Σταύρος Μήτσης στο Χ&Τ: Οι εξελίξεις στην σεζόν | Μπαίνουν κρατήσεις, αρχές Ιουλίου υψηλές πληρότητες

12
2579

Την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν, σε πρωτόγνωρες συνθήκες, εκφράζει με δήλωσή του στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ο Σταύρος Μήτσης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Mitsis Hotels, ο οποίος πέραν των αριθμών, τονίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης για άνοιγμα του Τουρισμού, αποδίδει.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μήτσης αναφερόμενος στις αγορές προέλευσης των τουριστών για την Ελλάδα, υπογραμμίζει: “Ξεκινήσαμε με Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία. Και τις τελευταίες δυο εβδομάδες προστίθενται σιγά σιγά νέες χώρες που ξεκινούν τα προγράμματά τους, μεταξύ των οποίων Ουκρανία, Δανία, Ιταλία, Σουηδία, Βέλγιο και Γαλλία. Και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προστεθούν Ολλανδία, Ρωσία, Ρουμανία. Παράλληλα και από το Ισραήλ, υπάρχει μια μικρή κίνηση. Ηνωμένο Βασίλειο, Φινλανδία και Νορβηγία, μπορεί και να μην πετάξουν…”.

mitsisΓια τις πληρότητες ο διευθύνων σύμβουλος των Mitsis Hotels τονίζει: “Εμείς σήμερα έχουμε περίπου 50% πληρότητα και εκτιμούμε ότι στις 25 Ιουνίου θα φτάσουμε το 60%”.

Για τις εξελίξεις και την πορεία της σεζόν γενικότερα ο Σταύρος Μήτσης, σημειώνει: “Η εκτίμησή μου είναι ότι το ανοίξαμε και σας περιμένουμε της κυβέρνησης απέδωσε. Επιπροσθέτως, υπάρχει μια συγκυρία όπου η Αίγυπτος και η Ισπανία δεν παρουσιάζουν υψηλή δημοφιλία, ενώ και η Τουρκία ήταν κλειστή μέχρι πριν λίγες μέρες. Αν μπορέσει η Ελλάδα να παραμείνει πρώτη στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών θα έχουμε ένα πολύ καλό Καλοκαίρι μέσα σε όλον αυτό τον εφιάλτη που βιώνουμε”.

Ειδικά για την αγορά των ΗΠΑ, ο κ. Μήτσης υπογραμμίζει με νόημα: “Επίσης το ότι οι ΗΠΑ ξεκίνησαν δυναμικά είναι παρά πολύ ενθαρρυντικό”.
Μήτσης

money tourism copyright photo

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Mitsis Hotels, με προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των πελατών του και έχοντας καταρτίσει λεπτομερές σχέδιο δράσης και λειτουργικά πρωτόκολλα, καλωσόρισε την 1η Απριλίου 2021 τους πρώτους επισκέπτες του στο Mitsis Grand Hotel, το μοναδικό 5* ultra all-inclusive παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην καρδιά της Ρόδου, ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργούν όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου.

Ο Όμιλος Mitsis Hotels

Ως η μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, ο Όμιλος Mitsis Hotels πρωτοπορεί στον τουρισμό εδώ και 40 χρόνια, χαράζοντας τη δική του πορεία στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Με 17 ξενοδοχεία στο δυναμικό του στους ομορφότερους προορισμούς της χώρας, στην Αθήνα, τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω και τη Ρόδο, ο Όμιλος φιλοδοξεί να αποτελεί τον πρώτο ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα στις προτιμήσεις των επισκεπτών του, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες, μοναδικές τοποθεσίες, άψογες εγκαταστάσεις, εκλεπτυσμένη γαστρονομία, ένα ευρύ φάσμα επιλογών και πλούσιες εμπειρίες στους πελάτες του.

