ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Οι Εκδηλώσεις για την Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Κω

1
1426

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων  του Πόντου στην Κω, Κυριακή 23 Μαΐου 2021.Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να τονιστούν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν ως συνέπεια να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Οι εκδηλώσεις στην Κω ξεκίνησαν με δοξολογία στον παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Αρρεναγωγείου και ακολούθως Τρισάγιο υπέρ των πεσόντων στο μνημείο των ηρώων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και ένστολες αρχές του τόπου και του Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Κω «ο Ξενιτέας» Χαράλαμπου Ναβροζίδη.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο Έπαρχος Ι. Καμπανής, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Θ. Τριαντάφυλλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ Κω Ι. Καλλούδης, Διοικητές και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων.

Και βίντεο από:KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι Βορειοηπειρώτες που είναι που αυτές τις μέρες έγινε αυτόνομο κράτος ή Βόρεια Ήπειρος?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.