιτέρως με την όξυνση της οικονομικής κρίσης και την ψήφιση των μνημονίων.

«Διαβάζουμε» το αύριο γεμάτο φόρους και ξήλωμα κατεκτημένων δικαιωμάτων.

Μας λένε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση είναι ασύμφορο δικαίωμα.

Είμαστε απλήρωτοι την στιγμή που οι στοιβαγμένοι λογαριασμοί πολλαπλασιάζονται. Μας κόβουν το ρεύμα, μας κατάσχουν το σπίτι ή το χωράφι δεν επιτρέπουν στα παιδιά μας και στις οικογένειές μας να ζήσουν όπως η επιστήμη και η τεχνολογία θα μπορούσε να επιτρέψει.

Τα κοινά προβλήματα μας έχουν ίδιο παρανομαστή. Κοινός μας αντίπαλος είναι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που μια στο όνομα της κρίσης και άλλοτε της ανάπτυξης, τσακίζει τους φτωχούς αγρότες, τους εργάτες, τους μικροεπαγγελματίες, τη νεολαία.

Κοινός πρέπει να ναι ο αγώνας.

Καλούμε σε δυναμική στήριξη των αγώνων των αγροτών.

Να βρεθούμε μαζί με τους αγρότες αύριο στις 10:00 στον Αγροτικό Συνεταιρισμό

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Οι φτωχοί, μικρομεσαίοι αγρότες της πατρίδας μας, με αποφάσεις των συλλόγων τους , έχουν βγει και πάλι στους δρόμους δίνοντας αγώνα για την επιβίωσή τους. Σχετικές αποφάσεις έχουν βγάλει και αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής μας .

Η υλοποίηση των μνημονίων , η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. είναι αυτή που τους αναγκάζει να βγουν ξανά στα μπλόκα του αγώνα

Μόνο για φέτος, καλούνται να πληρώσουν:

 • Αυξημένες από 23,1% έως 27,3% ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, με σταδιακό τριπλασιασμό τους μέχρι το 2022.
 • Διπλάσιο σχεδόν φόρο, με τον φορολογικό συντελεστή από το 13% στο 22%.
 • Αυξημένο από 13% σε 24% τον ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, με μείωση της επιστροφής φόρου κατανάλωσης καυσίμων ως την πλήρη κατάργησή της.
 • Αυξημένο ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα και τα χωράφια.
 • Ειδικό φόρο στο κρασί και στο τσίπουρο.
 • Πρόσθετο «περιβαλλοντικό» τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.
 • ΚΤΕΟ και για τα αγροτικά μηχανήματα. Επιχειρείται το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς για τα κέρδη των μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή στα χέρια τους.

Θα ζήσουμε ξανά τις προσπάθειες συκοφάντησης του αγώνα των αγροτών από κυβέρνηση και ΜΜΕ . Θα δούμε ξανά την ψεύτικη συμπαράσταση των μνημονιακών κομμάτων που θα τους καλούν να υποστείλουν την σημαία του αγώνα και να καθίσουν στα τραπέζια του διαλόγου από όπου πάντα έφευγαν φτωχότεροι.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στηρίζει τον δίκαιο και επιβεβλημένο αγώνα των αγροτών. Πολλές φορές και στο παρελθόν , εκπαιδευτικοί και αγρότες, μαζί και με άλλους εργαζομένους βρέθηκαν από κοινού στους δρόμους του αγώνα. Αυτούς τους αγωνιστικούς δρόμους θα βαδίσουν ξανά . Όλα τα λαικά στρώματα , να υψώσουμε κοινό μπλόκο στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που υπαγορεύεται από τους βιομήχανους τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες και φορτώνει συνεχώς νέα βάρη στις πλάτες μας.

Να ενισχύσουμε τη συμμαχία μας διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών μας, κατάργηση όλων των αντεργατικών -αντιλαϊκών νόμων, την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Κριαράς Στέλιος Αντωνίου Θεοδώρα

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΕΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΑΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΞΕΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.

 2. 30 Μαρτίου 1968 στις 11:15 ο Γ. Παπαδόπουλος είπε ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΜΟΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ (σελ 627 ο λόγος Παπαδόπουλου)
  συνολικά 7.764.650.000 χαρίστηκαν (7.480.000.000 σε αγρότες και 384.000.000 σε συνεταιρισμούς)
  Η Ανεπανάληπτη Οικονομική Ανάπτυξη που πέτυχε η Επανάστασις της 21ης Απριλίου χαρακτηρίστηκε διεθνώς ως «Οικονομικό Θαύμα».

 3. ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ, ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ

  ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΟΙ ΓΚΕΥ ΟΙ ΛΕΣΒΙΕς ΚΛΠ.ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

 4. να γυρισετε πισο στα χοραφια σας τεμπελιδες. Δηλαδι σε ποιον θα βαλουν φορους, στους συντροφους στα βορεια προαστια?

 5. Ta 2 koroida dimarhos ke kinotarhis ZIPARIOU must resign,at 31 10 2016 imet them both at zipari ,O I GAVE HIDIMARHOSsaid a lie to 80 people at ZIPARI that will meet me very soon SO FAR HE DID NOT MEET ME HE IS USELESS,i gave him a letter by hand he asked if i wrote my email in the letter he said that he send me an emai UP TO NOWOTHING HE IS BUSY TRAVELLING HE DOES NOT CARE ABOUT THE DIMOTES HAVINNG PARTIES IN SYMI.THE 2 PROBLEMS ARE1.3 KOLONES DEI OMIROU RD AT TRAHINI ZIPARI2.ASPHALT THE ROAD IN FRONT OF 8 MAISONETTES WE PAY TAXES FOR DIMOS KOS .THE PROBLEMS ARE OVER 10 YEARS .they only getting the money and spending for their friends2.the road in front of the 8 maisonettes needs asfalt full of stones and the mud road turning right leading to omirou rd needs asfalt and also is narrow.both rds job runniing 10 years late.o dimarhos pou den tira to logo tou helps only his friends .o kinotarhis ZIPARIOU KANI 2 DOULIES HE DOES NOT ANWER THE LETTERS I SEN HIM HE SAVED THEM HE HAS TO RESIGN LOOK THE KTEL BUS STOPS IN ZIPARI I SPND 100 EUROS FOR PAINTING THE SEATS IN ZIPARI WHEN I ASKED HIM TO PAY FOR THE MATERIALS HE SAID HE GOT NO MONEY FRON HIS OFFICE HIS ALIAR AND WASTE OF TIME.HE DID NOT COMPLAIN ABBOUT THE WINTER KTEL TIMTABLE HE LOOC AFTEF KOS TAXI MEN NO CARE OF PEOPLE OF ZIPARI O DIMOS TIS KOS RUNNING BUS FOR THE ALBANIAS WHY THEY HATE GREECE.CAN YOU BUPLIS MY COMPLAIT AND LET DIMARHOS KNOW THAT I DIMOTES TIS KOS WILL NOT VOTE HIM NEXT TIME HE HAS TO STOP LIES NOBODY TRUST HIM HE SHOUD RESIGN
  EFHARISTO

 6. ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΕΡΙΖΑΜΕ[ΨΗΦΙΖΑΜΕ] ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑΚΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΟΘΕΡΙΣΑΜΕ ΠΟΥ Σ΄ΔΑ ΕΓΩ ΑΝΤΩΝΗ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.