Ανταποκρινόμενος με ευελιξία στις ανάγκες των πελατών και στη νοοτροπία των νέων γενεών, ο Όμιλος αξιοποιεί στο έπακρο την οικογενειακή φροντίδα και την αυθεντική ελληνική του ταυτότητα για να πραγματοποιεί το όραμά του: Να μεταμορφώνει κάθε επισκέπτη σε επίτιμο φιλοξενούμενο.

Ο Όμιλος Mitsis Hotels έχει αποσπάσει μεγάλο αριθμό βραβεύσεων από εγχώριους και διεθνείς τουριστικούς οργανισμούς ως αναγνώριση για την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, τις καινοτόμες πρακτικές, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανάδειξη των τοπικών κοινωνιών και την ευρύτερη συνεισφορά του στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Mitsis_Norida_Kos Μήτσης

Το Mitsis Norida Beach

πηγή: https://money-tourism.gr/

money tourism copyright photo

Μηνύματα από την Βρετανία: Στηρίξτε στη Ρόδο τις τοπικές επιχειρήσεις!

Ένα κύμα υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων ξεκίνησε τα τελευταία 24ωρα από την μακρινή Βρετανία, έπειτα από πρωτοβουλία επαναλαμβανόμενων επισκεπτών της Ρόδου που παρακολουθούν από μακριά την τοπική οικονομία του αγαπημένου τους προορισμού να «δοκιμάζεται» στην περίοδο της πανδημίας.

Παρότι, πολλοί από αυτούς δεν κατάφεραν πέρυσι να ταξιδέψουν στη Ρόδο, ενώ τελούν σε στάση αναμονής για φέτος, εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν στη Μεγάλη Βρετανία για τον covid-19 και ήδη πολλοί έχουν μεταθέσει τις διακοπές τους για την τουριστική περίοδο του 2022, καλούν όσους καταφέρουν να περάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο, ακόμα κι αν κλείσουν all inclusive πακέτα, να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης!

Η πρόταση, κατατέθηκε σε μια διαδικτυακή ομάδα, όπου φίλοι της Ρόδου από τη Μεγάλη Βρετανία ανταλλάσσουν πληροφορίες, φωτογραφίες και εμπειρίες για τον προορισμό και ήδη μετρά δεκάδες υποστηρικτές, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν τις τοπικές επιχειρήσεις, τις περισσότερες από τις οποίες έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν και έχουν καλλιεργήσει δεσμούς με τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, στην πρόταση που κατατέθηκε και αμέσως αγκαλιάστηκε από τα χιλιάδες μέλη της διαδικτυακής ομάδας αναφέρονται τα εξής: «Είμαστε όλοι σε αυτή την ομάδα γιατί αγαπάμε τόσο πολύ αυτό το όμορφο νησί. Ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά αν έχετε επιλέξει να μείνετε σε ένα από τα All Inclusive ξενοδοχεία, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια στιγμή να βγείτε και να στηρίξετε τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις. Τους βλέπω να δημοσιεύουν εδώ καθημερινά, προσπαθώντας να ενισχύσουν την επιχείρηση. Ο φόβος μου είναι πως αν δεν τους υποστηρίξουμε όπου είναι δυνατόν, ίσως να μην είναι εκεί την επόμενη σεζόν. Καλή τύχη σε όλα τα μπαρ και εστιατόρια που έχουν ανοίξει ξανά. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε εκεί για να σας υποστηρίξουμε τον Σεπτέμβριο!».

Είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση των μελών και φίλων της Ρόδου, οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν αμέσως. Παραλλήλως, εκφράζονται διαμαρτυρίες και απογοήτευση για όσους αναγκάστηκαν να μεταθέσουν τις διακοπές τους είτε για αργότερα είτε για του χρόνου, έπειτα από τις εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία και οι περισσότεροι περιμένουν τις νεότερες ανακοινώσεις για να μπορέσουν τελικά να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στο «δεύτερο σπίτι τους» όπως αποκαλούν τη Ρόδο.

