Συνάντηση Δημάρχου Κω με τον Υπουργό Τουρισμού | DMO & Αξιοποίηση Ιαματικών πηγών στο επίκεντρο

15
983

Σειρά συναντήσεων, για υποθέσεις του Δήμου, έχει στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής.

Χθες συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Αλέξανδρο Χρυσόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ρήγα Μαυροειδή.

Οι εξελίξεις σχετικά με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου, που αφορά στη δημιουργία οργανισμών διαχείρισης προορισμού (DMO) καθώς επίσης στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης.

Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε τον Υπουργό Τουρισμού, για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Δήμο Κω και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και παρεμβάσεις που απαιτούνται για την εκμετάλλευση των θερμών πηγών.

Ένα σοβαρό ζήτημα αξιοποίησης των παραγωγικών πόρων του νησιού, που απασχολεί την τοπική κοινωνία από δεκαετίες, χωρίς κανένα ανταποδοτικό αποτέλεσμα για την τοπική οικονομία.

Σε ότι αφορά τη δυνατότητα δημιουργίας αλλά και μετασχηματισμού των Αναπτυξιακών Οργανισμών σε DMO Αναπτυξιακούς, ο κ. Νικηταράς, καταθέτοντας τις δικές του επισημάνσεις, δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου κινείται προς τη θετική κατεύθυνση και χρήζει βελτιωτικών παρεμβάσεων, που θα το καταστήσουν κινητήριο μοχλό στην προβολή και διαφήμιση των τουριστικών προορισμών.

 

Γραφείο Τύπου

 

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δήμαρχε δες ο ίδιος το θέμα του εμβολιαστικού στο Πλατάνι … sos sos sos αντιμετωπίζουν τον κόσμο σαν ζώα … σηκώνεται και φεύγει ο κόσμος από αγανάκτηση

    • Στείλτε ένα mail στο Υπουργείο Υγείας, υπάρχει στο διαδίκτυο και το mail του Υπουργού Υγείας. Θα δείτε για ποτε θα τακτοποιηθεί.

  2. ………………Την επόμενη φορά κανονίσετε να πάρετε και ανθρώπους μαζί σας που γνωρίζουν από τα τουριστικά.!

  3. σχέδια επί σχεδίων, ασκήσεις επί χάρτου, ήρθε και ο κορωνοϊός, δύσκολα θα δούμε να υλοποιηθεί κάποια από τα αναπτυξιακά έργα που σχεδιάζει η δημοτική αρχή με τους τοπικούς βουλευτές !!!

  4. θεοδοση κλεισε τα αυτια σου στους κακοπροαιρετους. προχωρα, ο κοσμος βλεπει και καταλαβαινει!!!

  5. Νικηταρα προχωρα δες τους 5 ειναι ολοι κι ολοι κανε αυτο που πρεπει για το καλο του νησιου κι ασε τους Ταξιδιαρηδες να σκουζουν!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