Κάποιοι, λίγοι, που ήδη έχουν έρθει στο νησί μας για διακοπές δεν παραλείπουν να αναρτούν φωτογραφίες και να μιλούν για έναν ασφαλή προορισμό, υποστηρίζοντας πως άμεσα θα πρέπει ο Μπόρις Τζόνσον να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του για τα ελληνικά νησιά.
Από τα υποστηρικτικά σχόλια, που ακολούθησαν την πρόταση και τα πολλά κολακευτικά λόγια για τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος της ελληνικής φιλοξενίας και των προσωπικών δεσμών που καλλιεργούνται με τους επισκέπτες του νησιού, ο οποίος είναι αυτός που τελικά δίνει ανθρώπινη διάσταση σε έναν προορισμό μαζικού τουρισμού.

Επίσης, ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει, είναι πως παρ΄ότι το πακέτο διακοπών all inclusive είναι δημοφιλές, ιδίως στις οικογένειες, εντέλει πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν το πακέτο bed & breakfast για να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους εξερευνώντας τον προορισμό. Μάλιστα, η τάση αυτή φαίνεται να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος και δείχνει πως μετά τον σκόπελο της πανδημίας, έχει ωριμάσει η ιδέα της επαναξιολόγησης -μαζί με τα νέα δεδομένα- του all inclusive.

Τα κολακευτικά λόγια που υπάρχουν στο διαδίκτυο για την ελληνική κουζίνα και τις ξεχωριστές γεύσεις, δείχνουν το δρόμο για την επένδυση στη γαστρονομική φυσιογνωμία της Ρόδου αλλά και όλων των νησιών της Δωδεκανήσου.

Πηγή: www.dimokratiki.gr, Μαίρη Φώτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. με 14 ευρω το ατομο, δυστυχως δημιουργουνται κακα δεδομενα,
    αφετηρια για τις νεες τιμες διαπραγματευσης

  2. Να δούμε πόσοι απ αυτούς θα βγουν έξω να ενισχύσουν την τοπική οικονομία

    Ή θα ενισχύσουν τις αντοχές του Βιολογικού

  3. Να την χ@σω την πληρότητα χωρίς ίχνος ποιότητας. Ξεφτιλιζουμε οι ίδιοι την»πραμάτεια»και την χώρα μας. Πουλάμε δωμάτια με 8 και 10 ευρώ την ημέρα, το νησί αυτή τη στιγμή έχει μόνο»τέτοιους»τουρίστες και κάποιοι σαν τους»μπακάληδες»σκέφτονται μόνο να γεμίσουν τα κρεβάτια στα ξενοδοχεία και ότι»αρπαξουν». Καλά να πάθουμε. Αυτοί με τα αεροπορικά πληρωμένα πληρώνουν τρίχες και τρίχες αφήνουν πίσω τους. Τίποτα άλλο.

  4. Τι αισιοδοξία και κρατήσεις λέτε ρε παιδιά? Με ξενοδοχεία που ανοίγουν και κλείνουν? Με τι μισθούς, πείνας? Με all inclusive? Με συνεχείς σεισμικές δονήσεις? Με μη επαναπροσληψεις ξενοδοχοϋπαλλήλων που είναι υποχρεωτικές από το νόμο? Όταν η ίδια η επιθεώρηση λέει ότι η σεζόν είναι χάλια? Μας δουλεύετε τελικά?

  5. Τι κρατήσεις ρε φιλαράκια; Με Τσέχους που κουβαλάνε κονσέρβες στις διακοπές,

  6. Το χειμωνα να δειτε κλαμα. Η κυβερνηση τα δινει στους ισχυρους και κολλητους. Τα λεφτα που αφησε ο συριζα, τελειωνουν. Η ευρωπη δε βοηθα. Παμε για σκληρα μετρα. Οι συνταξεις θα κοπουν. Επιχειρησεις θα αλλαξουν χερια, σπιτια θα πανε στα φαν, και ο λαος στη ψαθα…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.